This object is in archive! 

[CZ] SmartMaps - špatné zobrazení

Aillas shared this problem 4 years ago
Solved

Dobrý den,

v Locus Pro se mi chybně zobrazují mapy z aplikace SmartMaps viz screenshot. Nevím, u které verze to začalo, ale určitě to dělaly všechny 3.38.X. Prosím tedy o radu, co s tím. Děkuji.

Replies (3)

photo
1

Dobrý den,

díky za bug report. Máte pravdu, stejný problém se mi povedlo nasimulovat též pro mapu v měřítku 1:75k v případě, že jsou stažené i například lyžařské mapy, tak jako ve vašem případě.

Bohužel pro to zatím nemám jednoduché řešení. Problému se budeme věnovat během prázdnin. Pokud je to překážka v použití aplikace, lze instalovat starší verzi 3.37.2, kde věřím že toto fungovalo korektně. Díky za pochopení.

photo
1

Dobrý den,

díky za odkaz, ve verzi 3.37.2 je vše v pořádku.

Jen doplním, že se mi to nedělo jen u mapy v měřítku 1:75000. Správně fungovala mapa 1:10000. Mapa 1:25000 už vypadala také takto a při odzoomování Locus následně přeskočil rovnou na mapu 1:75000. Cykloturistickou mapu 1:40000 a zimní 1:60000 úplně přeskočil. V poslední verzi Locus Pro byly navíc mapy v základu zvětšené na 300% a na 100% zvětšení jsem se nebyl schopen dostat (screenshot je tuším z verze 3.38.3, kde to asi ještě nějak šlo).

photo
1

Zdravím pánové,

abych to zbytečně neodkládal, podařilo se mi to snad vyřešit dnes. Takže pokud někdo používá a zkouší Beta verze, budu dnes vydávat tak může vykoušet. Jinak, oficiálně to bude ve verzi 3.39 které vyjde až někdy v polovině prázdnin.

photo
1

Zkusil jsem nainstalovat, ukazuje se jako 3.38.7.1:

  • zvětšení je stále stejně neúměrně přescalované (obří pixely)
  • velmi opatrným zoomováním lze nyní opravdu přepínat více map, možná už i všechny(?)
  • přesto se stále občas "prozoomuji" na slepeninu fragmentů různých map jako předtím (typicky s lokálními zimními mapami Jizerek a Krkonoš, které jinde asi tolik "nepřekážejí")
  • občas se nyní "prozoomuji"/přepnu i na prázdnou bílou (čtverečkovanou) plochu bez jakékoliv mapy
  • ve výběru map se stále ukazují SmartMaps jako jedna souhrnná položka (to je možná i úmysl?)

photo
1

Zdravím Pavle, díky za zpětnou vazbu!

  • jak vám přijde zvětšení pro nějakou online mapu (např. Osm - Outdoors)? Též velké nebo adekvátní?
  • lokální mapy pokud mají stejné měřítko jako jiné mapy můžou být problém. Locus Map nyní bere všechny mapy dohromady a nečeká se že bude na stejném území více map stejného měřítka. To pak je určitě problém.
  • prozoomování na bílou plochu se zase nejspíše může dít v místech kde není ideální pokrytí, podívám se na to
  • výběr je takto záměrně, dílčí výběr specifické mapy není možný

SmartMapy jako jediné mapy v Locusu fungují zcela jinak a docela i zbytečně zesložiťují logiku v aplikaci. Zkusím to ještě trošku pořešit ale malinko se obávám že ideálním řešením bude spíše používání 3.37.2 verze, než nové. Díky za pochopení.

photo
1

Pěkný den,

zcela chápu, že SmartMaps jsou asi dost nebvyklý a nesnadný oříšek a vůbec bych se nemohl divit, kdybyste jejich podporu prostě zcela zavrhli, stejně jako tak už učinili jejich autoři. Vlastně je i pro mě překvapením, že v některých situacích tyhle bitmapové relikty shledávám stále ještě v lecčem lepší než moderní vektorové mapy.

Mimo ČR využívám také vaše(?) LocusMapy a musím uznat, že za tu symbolickou cenu jsou naprosto úžasné! Jejich scalování mi přijde zcela adekvátní (tam nevnímám snad ani žádou změnu od předchozích verzí, ale neměl jsem přímé srovnání).

Původní scalování SmartMaps mi přišlo občas trochu titěrné, ale pro celkový přehled bylo i celkem praktické a nouzovým podržením roztažených prstů si mohl člověk i zvětšit detaily, aniž by se mapa přepla. Teď je prozměnu spíš vhodnější pro to detailnější zkoumání, ubral bych možná jen trochu, aby nebyly tak okatě vidět ty pixely... no, prostě ideálně asi něco mezi... :-) Je pravda, že můžu vždycky používat původní aplikaci SmartMaps, která stále funguje dobře, přepíná dobře a scaluje celkem rozumně (občas by se chvilkové zvětšení taky hodilo) nebo si zkusím nainstalovat vaši verzi 3.37, pokud to není problém provozovat i paralelně. Taky je fakt, že zcela ruční přepínání map a měřítek by asi bylo vůbec nejlepším řešením, ale nemám vhled do systému jejich map a samotnému je mi záhadou, jak vlastně funguje to jejich licenční zakódování. Škoda, že to nejde prostě "open-sourcovat", když už to stejně nehodlá nikdo udržovat.

V originální aplikaci SmartMaps je vlastně i nějaká možnost ručního výběru konkrétních map, které se mají/nemají ukazovat, ale asi jsem to nikdy ani netestoval, jestli a jak to přesně funguje.

Jinak, to prozoomování na bílou plochu se mi snad opravdu dařilo jen v té betaverzi, při snaze o jemné změny zvětšení a postupné přepínání všech těch map (ty Jizerky/Krkonoše mají snad 6-8 vrstev?). Pokud nemáte vliv na to, jaká mapa se kdy kam přepne, tak to je asi skutečně peklo s tím pracovat, zvlášť když řada z nich má víceméně stejné měřítko.

Díky, že se tomu vůbec ještě věnujete, chápu, že to je asi nepříjemná komplikace navíc a jsou jiné priority.

photo
1

Díky Pavle za zpětnou vazbu.

Zvětšení map jsem tedy nakonec změnil na polovinu aktuálního stavu. Snad to nebude zase moc malé, uvidíme.

Nějaké ruřní vybírání případně použitelnější automatické vybírání jsem nicméně zatím nevymyslel. Pointa byla udělat to co nejvíce automatické právě aby nebylo nutné žádné mapy vybírat. Bohužel ale ty drobné lokální mapy (např. zimní) ten koncept trošku nabourávají.

Nicméně dvě např. Pro verze v telefonu mít nelze, maximálně jednu jako Free a jednu jako Pro. Případně může být řešení např. ty zimní mapy přes léto prostě smazat a je klid :).

Menion

Replies have been locked on this page!