This object is in archive! 

[CZ] Potřeboval zabránit nechtěnému zapnutí "Zalogujte pouze datum"

Bohuslav Roztočil shared this problem 5 years ago
Solved

Až nepříjemně často se mi stává, že nevědomky zaškrtnu Zalogujte pouze datum a logy se mi ukládají bez času. Aktivní oblast zaškrtávátka je totiž celý obdélník hned pod vstupními oblastmi pro datum a čas a (!!!) nad tlačítkem Potvrdit. Stačí se jen trochu netrefit, funkcionalita se aktivuje a už jsou všechny keše (tj. tato i následující) "nalezeny" ve 12:00. :(

Zvlášť nepříjemné je, že vstupní pole pro čas zůstává aktivní i v tomto režimu, takže pracně nastavím čas na čas nálezu, tj. cca 2 minuty zpátky, ale úplně zbytečně.

A abych režim vypnul, musím zalogovat nález, nestačí do dialogu vstoupit, odškrtnuout a odejít pomocí Zrušit - v takovém případě se nastavení neuloží.

  • Ideální by pro mne bylo, kdybych funkcionalitu mohl zakázat v nastavení, takže by v logovacím dialogu zaškrtávátko vůbec nebylo nebo bylo neaktivní.
  • Dostatečné by bylo, kdyby se zaškrtávátko dalo ovládat jen dotekem na zaškrtávací políčko (čtvereček), ne na jeho popis, natož na bílou plochu napravo od popisu.
  • Kdyby ani to nešlo, tak kdyby aspoň políčko pro vložení času bylo neaktivní, nebo - ještě lépe - se ani nezobrazovalo. To by mne upozornilo na zapnutí tohoto pro mne nežádoucího režimu daleko lépe, než zaškrtnutí na opačném okraji obrazovky, než kde mačkám tlačítko Potvrdit.

Díky, Bohusz :)

Replies (5)

photo
1

Zdravím Bohuslave,

problému rozumím, díky za perfektní popis a možnosti řešení.

První možnost je proveditelná, nicméně osobně jsem s tím nikdy problém neměl, takže bych potřeboval od více uživatelů potvrzení, že to je opravdu možnost o kterou stojí a ne jen "one man show".

Druhá možnost, to jsem trošku opravil. Klikatelný bílý prostor je opravdu hloupý, nicméně klikatelný text je standartní záležitost, takže ten ponechávám.

Zadávání času i pokud je zaškrtnuté "zalogujte pouze datum" je aktivní kvůli možnosti vkládat čas do logu jako takového automaticky. Takže třetí možnost není ideální.


Menion

photo
1

Ještě se mi to nestalo, ale chápu, co dotyčný myslí.

Nemám rád přebujelá nastavení, takže 1/ vypadá ideálně a přílišná konfigurovatelnost všeho je často cesta k nepřehlednosti. Je potřeba to udržet v rozumných mezích.

2/ je správně tak jak to menion opravil

3/ by mi přišlo asi ideál, ale protože při volbě "logovat pouze datum" se do textu vloží i čas (pokud je tam proměnná) tak to bude matečné stejně, jako je to nyní, protože i když zvolím logovat pouze datum, tak se tam ten čas textově vloží. Tudíž i tak je to trochu nejasné.

photo
1

Sice se mi to občas stane, ale neřeším to, protože čas je mě osobně fuk. Každopádně chápu autora požadavku.

Já jsem pro 1. variantu, mám rád přebujelá nastavení :-)

photo
1

Díky panstvo za názory!

Obecná shoda že je to tedy zásadní problém není. Pořešme to tedy zatím jen drobnou úpravou kterou jsem udělal (klikatelný pouze "čtvereček" + text) a uvidíme jestli i tak bude docházet k přehmatům.

Počkej tedy prosím Bohuslave na další verzi a dej vědět pokud i tak by se problém opakoval. Díky

photo
1

Zdárek,

akorát jsem vydal Beta verzi 3.37.210. Kromě balíku změn, jsem nakonec možnost "logovat pouze datum" odebral komplet. Pokud vás napadá důvod proč to neudělat, máte posledních cca 14 dní před vydáním velké verze :).

Pěkný víkend!

Replies have been locked on this page!