This object is in archive! 

[CZ] Po aktualizaci na verzi 3.31.3 dochází k samovolnému ukončení aplikace

Martin Persich shared this problem 5 years ago
Solved

Dobrý den, v sobotu jsem v důsledku mladické nerozvážnosti provedl aktualizaci Locusu Pro na verzi 3.31.3. Bohužel u tété verze se znovu objevil problém s neočekávaným ukončením aplikace na telefonu (Honor 3C), podobně jako kdysi jsem měl problémy u verze 3.18.x. Má předchozí verze 3.30.? (přesnou podverzi bohužel nevím), kterou jsem instaloval někdy v březnu tohoto roku byla přitom stabilní a během několika měsíců jsem si nevšiml nikdy neočekávaného ukončení. Nová verze se ukončí bohužel zase několikrát během dne. :-( Lze někde stáhnout předchozí verzi, abych mohl provést downgrade ?

A měl bych připomínku ke změně návrhu některých oken (vztaženo už k verzi 3.30.x). Původně totiž bylo potvrzovací tlačítko "OK/Uložit" (např. nový log keše pro geocaching) v pravém horním rohu displeje. Teď se to přesunulo do pravého spodního roku. Proboha proč, když v těchto místech je normálě zobrazena klávesnice a pokud tedy chci potvrdit uložení nového logu, musím nejprve skrýt klávesnici. Přiznávám, zajímalo by mě, jestli to někdo vůbec používá, protože ta změna šílená a musí autora proklínat stejně jako já. Asi jsem konzervativní, ale vadí mi změny v programech k horšímu... :-(

Díky. Martin Persich

Replies (18)

photo
1

Dobrý den, pane Martine.

Omlouváme se Vám za potíže s Locusem.

Doufám, že na vše najdeme rychlá řešení.

Problém s verzí: Prosím, zkuste si zapnout "Polohu s podporou služeb Google" (Menu - Nastavení - GPS a senzory - Poloha s podporou služeb Google). Tato metoda by měla pomoci, pokud ne, kontaktujte mě, prosím, pošleme Vám starší verzi Locusu.


Změna tlačítek: Tlačítka by se měla automaticky posunout nad klávesnici, pokud se tak neděje, může to být způsobeno například funkcí full screen. Zkuste proto vypnout Locus na celou obrazovku, tlačítka by se již měla zobrazovat nad klávesnicí. Pokud tomu tak nebude, prosím, kontaktujte nás.

S pozdarvem

Hanka

photo
1

Polohu so sluzbou Google nepouzivam a nejake pady aplikacie som nezaznamenal. Takze pricina bude asi niekde inde.


@Martine

Pomohla by blizsia identifikacia miesta kde sa tak deje (pri akej akcii).

photo
1

Martine

Uplne s Tebou suhlasim tisice klikov a hodiny a hodiny uplne strateneho casu... Hold boj o zmeny je tu niekedy tazky... Niektore zmeny do 24 hodin ine zas trvaju (presvedcit) aj 3 roky.

A teraz k Tvojmu (Locus) problemu.

Zrejme pouzivas zobrazenie cez celu obrazovku a prave v tomto rezime zlihava adaptativny presun tlacidiel hore nad klavesnicu.

Takze: Bud nepouzit celu obrazovku, alebo si zvyknut na tlacidlo ulozit za klavesnicou.


@Menion

Viem a rozumiem ze vsetko naraz nejde. Ale...

Uz sa rozhodni kde budu umiestnene standardne tlacidla v Locuse (vsade).

Tiez chaos v tom ze raz to je ulozit, raz OK, niekde to nie je vobec a tuto akciu nahraza sipka navratu alebo kriz zatvorenia.

Pomalicky sa v tom stracaju aj skuseni dlhorocny pouzavatelia Locusu. Co clovek ktory si stiahne Locus dnes? 30% ludi na prednaskach su taky ktori v minulosti stiahli Locus ale nedokazali sa v nom orientovat a prestali ho pouzivat. Teraz na skoleniach ako oni sami tvrdia: "prisli sme tu dat Locusu druhu sancu"

P.S.

