This object is in archive! 

[CZ] Locus nenačítá databázi geogetu

Toulavej Hypnos shared this problem 5 years ago
Solved

Zdravím,

Po poslední aktualizaci mám problém, že mi Locus nenačítá body z databáze geogetu na živé mapě. Periodické aktualizace povolené mám a donedávna to fungovalo správně. Pokud dám importovat keše v okolí, tak vše funguje správně, takže s databází by problém být neměl. Chvilku zlobila i živá mapa přes geocaching4Locus, ale to vyřešilo opětovné přihlášení na Geocaching.

Když jsem aktualizoval Locus u přítelkyně, přestalo se jí to načítat také. Ale zase známý s tím nemá žádný problém, takže jsem nepřišel na to jak to rozchodit.

Já mám android 6.0 a telefon iget Blackview 7000 pro a přítelkyně android 4.4 a telefon Lenovo P70.

Díky za pomoc.

Replies (10)

photo
1

Dobrý den,

problém je v tom, že doplněk na Geoget už není 4 roky aktualizován - není to náš produkt. Letos jsme byli donuceni přejít na nové Geocaching API, s nímž zřejmě již není doplněk kompatibilní. Kontaktujte prosím autora Geoget doplňku, my s tím bohužel nic nenaděláme.

Michal, Locus team

photo
1

Chápu, že není doplněk aktualizován, na druhou stranu (nejsem programátor, tak se možná pletu) pracuje doplněk s daty z databáze a nepřipojuje se nikam na geocaching. A když jsem se ptal známého, tomu to funguje správně. A jak jsem psal, když si nechám zobrazit keše kolem nějakého bodu, načte je správně, nefunguje jen živá mapa.

photo
1

Pridavam se se stejnym problemem. Myslim, ze neni duvod, aby vznikly problem souvisel se zmenou API geocachingu. Doplnek s databazi (SQLite3) zjevne komunikuje spravne: rucne spusteny import bodu v okoli projde v poradku. Nicmene do zive mapy se kesky nenacitaji.

Takhle bez pristupu ke kodu muzu spis jen vestit, ale myslim, ze by by to mohlo souviset s tim, ze ziva mam zacala nove striktne vyzadovat konektivitu do internetu. Jako by nevedela o moznosti, ze by kese mohla dostat i prave z doplnku Geoget Database for Locus.


Locus 3.37.1

Geoget Database for Locus: 4.1.1

photo
1

Zdravím,

GeoGet, stejně tak GSAK doplněk by opravdu internet potřebovat neměl. To jsem Michala nejspíše chybně informoval, pardón.

Nicméně, od Androida 8 došlo ke změnám díky kterým by Live Mapa u těchto doplňků bez dalšího updatu, měla přestat fungovat, s tím aktuálně nic nesvedeme. Je mi tedy trošku s podivem co píše Toulavej Hypos ohledně verzí jeho telefonu a telefonu přítelkyně.

Nicméně je třeba načtení dat do Locusu řešit právě tím "import"em, tam toho asi moc nevymyslíme. Import by snad měl fungovat bez problému i nadále, bez ohledu na verzi Androida.

photo
1

U me se jedna o android 7.1.1 (build 32.4.A.1.54).


Prijde mi skoda prijit prave o fajn funkci offline zive mapy krmene z geogeti databaze, kdy neni potreba rucne importovat oblast, jen kvuli tomu, ze se treba ve vlaku chci podivat, co je zrovna za kesky okolo. To se snad radeji hecnu a udelam jednoucelovou aplikaci pro to cteni geogeti DB, pokud by to puvodni autor nechtel resit.


Bylo by mozne uvest i technicke detaily, co se zmenilo v predavani dat na strane Locusu, ze to puvodni metoda z goegetiho pluginu nezvladne spravne predat do Locusu?

photo
1

Problém jsou tzv. implicintní broadcasty které na Androidu 8 již nefungují. Je třeba exaktně specifikovat cílového příjemce broadcastu, což staré Locus API které je ještě použité v tomto add-onu nedělá. Nové by pak již mělo být v pohodě.

---

Nicméně nahodil jsem to na starším telefonu a též mi to nešlo a hle ... nečekaná chyba nalezena. To pardón pánové, v další verzi to bude šlapat! Díky za trpělivost a omluva.

photo
1

Diky a tesim se na update. ;-)

photo
1

Menione, díky moc. Už to funguje jak má.

photo
1

Uff, tak perfekt. Tak snad ta verze bude ok.

photo
1

Potvrzuju, ze dnesni update nacitani z geogetu do live mapy spravil. Diky moc!

photo
1

Habe leider auch nach dem Update keine Anzeige der Live-Karte (GSAK und GeoGet). Import aus GeoGet funktioniert wieder. Der Import eines GSAK hat bis jetzt ohne Probleme funktioniert.

Samsung Galaxy Xcover4 Android 8.1

photo
1

Good day Gerald,

unfortunately, both add-ons are too old and Live map won't work on Android 8.0 and higher and as I know, created no longer work on them.

photo
1

Hallo Menion


Bei meiner Tochter funktioniert alles auf einem Huawei P Smart auf Android 8.0.


Besteht eventuell die Möglichkeit seitens Locus hier ein Add On zu entwerfen? Denke dass es hier viele User gibt die das selbe Problem haben.

Lg Gerald

Replies have been locked on this page!