This object is in archive! 

[CZ] ANT+ způsobuje pád aplikace na androidu 10

Jan Holeček shared this problem 4 years ago
Solved

Před dvěma dny dorazila na můj Samsung Galaxy S10+ aktualizace na android 10. Po updatu Locus spadne při jakémkoliv pokusu o připojení ANT+ čidla (HR monitor, teplotní čidlo) Na androidu 9 fungovalo bez potíží. Nepomohlo ani vyčištění Androidu na tovární nastavení.

Replies (16)

photo
1

Zdravím Jane,

pokud aplikace padá, potřeboval bych od vás vytvořený log touto metodou. Nebo případně, což může být ve výsledku snazší, nasimulovat stejnou chybu s aktuální Beta verzí, která reportuje takové pády automaticky. Pak jen stačí pro potvrtzení napsat kdy se pád stal. Děkuju

photo
1

Dobrý večer.

Trochu jsem s výpisem crashlogu bojoval, ale nakonec se mi podařilo vypsat crashlog pomocí ADB USB připojení, tak i pomocí interního nástroje ve vývojářském menu v telefonu. Co jsem se díval do logu z interního nástroje Samsungu, zda se mi, že obsahuje více dat než log přes ADB, ale osobně se v nich nevyznám. Posílám logy tři.

Logy jsou celkem velké, a proto je nepřikládám zde v emailu, ale nahrál jsem je ke stažení na můj google drive disk.

Soubory lze stáhnout zde: https://drive.google.com/open?id=1_TDO85qtOQXVpSit8iBdr8cP-e-ojyCE

Dejte mi prosím vědět, zda se stažení podařilo. Chybu (pád) se mi daří replikovat se 100% úspěšností. Pád se objeví vždy v okamžiku, kdy v locusu kliknu na ikonu Ant manažeru v levém menu aplikace. Následně Locus spadne.

Hezký víkend. Jan Holeček

so 14. 12. 2019 v 15:05 odesílatel Locus Map <locus.map@asamm.com> napsal:

photo
1

Zdravím,

díky za log, něco tam vidím. Dle chyby by se mělo jednat o globální problém od Androidu 7, nicméně u mě na Androidu 9 to šlape dobře.

Dle logu vidím, že máte nastaven "Silent" způsob spojení se senzorem. V případě volby "Basic" (v nastavení senzoru) je výsledek stejný?

---

Při detailním zkoumání vidím, že ANT+ knihovna má nějaký problém který se snaží vypsat do logu a přitom to spadne. Bohužel knihovna je stará 4 roky a jak se dívám na stránky výrobce, žádný update neexistuje. Zkusil jsem tedy drobný fígl, který by mohl pomoci. Takže v další Beta verzi (nebo nové verzi 3.43 začátkem roku) to bude. Pokud i tak by byl problém, nahlásím chybu ANT výrobcům, pokud to k něčemu bude.

---

Jinak zkusil bych nějaké základy jako restart telefonu případně zkontrolovat jeslti ANT senzory fungují v nějaké jiné aplikaci.

Menion

photo
1

Dobrý večer,

děkuji za analýzu logu. Mezitím jsem zjistil, že chyba je většího rozsahu, než jsem si myslel. OTA aktualizace na android 10 na Samsung Galaxy S10 znefunkčnila  ANT+ v celém systému. Jakákoliv aplikace využívající ANT+ spadne při pokusu o připojení k senzoru. Dokonce ANT+ shodí i nativní aplikaci Samsung Health.

V Locusu se k nastavení režimu čidla silent/basic ani nedostanu, protože aplikace dřív spadne. Dokonce jsem zkoušel i tovární reset telefonu, abych vyloučil nějakou nekompatibilitu dat při přechodu androidu verze 9 na 10. Ant+ nefunguje ani na čisté instalaci.

V androidu 9 ANT+ fungoval bezchybně.

Mohu mít prosbu? Pokud se podaří opět rozběhat Ant+ připojení. Teplotní čidlo Garmin Tempe poskytuje 3 hodnoty měření. Minimum, maximum za posledních 24h a aktuální hodnotu. Tyto hodnoty využívám pro hydrochemické měření při terénní práci.

V locusu se zobrazovala z Garmin Tempe pouze aktuální hodnota teploty. Bylo by možné přidat čtení i minima a maxima teploty jako to umí například aplikace AmbiTemp?

