This object is in archive! 

[CZ] Locus na Notebooku s Windows ?

Zdenek Mack shared this question 4 years ago
Answered

JIž delší dobu používám Locus Pro a rád bych jej využíval na notebooku, který má přeci jen větší display než smartphone a myš je také daleko preciznější nástroj.Existuje nějaká možnost ?

Replies (5)

photo
1

Dobrý den,

můžete využít buď nějaký webový nástroj (Cykloatlas.cz, BRouter.de, Bikemap.net, Komoot...) a naplánovanou trasu do Locusu importovat, nebo můžete spustit Locus na PC pomocí emulátoru. Psali jsme o tom před pár lety na našem blogu: https://www.locusmap.eu/how-to-use-locus-map-on-a-pc/.

S pozdravem

MIchal, Locus team

photo
1

Dobrý den

děkuji moc za odpoveď.

Bluestack jsem zprovoznil, i když je to takové zpomalené.

Ale u Genymotion se mi zda, ze mam jen 1.000 minut (to je 16 hodin) k dizpozici na vyzkoušení a pak se ani neda koupit licence, ale musi se platit 5 US centů za minutu, tedy cca 1,16 Kc/minutu a to je docela dost na to, ze bych rad Locus používal jako mapovy software trvale i na notebooku . Chápu to s tím Genimotion správně ?

photo
1

Dobrý den,

je to možné. Genymotion je profesionální vývojářský emulátor, tam se zpoplatnění nedivím. Bluestack na běžné použití bohatě stačí. Ale jako každý emulátor, bere si dost výkonu počítače - je to přeci jen jakýsi "počítač v počítači". Já osobně jedu na Pentiu i5 s 16 GB RAM a je to v pohodě.

S pozdravem

Michal, Locus team

photo
1

Dobrý den, mám ted Pentium i5 a 8GB RAM, navýším na 16GB a jistě to bude lepši.

Ale i tak Android verze rozchozená pod BlueStack neni ideální, zbytečně velkou část displaye zabírají obrovská tlačátka atd. Lze toto nějak nastavit ?

Můj dotaz směřoval původně spíš tím směrem, zda neuvažujete o verzi pro Windows ?

Děkuji a s pozdravem

Zdeněk Mack

photo
1

Dobrý den,

chce to si pohrát s nastavením rozlišení v Bluestacku. Lze tak dosáhnout přijatelných výsledků. A pokud vám to nebude stačit, je možné ovládací prvky zmenšit v konfiguračním souboru Locusu, config.cfg. Najdete ho v kořenovém adaresáři /Locus/. Otevřete soubor v libovolném textovém editoru a upravte parametr "dev_gui_main_rescale_value" (je úplně dole). Přiřaďte mu hodnotu menší než 1.0 (=100%)

S pozdravem

Michal, Locus team

Replies have been locked on this page!