[CZ] Stažení posledních 95 logů vs. seznam přátel

Roman Frenk shared this idea 5 years ago
Gathering feedback

[CZ]

Při stahování logů se uloží 95 posledních, což je trochu problém v tom, že pokud mám nadefinovaného přítele, který se mi zobrazí nahoře a červeně a odlovil cache v minulosti a není v posledních 95, tak o něm vůbec nevím a tudíž je pro mě tento seznam přátel zbytečný, protože musím spoléhat na to, že se bude dotyčný nacházet v posledních 95 protokolech, přijde mi to škoda, když už tam tato funkce je a hodí se to, v případech, že člověk hodinu hledá keš a když už si neví rady, rád by oslovil kamaráda, aby mu pomohl, poradil a nenajde ho z důvodu pravidla 95 a přesto ji kamarád odlovil. Vždy, když toto řeším, tak se musím přepínat na prohlížeč a kontrolovat logbook, zda ji někdo z přátel nenalezl., což je zbytečně komplikované. Je to opravdu škoda, že když už tam tato funkcionalita je (seznam přátel a stažení logů) a hlavně je užitečná. Na druhou stranu chápu, že stažení všech logu ke keši je časově a datově náročnější, i když je to volba uživatele, když to chce a hlavně potřebuje, tak si chvilku počká a vydrží, ta informace za to stojí :) Stačila by přidat volba stažení všech logů ke keši a nechat tam i tu původní ;)


Díky moc za ochotu a vstřícnost.

Roman

Replies (4)

photo
2

Dobry napad. Nerozumim vsak tomu, ze ja v Locusu v nastaveni vidim "Limit ulozenych logu" s moznosti "Bez omezeni"? To nefunguje?

photo
1

Zdravím Tomáši,

jak je z nastavení patrné, je to limit pro "uložené" logy. Tedy omezení nadměrné spotřeby místa na kartě a i trošku zrychlení aplikace. Logy přeci jen něco udělají zvlášť když jich je hodně. Nic to ale neříká o tom, kolik externí add-on Geocaching4Locus logů stáhne. Po pravdě nevím jaká je přesně situace kolem stahování logů, o tom bude vědět více @Arcao .

photo
1

Chápu to, ale potom trochu ztrácí smysl "označovat" si přátele, když není jisté, že je v posledních 100 lozích naleznu, může být třeba dvoustý a nebo vymyslet jiný způsob zobrazení označených nicků - přátel.

photo
photo
1

G4L dotahuje max. posledních 100 (resp. 100 mínus počet logů které se stahují s keší; viz nastavení G4L).

Je to jak z důvodu možného přetěžování backendu Geocaching.com, tak i z historických důvodů, kdy Locus Map má/měl (?) ve výchozím nastavení, že u keše ukládá jen posledních 100 logů.

photo
1

Panove diky za odpovedi. Co ale s tim? Nema uz API 2.0 primo dostupny seznam pratel na GC? Tak jak to pouziva webove rozhrani v logbooku, kdy si mohu vypsat logy pratel neomezene na historii? Stale nemame reseni, jak je vydolovat jinak nez z c:geo nebo webu?

photo
1

Možnost stáhnout seznam přátel už v API je ( https://api.groundspeak.com/documentation#get-friends ), takže tohle není extra problém zabudovat do Locusu do obrazovky kde se přátelé definují. Nicméně pokud se dívám dobře, tak v API není nic jako "Stáhni keš a k tomu 100 logů včetně ale všech logů mých přátel". Takže pak by jedině musel Arcao rozšířit stahování logů na "neomezeno" a opravdu tahat vše, což je dost šílené mi přijde.

photo
1

To by možná byla cesta. Nejde o to stahovat 100 logu, ty teď tahám jen proto, abych zjistil jestli mezi nima nejsou přátelé, ale normálně bych stáhl klidně 5 posledních nebo 10 a k tomu logy mých přátel a těch tam zas tolik nebude.

photo
1

No jasně, ale tahle možnost v Geocaching API není pokud dobře vím. Tahání logů (obecně keší) přes c:geo musí trvat pekelně dlouho právě i proto, že tahají komplet logy. Jinak by jste tam ty logy přátel mít nemohli.

photo
1

Pokud si dobre vzpominam, tak c:geo umi stahnout jen cca 30 logu + logy pratel. Taha primo webovky a tak si logbook "rozklikne" na stranku s logy pratel a tu stahne.

Nevim jak funguje API, ale nejsou to v podstate zapouzdrene dotazy do databaze? Cili kdyz je pres nej k dispozici seznam pratel, nelze udelat neco jako select(logy, pratele)?

Za doplneni toho zmineneho stazeni seznamu pratel bych velmi primlouval, dik.

photo
3

Tak je možnost si stáhnout logy každého přítele, ale vzhledem k tomu, že těch logů může být tisíce, tak toto také není řešení.

Mohl bych se Groundspeaku zeptat, zda by do API na vytažení logů keše nepřidali možnost filtrování. To je tak vše, co se dá nyní dělat.

photo
2

Koukal jsem na tu odkazovanou dokumetnaci API, ale rozumim ji jen velmi povrchne. Preci jen je to prilis vzdaleno od hardware, ktery je mym oborem. Nicmene ty gety maji dost parametru, nelze v nekterem parametru dat prave username nebo id zjistenych pratel?

A stahovat vsechny fakt neni reseni, mam mezi prateli honiboda s cca 25000 nalezy :)

Ten dotaz na GS byl byl fajn, predem moc dekuji. Myslim, ze tuto funkci by ocenilo vice uzivatelu nez je tady aktvinich. Zejmena ti, kteri presli z c:geo. Ono skutecne staci poslednich cca 30 logu, kde se daji najit nejake aktualni informace o stavu kese. A pak ty logy pratel serazene podle data logu, on pritel na telefonu je v terenu casto k nezaplaceni. :)

Pro GS by to nemusel byt velky problem, na webuu kazde kese maji v zobrazeni logu zalozku s logy pratel. Takze nejakou funkci pro takovy dotaz do databaze jejich system interne mit musi.

photo
photo
1

Presne tak, jde nam proste o tu samou funkcionalitu jako je na webu, kdo z pratel to ma odlovene.

Leave a Comment
 
Attach a file