Viem ze sa na mna hnevas za tie moje ustavicne narazky na 1000 klikov. Ale je to realita. Sorry.

Pri 100 keš a ich zalogovani je 800-1200 nezmyselnych zbytocnych kliknuti. (Na 14 dennom tripe s nie viac ako 20 kes na den to je 15-30 stratenych hodin a dva dni ubytovania na viac)

Pri stahovani logov do Off line (pre zahranicnu cestu alebo ak clovek nema data v terene) co i len 100 kes (zalostne minimum - ludia bezne malu ulozene tisice kes!) je to praca doma pred cestou na 2 hodiny 400-500 klikov! Vynasobit to x 1000 nemam odvahu ;-)


Vcera som sa vzdal mojich nadeji na tento rok. Takze mame dalsi rok na diskusiu a moje presviedcanie a vysvetlovanie a argumentovanie ;-)


Poznas ma a vies ze na Locus nedam dopustit a vsetky moje navrhy aj kritika smeruje k lepsiemu Locusu ;-)

photo
1

Nezhněvám, neboj :).

Chápu tvoje pointy, jen nějak už půl a více roku trpím akutním nedostatkem času (GDPR, Huawei, ... ) a nejsem schopen se kloudně dostat k takovýmhle úkolům.

Pozice tlačítek: já už jsem dávno rozhodnutý ... mít vše dole, podle toho se i dělá veškerý nový layout. Nicméně přehodit vše komplet najednou prostě není v mých časových silách. Takže výsledkem toho je, že části aplikace zůstávají v různě starém kabátu, některé v novém. Prekérka ...

Divím se nicméně, že ta tlačítka tady zlobí. V poslední verzi by ani ve full-screen režimu už zatraceně zlobit neměla.

photo
1

Full-screen nepouzivam (Dal som teraz test)

Bohuzial potvrdzujem ze tlacidla zostali dole pod klavesnicou (HTC M9, A7.0)

P.S.

Tlacidla dole spravne rozhodnutie :-)

- lepsi dosah jednou rukou v terene

- vylucenie nechceneho zhasnutia displeja senzorom

photo
1

Uff... a dalsie veci okolo full screen (Ospravedlnujem sa Hanke mala asi pravdu ;-)

Nefunguje urcenie sietovej (GSM) pozicie a MIX spodnych systemovych tlacidiel a dolneho panelu Locus tiez ziadna vyhra.

photo
1

Full screen od Androida 6 je zlo. Bohužel Google na nahlášené "chyby" kolem tohoto chování píše jen "že je to záměr" a více se o tom nerozepisuje. Výsledek je, že jakmile je zapnutý full screen, obrazovky přestávají korektně scrollovat a jako svojí velikost berou celou výšku telefonu a ne jen ten kus nad klávesnicí. A dle Googlu ... záměr, he?! :(.

photo
1

A nemam pre Teba dobru spravu.

OPRAVA sietova poloha je pri Full-screen OK!

Po navrate do modu normalneho zobrazenie som nemal sietovu polohu!

Restart Locus - nepomohlo

Restart mobilu - nepomohlo


A tak som si nahodou vsimol BIELY SATELIT (Off ziskavanie polohy).

Samozrejme sa to udialo samovolne bez mojho zasahu a teraz neviem pri ktorej akcii pocas toho testu Full-screen.

Skusim to znova simulovat v ktorom kroku k tomu doslo.

-------

Skusam hore dole do full a normal, log kes... navrat... nic zatial (oranzova)

Omylom klik je vyluceny lebo na Off polohy su potrebne dva kliknutia cez okno.

photo
1

Ani po 3 komplet koleckach ukonov ktore som robil Off poloha nenastala. Neviem...

