This object is in archive! 

[CZ] Ztráta GPS fixu

David Kubát shared this question 5 years ago
Answered

Dobrý den,


před nedávnem mi přestal fungovat správně záznam trasy. Do té doby jsem zamkl telefon (Xiaomi Redmi 3S) a záznam v pohodě pokračoval. Nyní dojde po několika minutách od zamčení ke ztrátě GPS pozice (mám nastaveno zvukové upozornění) a musím odemknout telefon, vypnout příjem satelitů a zase ho zapnout. Pak záznam pokračuje do dalšího "pádu". Při odemčení se satelity samy nechytnou, je opravdu vypnout a zapnout ručně.

Žádné změny jsem nedělal ani v nastavení Locusu, ani v telefonu. Přesto jsem zkontroloval Povolení -> Aut. spuštění -> Povolit a Baterie a Výkon -> Spořič baterie -> žádné omezení a vše je v pořádku. Locus mám spuštěn jako službu, ale dříve i bez toho záznam probíhal správně.

Abych vyloučil problém v mobilu, zkusil jsem spustit Stopaře z aplikace Mapy.cz a ten se nevypínal a zaznamenával správně (tak jako dříve Locus). Poradíte, v čem je chyba?

Replies (2)

photo
1

Dobrý den,

viděl bych to opět na optimalizaci MIUI. Neaktualizoval jste to v poslední době? Zkuste mrknout na tyhle tipy, měly by tam být všechny: https://dontkillmyapp.com/xiaomi

photo
1

Děkuji za odpověď. Právě, že jsem nic neměnil Mám MIUI 9, custom ROM a žádná aktualizace neproběhla. Navíc mi jde ten Stopař. Nastavení z odkazu mám správně, navíc mi Locus nepadá (neukončuje se), "jen" ztratí satelity. Aplikace GPS fix to nevyřešila, chová se to stále stejně.


Vycházím z toho, že pokud Stopař GPS signál neztrácí, neměl by ani Locus. Není to tak?

photo
1

Vyzkoušel jste příjem polohy s asistencí Google služeb? (nastavení > GPS a sensory). Google služby musejí mít ovšem povolený přístup k poloze (v nastavení telefonu), vypnutou optimalizaci baterie a povolené automatické spouštění stejně jako Locus. Ještě taky pro jistotu mrkněte, zda nemáte v Locusu zapnutý režim GPS auto-off.

photo
1

Když zapnu GPS, tak mám v nastavení polohy "vysoká přesnost -GPS, WiFi a mobilní sítě". Pod tím je volba "Přístup k poloze, a tam je Google Play, ale Služby Google ne. Dole je ozubené kolečko nastavení, tak Google najdu, ale nejde přidat. Ale tohle nebude to jádro pudla, to už by bylo moc překombinované. GPS auto-off zapnutý nemám a ty další věci mám správně. :-/


A taky někde se mi v nastavení Google Služnby nabízí a někde ne (i když vyberu vč. systémových aplikací).

photo
1

Příjem polohy s asistencí Google služeb je v nastavení Locusu > GPS s senzory > Poloha s podporou služeb Google.

photo
1

Aha, už to mám. Zkusím. Děkuji.

photo
1

Tak výsledek je dobrý - zaznamenává opět i v kapse a to i v režimu Letadlo - stejně jako předtím (a dokonce i v budovách, což předtím neuměl. :-) ).

Jen je zajímavé, že mi před spuštěním záznamu Locus oznamuje, že "Systém optimalizace baterie je aktivní". Což není. Odkaz "Otazník" a "Více..." vede sem: https://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:manual:faq:gps_lost_fix_android6 a podle toho je vše ok. Ale nevadí, hlavně, že to šlape, jak má. Díky moc za pomoc!

photo
2

Popravdě, MIUI systém optimalizace je dost komplikovaný, sám mám Note 4 na MIUI10, ale uvedené upozornění se mi neobjevuje. Každopádně mám zapnuté všechna nastavení uvedené zde: https://dontkillmyapp.com/xiaomi plus veškeré systémové povolení.

Replies have been locked on this page!