This object is in archive! 

[SK] Nečakany prepad nadmorskej výšky

Tomas Vohlarik shared this question 5 years ago
Answered

Ahoj,

mam problem pri zaznamenavani trasy. Problemom je necakane prepadavanie nadmorskej vysky. Telefon mam huawei mate10 pro. Zaznamy fungovali bez problemov, problem som zaznamenal tak 2 mesiace dozadu, odvtedy som urobil 4-5 novych tras, kde sa problem tiez vyskytuje.

Aby som ho presne opisal - program trasu korektne zaznamenava, ale zrazu pride k prepadu nadmorskej vysky aj na minusovu hodnotu. Som napr v nadmorskej vyske 500 mnm a zaznam sa prepadne na nulu. Nasledne sa vyrovna, resp aktualnu nadmorsku vysku zaznam prevysi. Stava sa to pocas trasy aj 5-6 x. Z 850 mnm prepad na 700 mnm, nasledne vyrovnanie vysky a normalny zaznam. Potom mi v statistikach vyde nastupanych vyse 3900 metrov :-)

Prikladam zaznam jednej z tras.

Replies (3)

photo
1

Zdravíme,

Locus Map zobrazuje výšky vypočtené GPS jednotkou Vašeho přístroje. Jelikož tyto údaje bývají z různých telefonů různé a v některých případech (jako je zřejmě ten váš) i mylné, lze v Locusu nastavit několik úrovní optimalizace. Jděte do nastavení > GPS a senzory > Správce nadmořských výšek a zapněte optimalizaci tlakovým výškoměrem (pokud je ve vašem přístroji), optimalizaci výškovými daty SRTM (pokud máte LM Pro), zapněte automatický offset a silnější filtr.

photo
1

Ahoj Michal,


dakujem za odpoved a za navod. Poradite mi ako opravim ten prepad vysok v zaznamenanych trasach? Dakujem

photo
1

Ahoj Tomáši,

nejjednodušší je nahradit výškové údaje v trase SRTM daty - otevři detail trasy v Locusu a z nabídky vpravo dole vyber "Více > Aktualizovat nadm. výšku"

photo
1

Ahoj Michal, dik za radu, pomohlo. Ak zaznamenam dalsiu trasu s nastaveniami, ktore si mi poslal v prvej odpovedi, mam ti ju nahrat sem do vlakna? Kvoli porovnaniu udajov, resp vyvoju ci tie nastavenia su ok?

photo
1

Ahoj, nemusíš, nastavení jsou mnohokrát testována a na každém telefonu funguje něco jiného. Někdo např. vůbec nepoužívá výšky z GPS a rovnou je nahrazuje SRTM daty, ikdyž i ty reálnou situaci v terénu zkreslují.

Replies have been locked on this page!