Na teraz uzatvaram pripad ako zahada :D

photo
1

Přidávám komentáře Martina, zaslané jinam:

---

Dobrý den,

děkuji za rychlou reakci. Podporu polohy pomocí "Google" jsem zapnul, tak uvidím, jestli ještě dojde k samovolnému ukončení programu.

A zkusil jsem vypnout full screen a tlačítka se nad klávesnicí objeví. Ale... :-( proč si mám vypínat funkci, kterou jsem si právě na Locusu tolik oblíbil. Při zobrazení mapy je každý kousek displeje navíc užitečný a nevím, proč tam mám mít zbytečně stavový řádek. :-( Ach joooo, kolega tvrdí, že pokrok nelze zastavit. A já mám obavu, že má bohužel pravdu. :-(

---

Bohužel k nenadálému ukončení programu dochází (pravděpodobně) v nějakém klidovém režimu. Prostě si telefonu hodinu nebo několik hodin nevšímám a po odemčení obrazovky je Locus "pryč" (mám ho spuštěný jako službu). Android mám už "historický" 4.2.2 (telefon více než tři roky starý), vypnuty všechny dostupné "optimalizace " spotřeby a k nenadálému ukončení dochází jen v některých verzích. První verze kterou jsem nainstaloval před třemi roky byla ok, pak přišla problémová (tuším) 3.18.7, tak jsem dva roky neupgradoval, znovu jsem zkusil 3.30.x, kde na webu byla info, že je stabilní a opravdu byla a teď zase problém s tou 3.31.3. :-(

Díky za info. Martin

---

Mám ještě poznámku k té pozici tlačítek. Ano, jak jsem už zmínil, pokrok (hlavně ten negativní) asi fakt nejde zastavit. :-( Z mého pohledu je to totiž výýýýrzně horší. :-(

1. musel jsem zrušit full screen, abych měl dynamický tlačítka a připravil se tak o kus užitečné plochy na displeji. :-(

2. v horním modrém pruhu se při logování z mého pohledu zobrazuje naprosto zbytečně název keše (původně tam právě bylo to "OK"). Přece vím, co jsem si zvolil k zalogování. Zase kus místa na displeji naprosto zbytečně pryč. :-(

3. nad klávesnici se mi pak přesunou tlačítka pro "zrušit" / "potvrdit". Zase kus užitečné plochy v čudu. :-(

4. na vlastní zápis důležitých informací pak zbývá necelá třetina displeje a je potřeba posouvat, posouvat, posouvat, posouvat,.... já nevím, že se všichni v tom přejíždění prstem po obrazovce tak vyžívají. :-( V předchozí verzi se tam vše důležité zobrazilo najednou.

5. a to nemluvím o ikonách FI, DNF, WN, NA, NM... , které jsou teď v nepoměru velké k vlastnímu textu a v podstatě žádnou užitečnou informaci nenesou.

Já vím, měl bych být vděčný, ale někdy mám pocit, že se "vylepšuje" jen pro ten samotný proces "vylepšování" a výsledek není absolutně podstatný. Prostě věci, které byly v minulé verzi už SUPER, jsou teď takové .... no... :-(

Díky. Martin

photo
2

Martine

Aj Ti rozumiem... ale treba brat zmeny pozitivne ;-) Ja tiez nadavam a nie som sam. Zmeny su niekedy aj o tom. Tiez ked si clovek zvykne po pamati robit ukony a na displej ani nepozera a zrazu je tlacidlo inde. Ver ze po dvoch tyzdnoch si ani nespomenies kde to tlacidlo bolo povodne ;-) Je to o zvyku.