Jinak díky za vývoj úžasné aplikace. Používám Locus jak soukromě, tak i profesionálně pro geologické mapování. Jsem geolog na státní geologické službě.

Mám celkem obavy z přechodu na systém předplatného, ale chápu vaše důvody. Nešel by zvážit i model nákupu trvalé licence na hlavní verzi aplikace? 4,5,6... Hlavní verze by se mohla vydávat jednou za rok, dva při nějaké větší aktualizaci funkcí. Je mi o to, že když mám projekt a na něm nějaké finance, nákup licence jednorázově zafinancuji, ale měsíční předplatné do účetnictví nedám. Nebo skončí projekt a v tu chvíli nemám z čeho financovat.

Nerad bych přišel o úžasný nástroj, který slouží i pro výzkum a vědu.

To jsem se ale dostal od ANT+ zcela jinam.

Hezký večer. Jan Holeček

Dne ne 15. 12. 2019 15:40 uživatel Locus Map <locus.map@asamm.com> napsal:

photo
1

Zdravím Jane,

mě přišlo divné že ANT knihovna zrovna jen vám reportuje nějaké chyby. Bohužel tady zatím více nepomohu.

Nicméně kromě tohoto problému: ano, koukám že ANT teplotní čidlo má dostupné ještě min/max průměry za posledních 24 hodin jak píšete. Kde by tahle informace mohla být užitečká? Jelikož se nevztahuje ke konkrétní poloze tak jako aktuální měření, napadá mě jedině vypisovat tohle číslo v "ANT manažeru" v té kartě senzoru.

Ten způsob předplatného není ještě definitivně rozhodnut ale ať tak či onak, bude tam určitě možnost ročního předplatného. Nicméně stávající Locus Map Pro bude stále plně funkční a udržovaný takže pokud nebudete chtít některé z věcí které budeme do nové verze přidávat, nebude vůbec důvod k přechodu na předplatné. To uvidíte, nicméně kdyby byl problém, určitě nějaké řešení najdeme.

Dejte vědět jak by jste si to představoval s tou teplotou a držím palce s ANTem ...

Jirka M. aka Menion

photo
1

Dobrý večer,

k odpovědi jsem se dostal až nyní. Poslední dny byly více než hektické. Co se týče zobrazování teploty z Garmin tempe, zobrazoval jsem aktuální teplotu pomocí vlastní obrazovky. Viz screenshot. I min max. hodnoty by šly zobrazovat stejně. Jen se při ně musí v nastavení vlastní obrazovky připravit vlastní proměnné.

Hezké Vánoce Jan Holeček 

Dne út 17. 12. 2019 8:40 uživatel Locus Map <locus.map@asamm.com> napsal:

photo
1

Zdravím Jane,

kromě přání do nového roku, mám tu ještě věc k vyzkoušení, pokud bude zájem.

Akorát jsem dneska vydal Beta verzi, kde by možná i mohlo být to nefunkční ANT+ vyřešeno. Takže pokud bude čas a chuť, zkuste. Jak na betu máme popsáno zde.

Mějte se,

Jiří M. aka Menion

photo
1

Dobrý večer. To jsou ale dobré zprávy. Testovací betu jsem nainstaloval a musím s potěšením konstatovat, že Ant+ funguje! Testovací Locus je aktuálně jedinou aplikací na aktuálním sestavení androidu, kde Ant+ nezpůsobí pád. Chybu jsem odhlásil i na české zastoupení Samsungu, ale jestli se to dostane k vývojářům až do Korei, to nikdo neví.

Aktuálně:

Teploměr Garmin Tempe funguje. Když držím čidlo v ruce, teplota postupně roste.

Zde se přimlouvám, za by šly přidat i hodnoty T min a T max?

Garmin HR. Čidlo se načte, ale hodnota se neaktualizuje. Zobrazuje se první přečtená hodnota a dále se neaktualizuje. Po odpojení a připojení se zobrazí opět jedna nová hodnota. Možná mám slabou baterii v čidle. Vyměním a ještě ověřím.

