This object is in archive! 

[CZ] Problém se zamykáním obrazovky

Josef Žajdlík shared this question 5 years ago
Answered

Zdravím Menione,

Budu ale asi pár dnů mimo a tak posílám SCR už teď. Protože používám Samsung s A3 and.8 měl bys to umět napodobit. Ještě jednou problém popíšu. Většinou se projevuje jen pokud je skryta horní lišta. Nezáleží na tom, jestli je zapnuta GPS, Livetracking a hrudní senzor. Projevuje se to jak ve verzi PRO, tak i BETA.

Pokud mám zobrazenou mapu jako na SCR a zkusím stáhnout notifikační lištu, telefon se okamžitě zamkne. Když ho odemknu otiskem prstu, chce ještě nakreslit znak se rčením "dle zásad zabezpečení". Když ale telefon odemknu tlačítkem on/off tak se mapa zobrazí hned. Pří dalším použití snímače otisků (i když už je Locus ukončený) po mě stejně chce napoprvé potvrdit otisk prstu nakreslením znaku. V Locusu tedy vůbec nemohu nahlédnout do notifikací, protože se telefon vždy hned uzamkne.

Replies (1)

photo
1

Zdravím Josefe,

oddělil jsem tvůj post od existujícího ticketu, protože jsem to bral jako zcela odlišný problém, ale nakonec to bude něco podobného.

Předně, možná ti pomůže odpověď Honzy zde: http://help.locusmap.eu/topic/locus-locks-my-screen#comment-57838

Pak, zhasínání displeje při přiblížení ruky k hornímu okraji musí být dané zapnutím podpory "gest" v Locus. Přesněji v menu > nastavení > displej > "Screen on/off control" a tam hned nahoře je volba gesta které má obrazovku ovládat.

Tak snad to nějak bude fungovat,

Menion

photo
1

Děkuji Menione, zatím můžeš toto vlákno ukončit. Nejsem si totiž jist, jestli nebyl problém i v androidu. Ke konci Bety se mi několikrát stalo, že po stopnutí záznamu Locus uložil trasu, vyexportoval ji a pak se zrestartoval a zamkl obrazovku. Když jsem viděl, že vyjde nová PRO, tak jsem předem restartoval telefon a pak teprve provedl instalaci. S novou PRO je zatím vše bez problémů, notifikace fungují a Locus se po ukončení nerestartuje. Takže to vypadá, že buď pomohl restart telefonu, nebo je ve verzi PRO problém odstraněn. V každém případě to budu sledovat a kdyby se problém opakoval tak dám vědět.

photo
1

Perfekt, tak snad to pošlape, díky též za info.

Replies have been locked on this page!