A k bodom moj nazor:

  1. Full-screen nepouzivam z viacerich dovodov a nepouzival som ho ani na mensom displeji. Riesenie je asi vacsi displej.
  2. Nazov kes je podstatny udaj. Niekedy pri preruseni pisania nevie clovek ktoru kes pise. A ked logujes 20. kes v noci po 600km za volantom na hoteli v posteli tak nevies ktoru kes pises ani pri pisani ;-)
  3. Full-screen nemas tlacidla zle je. Normalne zobrazenie mas tlacidla zle je. Takze? Mozes si zvolit ktora moznost Ti vyhovuje. (Pokial to Google nezmeni nahodou)
  4. pri pisani sa okno roluje automaticky pri pisani samo.
  5. ikony obdobny pripad ako bod 2. potrebny a aj pekny. Trocha dizajnu a grafiky (funkcnej a ucelnej) si zasluzi kazda moderna aplikacia.

Apropo pri pisani tohto prispevku (Reply) by som musel tiez rolovat rucne aby som mohol vidiet cely text :-)

photo
1

Milý Martine,

problém s fullscreen režimem je pro mě jednou z největších ztát času co jsem na Androidu zažil. Nebudu se raději ani snažit počítat čas na dny, které jsem strávil experimentováním a snahou obejít dementní systém co ohledně fullscreen režimu Google vymyslel a na který, při nahlášení problému, reaguje že je to záměr. Problém je prostý ... při zapnutí full screen režimu prostě obrazovky scrollují přes celou výšku obrazovky a ne jen přes část nad klávesnicí. A žádný hack nefunguje na 100% na všech telefonech, bohužel.

Ještě zvažuju nad poslední možností a to nechat full-screen jen v obrazovce nad mapou, kde tenhle problém nevadí (nic tam nescrolluje).

Ohledně ukončování aplikace: nejsem si vědom nového problému na Android 4.2, to bohužel. Pokud vám 3.31.3 s vypnutým "Polohu s podporou služeb Google" nefunguje, je to opravdu divné. Nicméně Hanka vám klidně zašle starší verzi, to není problém.

A pozice tlačítek:

- full screen vám komplikuje i zadávání textu do políček která jsou schovaná pod klávesnicí, není to tedy jen o potvrzovacích tlačítkách

- jinak roumím rozčarování. Zvyk je železná košile. Nicméně já osobně cítím, že je výrazně praktičtější vzdušné rozhraní, před tím stísněnějším co bylo. Pozici tlačítek preferuju dole z praktických důvodů, nicméně uznávám, že z pozice místa jsou to dva pruhy zabrané něčím, co by tam nemuselo být.

Doufám, že si i tam na aktualizacích najdete zase něco pozitivního. Málokdy jsou věci černobílé ;). Díky za snahu o pochopení.

photo
1

Tak to nechci zakřiknout, ale po aktivaci "Poloha s podporou služeb Google" se zdá, že Locus nepadá. Běží od včerejšího večera, tedy více než 24 hodin a prozatím ok. Bez tohoto nastavení se během jednoho dne restartoval několikrát. Díky za radu. Neměl jsem sice prozatím zapnutý záznam trasy, ale snad to nebude problém, včera to padalo i bez záznamu trasy.

A mé připomínky k vlastnímu programu asi pramení z toho, že jsem poněkud konzervativněji založen a dávám přednost funkčnosti a intuitivnosti ovládání programu před "moderním designem". A také je to o způsobu používání programu.

