This object is in archive! 

[CZ] Nastavení stylu pro rychlé měření

Bucky Kid shared this question 6 years ago
Answered

Zdravím, tu funkci používám docela často ale moc mi nevyhovuje grafický styl údaje. Čitelnost předdefinované fialové barvy bývá na rušivém podkladu nic moc. Nedá se někde změnit velikost, barva a umístění popisku? Uvítal bych možnost nastavit si to alespoň přes config.cfg. nebo nějak zlepšit čitelnost toho čísla umístěním kontrastního pozadí

Replies (5)

photo
1

Zdravím,

nastavení k tomuto nikde není a po pravdě doufám že nebude potřeba.

Aktuální nastavení je základní co Locus používá a po pravdě, tolik jsme se tomu nevěnoval. Jsi schopen i např. jen s malováním navrhnout style který by byl za většiny podmínek ( vetšiny podkladových map ) viditelnější? Klidně pak do Bety návrh zkusím nahodit a poladíme ...

photo
1

Já myslím že kompletně nový styl není potřeba, možná by stačilo jen změnit barvu popisku na něco co se moc nemlátí s barvami použitými v mapách, a případně prodloužit dobu než číslo zmizí z displeje. Bylo by složité přidat za to číslo bílý/černý obdélník, případně převzít velikost a barvu textu+čáry od Navádění -> Barva na mapě a navádění -> Velikost textu? IMHO je to stejná kategorie objektu.

photo
1

Zdravím,

konečně jsem se k tomuhle dostal.

Ve tvém případě je problém, že používáš podkladovou mapu SmartMaps, která je opravdu hodně do fialovo-růžova, takže výsledná čára s textem prostě není moc vidět, to souhlas.

Testuju teď několik barev a všechno je to celkově nic moc. Nějaké tmavší pozadí pod textem by to vyřešilo ale aby to fungovalo správně, je trošku více práce než se mi teď chce investovat po pravdě. Takže zkusme do další Bety drobnou barevnou úpravu a uvidíme.

Jinak velikost textů je ovlivněná globálním parametrem v nastavení > mapy > Mapové objekty > valikost textů ( dole ).

photo
1

Trochu jsem nad tím přemýšlel a v zásadě všechny spojnice s údaji o vzdálenosti jsou jednoho typu

- spojnice mezi GPS a středem mapy

- spojnice mezi GPS a cílem navádění

- spojnice mezi středem mapy a posledním bodem v plánovači tras

- spojnice pro rychlé měření


Já bych navrhnul jejich styl nějak sjednostil a nastavení toho stylu (šíře linky, velikost textu, barva linky+textu) přehodit z Navádění někam do Mapy>Mapové objekty>Spojnice, takže by v Navádění zůstaly pouze údaje pod a nad čárou, zbytek by se přebíral z globálního stylu pro všechny tyhle spojovací čáry. Tím by měl uživatel pod kontrolou všechny ty měřící čáry a mohl by si jejich styl přizspůsobit vlastním mapám.

photo
1

Zdravím Bucky Kide,

tak jsem nápad na sjednocení čar zavedle před skoro dvěmi lety do našeho "úkolníčku" a za tu bodu se propadl ještě někam kamsi hluboko pod záplavou dalších úkolů. Přijde mi že to nemá takovou prioritu a za mě zatím bohužel ... díky za pochopení.

Menion

Replies have been locked on this page!