This object is in archive! 

Plánování cyklotrasy

Otakar Kvapil shared this question 4 years ago
Answered

Dobrý den,

právě jsem se vrátil z cyklodovolené v Itálii a Rakousku. Pro plánování jsem používal povedený plánovač v aplikaci. Docela mi ale komplikovalo práci, když cyklotrasa měla jít jednosměrnou ulicí do protisměru. Pro cyklisty jsou jednosměrky z velké části průjezdné v obou směrech, zejména v Itálii ale i jinde, pokud to je součástí cyklotrasy. Nešlo by upravit možnost plánování aby u cyklistiky byly ignorovány jednosměrky, popřípadě bylo jen upozornění, že trasa vede v protisměru nebo byla volba ignorování směru provozu klidně u každé ulice? Takto jsem při plánování trasy po Florencii natvrdo musel klikat cca po 8-12m celý protisměr v každé ulici, což trvalo docela dlouho. Díky.

Replies (2)

photo
1

Dobrý den,

tohle jednak bohužel neovlivníme, jelikož Locus trasy nepočítá - počítá ji vámi zvolená routovací služba - GraphHopper, BRouter atd. Dále, podle našich informací, žádná z těchto služeb vám nebude počítat trasu pro jakýkoli dopravní prostředek směrem do jednosměrky, byť víme, jak v reálu, zejména v Itálii, dodržování jednosměrek na kole nebo skútru vypadá. Případný úraz při nehodě by mohl být vztáhnut na routovací službu/navigaci a nikdo nechce riskovat případnou soudní žalobu.

Nicméně z vlastní zkušenosti - pokud vás router tahá někam, kam nechcete, nemusíte rovnou přepínat do manuálu, stačí do pěšího módu.

S pozdravem

Michal, Locus team

photo
2

Put a shaping point in front of the area and in the end too. The router will drive around the outside. After that they can change this intermediate route to walking or hiking. The other sections stay on cycling.

Replies have been locked on this page!