Já jsem například nikdy nepsal log přímo v Locusu. Ale používám jej pouze k tomu, abych si tam dopsal nějakou rychlou poznámku k předdefinovanému textu, zkontroloval datum a čas a jestli tam nemám omylem zaškrtnuto "zalogujte pouze datum" (někdy tam omylem člověk klikne a zůstane to nastaveno a pro příště je zle s04 ). A pak potřebuji rychle kliknout na "OK" a dále se nezdržovat. Není tedy důvod, abych přerušil psaní logu, potřeboval se k němu vracet a řešil název keše. Takže obě současné verze tlačítek jsou blbě (nemusím tedy řešit "Takže ?"), ideální bylo to původní vpravo nahoře, bylo okamžitě dostupné, překáželo minimálně, stačilo kliknout a bylo, log byl uložen. Dnes díky "vzdušnému" designu musím navíc rolovat jak blbec, abych vše zkontroloval. s04 Ano, "vzdušný" design na aktuálních webových stránkách Locusu vypadá možná hezky, ale tam jsou obrazovky pouze s vlastním obsahem, chybí tam klávesnice, tlačítka a stavový řádek telefonu. :-( A najednou pro celý "design" zůstává max 30-40 % obrazovky. :-( A pokud zcela výjimečně nepíšu log na PC, tak logy, až mám čas, pohodlně edituji ve "FieldsNotes Addon", tam je to nesrovnatelně pohodlnější a přehlednější než přímo v Locusu. Samozřejmě používám jen off-line logy. V lese a na kopcích je stejně špatný signál, navíc rozhodně nemám zapotřebí, aby všichni díky on-line odesílání logů měli přehled, kde se zrovna pohybuji. s01

A že "vzdušné rozhraní" je možná moderní, možná mnohými žádané, připouštím, ale já preferuji jednoznačně funkčnost a praktičnost používání programu. A když tak vidím třebas L4C, kde jednotlivé obrazovky možná nejsou navrženy tak "vzdušně", ale místo toho je tam vše důležité k dispozici najednou (i když možná trošičku stísněne), tak mám pocit, že nůžky uživatelské přívětivosti se rychle rozevírají. Sám používám Locus už hodně dlouho, všem jsem se ho snažil doporučovat, ale když vidím rychlost a intuitivnost obsluhy třebas c:geo, tak začínám mít v poslední době bohužel pochybnosti. A pokud si už člověk má zvykat na změny (a ne vždy pozitivní), pak už je jedno, že změní celou aplikaci. s04 Při běžné "nedělní" vycházce na keše je to asi jedno, ale pokud člověk vyrazí a pokouší se o FTF, tak pozoruji čím dál větší rychlost obsluhy konkurenčních programů, kde vše je na svém místě a není nic potřeba složitě posouvat.

V kontrastu s těmito (pro mě "zbytnými") estetickými změnami mi tam více a více stále chybí např. možnost (nebo jsem na ni alespoň dosud nepřišel) vyhledat keš podle GC kódu. Řešení přes filtr je tak kostrbaté a při větší databázi pomalé, že je v reálu naprosto nepoužitelné. U jiných programů stačí párkrát kliknout... s04

Dále považuji za nepříliš šťastný nový způsob zobrazování listingu keše. Pokud jsou v listingu dosud nenačtené obrázky a datové připojení je vypnuto, je to v pohodě, rychlé, bezproblémové, zobrazí se text a prázdné rámečky kolem obrázků. Ale problém nastane v okamžiku, kdy datové připojení je hodně pomalé, nespolehlivé a najednou se listing vůbec nezobrazí a čeká se na stažení fotek, přestože často nejsou vůbec potřeba. Řešení je pak vypnout data a znovu si zobrazit listing. Ale je to pěkně "kostrbaté" a otravné. Ano, asi by šlo v konfiguraci úplně zakázat stahování obrázků, ale to je v případě funkčního datového připojení příjemné, konkurence to také umí. Řešením by podle mého bylo zobrazit prostě nejdříve vlastní text listingu s fiktivními rámečky a obrázky až v případě jejich úspěšného načtení. I když je otázka, zda-li zobrazování listingu má na starosti přímo "Locus" nebo se používá nějaký cizí plug-in pro zobrazení HTML kódu...

A další funkce, která by určitě zasloužila přepracování tak, aby byla použitelná v praxi je v "geocaching nástrojích" / "Limit umístění keší". Stávající funkce zobrazí kruhy kolem všech zobrazených bodů, což je podle mého prakticky absolutně k ničemu. Nemá totiž obecně smysl kreslit kruhy kolem úvodních souřadnic mysterek, multin, Earth keší, CITO, .... je to nepřehledné a matoucí. Naopak by se automaticky mohly zobrazit body finálních souřadnic a kruhy kolem nich. L4C to umí... a opět v tomto případě dávám přednost funkčnosti programu před moderním vzdušným designem.