Hezký večer. Jan

Dne so 4. 1. 2020 18:55 uživatel Locus Map <locus.map@asamm.com> napsal:

photo
1

Zdravím,

tak perfekt, to jsem rád. Chyba nakonec není přímo v telefonu jako takovém ale na vidě je API od ANT výrobců, viz nahlášená chyba zde: https://github.com/ant-wireless/ANT-Android-SDKs/issues/14 . Takže bohužel pro vývojáře aplikací, až vydají oficiální verzi jejich API, tvůrci budou muset updatovat tak jako jsem to udělal já v Beťě (s tou jejich test verzí nového API).

Na teploměr se ještě podívám. Nemám takové zařízení doma, takže poprosím alespoň o test ale to dám vědět až bude co.

Za ten senzor HR děkuju, zkontroluju to.

Pěkný večer i vám,

Jiří M. aka Menion

photo
1

Dobré ráno.

Čidlo Garmin Tempe mohu zapůjčit, případně rád otestuji nové verze Locusu.

Chyba v Ant+ knihovně je nemilá, ale jak je vidět, tak je řešitelná.

Zkoušel jsem nainstalovat novou verzi Ant+ services pluginu (beta 3.8.0) z githubu a pády to neřeší. Bohužel je třeba i úpravy jednotlivých aplikací a obávám se, že spousta starších aplikací bez aktivního vývoje se updatu už nedočká. Lepší by byla knihovna Ant+ se zpětnou kompatibilitou.

Informaci o znalosti chyby předám i na podporu Samsungu. Uvidíme jak s tím naloží.

Přeji hezkou neděli. Jan Holeček

Dne so 4. 1. 2020 21:25 uživatel Locus Map <locus.map@asamm.com> napsal:

photo
1

Zdravím,

snad nebude zápůjčka potřeba. Něco jsem tam nasmolil, tak prosím zkuste případně další verzi.

Též koukám, že už jsme spolu komunikovali a to jak anglicky, tak jsem i zkoušel tykání v jednom topiku. Pokud se tedy neurazíš, přejdu na trošku osobnější rovinu, kdyžtak mě prosím usměrni :).

ANT problém opravdu musí být vyřešen na straně aplikace. Jejich knihovna, kterou všechny aplikace v sobě mají je již příliš stará a problém na který narazila je ve funkci, která už před lety byla v Androida označena jako "nepoužívat".

Další Beta bude někdy v týdnu a nebo je možné, že vydám komplet novou verzi, uvidíme.

Pěkný večer.

photo
1

Ahoj Menione, 

tykání mi opravdu nevadí, zejména s příjemnými lidmi. Betu vyzkouším doma, až budu mít přístup k čidlům. Ozvu se, jen co otestuji. Zatím hezký den. Honza

ne 5. 1. 2020 v 20:35 odesílatel Locus Map <locus.map@asamm.com> napsal:

photo
1

Ahoj, hezký večer. Nevím jestli vyšla ještě nějaká novější beta Locusu od posledního testování, ale v aktuální betě mi Ant+ funguje bez potíží. Mimochodem Samsung vydal aktualizaci Samsung Health a pády Ant+ také potichu opravil. Po poslední aktualizaci už běhá ant+ i tam. V ostatních aplikacích stále padá a jak jsi mi vysvětlil, tak bez aktualizace běhat nebudou. Měj se fajn. Honza

Dne po 6. 1. 2020 12:24 uživatel Jan Holeček <holecek.j@gmail.com> napsal:

Ahoj Menione, 

tykání mi opravdu nevadí, zejména s příjemnými lidmi. Betu vyzkouším doma, až budu mít přístup k čidlům. Ozvu se, jen co otestuji. Zatím hezký den. Honza

ne 5. 1. 2020 v 20:35 odesílatel Locus Map <locus.map@asamm.com> napsal:

photo
1

Zdravím Honzo,

perfekt, díky za informace. Jak už jsi sám vyzkoušel s novou verzí (psáno v jiném ticketu), vše nyní funguje. Díky tedy, opraveno.

photo
1

Ahoj Menione,

po posledních aktualizacích spojení ANT+ na androidu 10 funguje. Moc děkuji za přidání hodnot Garmin Tempe min, max. Posílám podnět k opravdu kosmetické opravě. Viz screenshot.

photo
1

Zdravím Honzo,

už se lehce stydím, že ani napodruhé jsem ten jednoduchý zápis hodnot neudělal dobře. Nu, dotřetice v další verzi :).

Díky za potvrzení funkčnosti, to jsem opravdu rád že je to vyřešeno, uff.

Replies have been locked on this page!