This object is in archive! 

[CZ] Výchozí volba při výběru aktivity po ukončení záznamu trasy

Voldik shared this idea 4 years ago
Declined

Ahoj, bylo by možné změnit výchozí aktivitu (např. dle zvoleného profilu záznamu) anebo alespoň "nezvoleno" vytáhnout nahoru? Aktuálně je dole a ty nejčastější jsou nahoře, tak je to poněkud otravné pokaždé scrollovat až nahoru. :)

Díky

Replies (7)

photo
1

Nevím jestli jsem ten dotaz správně pochopil, ale nepomohlo by udělat předvolby pro různé aktivity pomocí presetů?

photo
1

Zdravím, no profily záznamu trasy se by-default definují díky zvolené aktivitě. Ta už ale potom nejde změnit. Takže pokud to zase já chápu dobře, je potřeba vytvořit nový profil pro záznam trasy pro vybrání chtěné aktivity. Preset jak doporučuju Josef zde nejspíše nehraje roli.

photo
1

Ahoj, přiznám se, že plně nerozumím ani jednomu z vás. :-)

Jde mi o ukládání záznamu trasy a že je volba "Nespecifikována" je úplně dole a já musím přescrollovat ty nejméně používané jako "sněžný skůtr" k těm nejpoužívanějším - chůze, běh, kolo...

A já navrhuji, aby "Nespecifikována" bylo nahoře nad těmi nejpoužívanějšími a já nemusel scrollovat.

Aby to umělo automaticky detekovat/přiřadit na základě zvoleného profilu záznamu už by bylo hodně nice-to-have.

photo
1

Jak píše Menion, vytvoř si vlastní profil, ve kterém předem definuj o jakou činnost jde. Nastavení/Záznam trasy/Přidat nový profil. Zde si vybereš o jakou činnost se bude jednat, složku kam se bude záznam ukládat a další věci. Těch profilů můžeš mít kolik chceš. Pokud nechceš vytvářet Preset, který to zautomatizuje (viz níže) tak předpřipravený záznamový profil prostě jen vybereš před každým zapnutím záznamu. Je to hned horní položka na záložce Záznam trasy.

No a vyšší level je to, že si vytvoříš Preset (pod ikonou Předvolby). Zde si můžeš vytvořit komplexnější přednastavení pro každou činnost. Například v presetu Turistika si zvolíš že bude využívat předem připravený Profil záznamu, dále offline mapu s mapovým tématem pro turistiku. Je tam těch možností spousta, vypadá to možné složitě, ale ve skutečnosti na tom nic není.

A Menione, omlouvám se, že se do toho pletu. Poprvé jsem to úplně špatně pochopil, tak bych to rád trochu napravil.

photo
1

Aha, už tomu začínám více rozumět. Já si právě modifikoval již existující (Pěší, Kolo, Auto, Letadlo) a když se teď dívám na jejich nastavení, tak kromě Letadla mají všechny "Nespecifikována" a nelze to změnit (bug nebo feature?). Pokud někde není ukryta možnost na jejich modifikaci, tak musím vytvořit nový profil "Pěší" a ten původní smazat. Totéž pro Kolo a Auto.

A jak se tu vrtám, tak jsem našel drobnou chybu:

  1. Otevřít Záznam trasy
  2. Profil záznamu -> ikona tužky edit
  3. kliknutí na ikonu s táhly pro editaci libovolného profilu
  4. zpět
  5. volba jiného profilu - zelený toast zahlásí že ok, ale profil se nevysvítí (když vynechám body 3 a 4, tak to funguje ok)

photo
1

Pepo, díky za precizní odpověď, nenapsal bych to lépe :).

Voldíku, to že nelze typ aktivity změnit je záměr. Udělali jsme to takto před lety kvůli zjednodušení nastavení. Nicméně u tebe a nejspíše i spousty dalších jedinců to naráží na problém, že máš evidentně profily záznamu hodně dlouho (několik let) z doby kdy ještě tyhle aktivity neexistovali. Takže pak se starým profilům nastavilo "Nespecifikováno" a hotovo. Pardón. Nové profily to jistí ...

A chyba je pěkný, díky za popis. Hraju si s tím snad hodinu a nejsem schopen přijít na to proč se to děje. Budu mít na paměti a snad jednou opravím. Naštěstí kromě zvýraznění, to na pozadí funguje korektně, tzn. profil se opravdu vybere správně.

Každopádně k původnímu nápadu: pokud přistoupíme na nutnost vybrání aktivity přes vytvoření nového profilu, pak vše funguje ok, je to tak? Tedy nelze nic měnit protože aktivita se propíše i do uložené zaznamenané trasy.

Menion

photo
1

Ahoj, ano, dnes jsem byl běhat a s novým profilem vše funguje. Nicméně si myslím, že kategorie "Nespecifikována" by mohla být v seznamu nahoře bez ohledu na toto. :-)

Replies have been locked on this page!