Ufff... to jsem se rozepsal... :-)

Díky. Martin

photo
1

Dobrý den, tak přece jen bych vás rád požádal o zaslání odkazu na stažení předchozí verze (3.30.x). Jak jsem totiž dnes zjistil, v nové verzi 3.31.3 bohužel nefunguje vazba na Locus Addon Solver (Řešitel keší). Nepředá se tam listing keše. A to je pro mě dost zásadní a obrovksý nedostatek. Bez toho to nemá smysl používat.

Děkuji. Martin

photo
1

Mam podobny problem s ukoncovanim aplikace.Co se tyka tlacitek, tak ulozeni lze proste odpalit primo na virtualni klavesnici.

A problem s resitelem kesi bude pravdepodobne nekde jinde, me to bez problemu funguje. Verze addonu je 0.72

Ahoj P.V. alias Celestyn

photo
1

Znovu jsem ten Addon Solver zkoušel a chová se to v mém případě divně. Keše, které jsem měl v něm zobrazeny už dávno, jsou v pořádku, "solver" si asi drží svou privátní kopii listingu keše. Ale v případě, že v něm chci otevřít novou keš, tak se v místě listingu zobrazí pouze něktreré texty ze sekce "waypointy". Nejde tedy o to, že by se "solver" vůbec nespustil, nepředaly se žádné informace, ale nepředá se do záložky "listing" celá textová část listingu, pouze texty z "waypointů" listingu keše.

Ahoj. Martin

photo
1

Zdravím pánové,

měli jsme teď delší diskuzi ohledně umístění tlačítek a nakonec jsme se usnesli (potvrdili) na jednotné pozici potvrzovacích tlačítek ve spodní liště napříč celou aplikací. Chápu nevýhody ohledně zabraného místa, nicméně výhody (jednotnost napříč aplikací u obrazovek i dialogů), umístění dole "poruce" převažují. Možná by se dalo zauvažovat nad nějakým automatickým skrýváním horního panelu kvůli šetření místa.

Verze 3.30.4 ke stažení zde.

Problémy s listingem keše jsou pro mě novinka a rozhodně by zobrazení listingu nemělo viset na načítání obrázků. Co máte nastavené v nastavení > geocaching > automatické načítání obrázků? Možná zkuste druhou možnost jestli to nepomůže.

Kruhy kolem keší ... už Condor na mě apeloval, že aktuální kreslení je nevhodné. Mno, trošku v tom stále plavu ... byl by jste tedy někdo ochoten, detailně mi vypsat kolem přesně jakých keší, waypointů atd. by se kruhy měli kreslit? Zkusil bych to pak tedy konečně udělat pořádně, díky.

photo
1

Chápu argumenty na umístění tlačítek, ale budu trpět. :-( Argument obsluhy jednou rukou neocením, nějak totiž nezvládám držet telefon v jedné ruce a toutéž rukou na něm psát. :-) V příloze posílám screenshot současného nepříliš "šťastného" stavu, kdy "vzdušný" design zvítězil nad funkčností. Kdyby alespoň fungoval "Enter" na virtuální klávesnici jako "OK" (jak zde zmiňoval Condor), ale zrovna u logování keše toto nejde, nevím, jak jinde.

Verzi 3.30.4 jsem si stáhnul, ale nepovedlo se mi ji nainstalovat. Není tam nějaká finta, jak nainstalovat starší verzi přes novější ? Na Androidu jsem pouze poučený laik. :-) Posílám screenshoty.

Díky. Martin

Zkusil jsem nastavit pro obrázky "Ukládání do dočasné mezipaměti" a zdá se, že to funguje dobře. Text listingu se zobrazil hned a obrázky naskočily po několika sekundách. Ale ještě prověřím někde v místě s horším datovým připojením.

photo
1

Zdravím Martine,

vzhledem k vašemu předchozímu textu ... "Já jsem například nikdy nepsal log přímo v Locusu. Ale používám jej pouze k tomu, abych si tam dopsal nějakou rychlou poznámku k předdefinovanému textu, zkontroloval datum a čas a jestli tam nemám omylem zaškrtnuto "zalogujte pouze datum" (někdy tam omylem člověk klikne a zůstane to nastaveno a pro příště je zle s04). A pak potřebuji rychle kliknout na "OK" a dále se nezdržovat." ... není to vlastně teď ještě rychlejší? Máte to vše poruce jak jedete pohledem od shora dolů, maximálně drobný scroll palcem a nakonec rychlý klik na "OK" bez nutnosti natahovat prsty někam nahoru?

Instalace: bohužel na starší verzi nelze snížit rovnou ale je nutné starší verzi od-instalovat. Doporučuji přes menu > více > Správce zálohování > udělat zálohu nastavení, v systému odebrat starší verzi, nainstalovat novou a nakonec opět přes správce zálohování starší zálohu obnovit.

Menion

photo
1

Díky za reakci. No ono je to dáno asi (dost) způsobem obsluhy telefonu. Výše popisovaný "jednodušší" způsob obsluhy vychází podle mého z toho, že člověk telefon drží a píše na něm jednou rukou. Vzhledem k tomu, že při mé šikovnosti by tak telefon skončil hned na zemi :-), držím jej a obsluhuji dvěma rukama, je mi jedno, jestli kliknu nahoru nebo dolů a pak jsou to prostě pohyby navíc.

Ověřoval jsem ještě během víkendu zobrazování listingu a opravdu, v případě ukládání obrázků "do dočasné mezipaměti" se listing keše zobrazí ihned.

Downgrade programu Locus jsem prozatím nedělal, protože se mi včera objevil jiný problém. Dovolím se zeptat v tomto vlákně, když je to už i tak směs dotazů a námětů. V sobotu bylo vše ok, ale od včerejška nejsem schopen načíst data keše, aktualizovat keš, odeslat logy... Odhlásil jsem se v Locusu z účtu GC a nejde mi se znovu přihlásit. Píše mi to, že "Síť není k dispozici..". Projevuje se to na WiFi (ověřeno na několika různých připojeních) i na "mobilních datech". Současně mi nejde otevřít v "integrovaném" android prohlížeči vůbec stránka "geocaching.com" (resp. její https verze). Jiné stránky se zobrazí, prvda, třebas na "idnes.cz" se obejvují hlášení spojené s neplatnými certifikáty). Mám ještě nainstalovaný Firefox a tam se stránka GC načte v pořádku. Pravda mám stařičký Honor 3C, Android 4.2.2. Může tam být nějaká souvislost ? Předpokládám, že Locus pro přístup na webové služby bude využívat nějaké funkce poskytované prohlížečem. Nemáte prosím nějaký tip, případně zkušenost ? Netuším, jestli nedošlo včera k nějakým změnám na straně serveru GC, díval jsem se na komunikaci během zobrazení webové stránky na PC a všiml si, že je nyní použito šifrování TLS 1.2. Nevím, jak se s tím vypořádá starší android, jestli tam původně nebyklo náhodo dovoleno i 1.1. Ale to jsem v minulosti nezjišťoval...

Díky za radu. Martin

photo
1

Citam to tu a tak som zavolal synovi (A 4.2) nech sa skusi prihlasit na GC stranku.

Vysledok ze chyba zabezpecenia a koniec. Takze chlapci z GS zas nieco "vylepsili".

Takze ma caka tiez riesenie synovho mobilu a Locusu. Aaaaach....

photo
1

Zdravím,

Martine, odhalil jste to přesně. Groundspeak zařízl podporu pro TLS 1.0 a já dnes s hrůzou zjistil, že podpora pro TLS 1.2 na Androidu 4.0.3/4 není vůbec (tzn. tyhle verze Androida si už s Locus + Geocaching API kombinací neškrtnou a na Androidu 4.1/2/4 je bug kvůli kterému to nejde. Celý den se s tím mořím a zatím nic ...

Už na tom děláme i s autorem Geocaching4Locus, tak snad něco vymyslíme.

A jsem rád, že listing funguje. Ta druhá možnost co vám zlobí má výhodu, že se obrázky ukládají do adresáře Locus/data/geocaching trvale (narozdíl od té metody co tam máte teď vy). Nevýhoda je pak evidentně v nekvalitním provedení ...

photo
1

Zdravím,

tak abychom to tu nějak uzavřeli...

  • ukončování aplikace, nevím zda se povedl a zda to downgrade vyřešil. Kdyžtak doporučuji kouknout ještě sem, jestli se nejedná o nějaký typ optimalizace (i když ten by ještě na Androidu 4 neměl pořádně existovat)
  • problém s přihlášením, viz: http://help.locusmap.eu/topic/geocaching-not-possible-forward-offline-log-to-server#comment-59815 . Výsledek? Geocaching Live funkční až od Androida 4.4+. Takže Condore bohužel, Android 4.1 a 4.2 mají smůlu a už se ke Groundspeak serveru nepřihlásí. Android 4.0.3 a 4.0.4 bohužel tímto končí s Locusem úplně.
  • pozice tlačítek, viz diskuze níže.

Trošku omluva, některé věci prostě neovlivním (pořihlašování na gc.com) a u některých se zase nelze zavděčit všem. Díky za pochopení.

photo
1

Díky za reakce a snahu o vyřešení problému, za který Locus nemůže. Těžce se s tím smiřuji, nějak těm pošahaným američanům nemůžu přijít na jméno, ale to je tak asi vše, co s tím udělám. :-(

K nenadálému ukončování aplikace po aktivaci "podpory polohy .." dle rady vaší kolegyně již nedocházelo, takže ok.

A informaci o Androidu 4.2 jsem zaregistroval už včera v nějaké FB skupině a vyřešil to tím, že jsem si už dnes ráno koupil nový telefon s Androidem 8. A budu zase řešit jiné problémy.... :-) Ach jo... :-) :-)

Ještě jednou - DÍKY !

Martin

photo
1

Martine, to je řešení, které nemám moc rád (nákup nového telefonu, když by ten starý měl fungovat), ale bohužel jsme celkem hloupě tlačeni do spotřeby a občas už není cesty (když externí služby tlačí taky).

Snad alespoň telefon není Huawei (není že? :) ) na kterém máme zase jiné problémy s GPS a apka bude sloužit jak má.

Menion

photo
1

Ajajaj... :-) No zkusil jsem Honor 9 Lite... to je asi hooodně podobné a je to moc blbě ? :-) Dcera ho má pár měsíců (nemá tedy Locus) a je s ním jinak spokojená, jako rozumný poměr cena/výkon. Ale teoreticky bych ho mohl ještě vrátit :-), kdyby to bylo něco zásadního. Já jsem byl totiž na stávajícím Honor 3 C naopak s GPS (co se týče přesnosti a rychlosti nalezení polohy) maximálně spokojený. Začal jsem poměrně rychle jednat, mám v úmyslu v úterý odjet na dovolenou po vlastech českých a rách bych to měl zprovozněné a alespoň trošku odladěné... :-)

Martin

photo
1

Martine ta verze 9 je v pohode. Bal jsem se aby jste si nekoupil verzi 10, ktera evidentne vinou vyrobce zatim nefunguje korektne.

At slouží!

Dne st 4. 7. 2018 13:50 uživatel Locus Map <locus.map@asamm.com> napsal:

photo
1

Zdravím, tak hlásím stejný problém s odesláním logů na Androidu 4.4.4. Logy se neodešlou, ale stahovat keše přes Geocaching4Locus jde.

Replies have been locked on this page!