This object is in archive! 

Trackable no "Retrieve from" option.

Martin Hora shared this problem 4 years ago
Solved

Hi, I was wondering if I am doing something wrong or there is no "Retrieve from" option in the trackable log. I have logged the trackable with "Grab it" option hoping it would somehow decide what to actually log based on who knows what, but it did not It logged on the server "grab" action. What is the correct was to retrieve trackable through Locus?

Thanks

Martin

Replies (7)

photo
1

Hello Martine,

"Retrieve from" appears only in case, the trackable item is currently bound to any cache, not held by any other user.

If you have any trackable that is inside any cache and this option does not appear (even after update of the cache), please let me know it's GC code, so I may check it, thanks.

Menion

photo
1

Ahoj,

odpovídám po mailu, protože mi přijde, že to není moc relevantní pro ostatní. 

Jde o TB3B7VG, byla to moje první trackable a trochu jsem to u toho logování zmotal, koukal jsem na to na GC.com, ale chtěl jsem to zatrackovat v Locusu, kde jsem dal "Grab", pak mi došlo, že jsem měl dát "Retrieve", takže jsem v panice log vymazal, nicméně geocoin zůstala v systému u mě, takže nový "retrieve" log jsem nemohl zadat. Pro jistotu jsem napsal majiteli, zda to jde opravit, každopádně, geocoin mám u sebe fyzicky i v systému, takže by neměl být problém ji předat dále, jen v logu je trochu zmatek, tak doufám, že jsem to nerozbil.

Každopádně jsem skoro přesvědčen, že ještě když byla geocoin v cache (v systému), tak jsem to v locusu logoval a nebylo na výběr "Retrieve", protože jsem to zároveň kontrolovat v c:geo a tam ta možnost byla, nicméně zkusím počkat, jestli najdu nějakou další trackable a pokud by byl problém, tak bych bych navázal ve fóru.

Moc díky za reakci.

Zdraví

Martin

čt 27. 2. 2020 v 14:00 odesílatel Locus Map <locus.map@asamm.com> napsal:

photo
1

Zdravím Martine,

díky za detailní odpověď. Myslím, že teď už jsme ve stavu, kdy žádný nový trackable tenhle problém nemá a ten starý už je ve stavu, kdy problém nenasimulujeme. Když se objeví něco co nebude dávat smysl, určitě napište, podívám se na to, jen potřebuji ideálně mít možnost problém nasimulovat u sebe. Díky a pěkný víkend.

Menion

photo
1

Ahoj, tak jsem se s tím opět setkal. Našli jsme trackable TB95QDP a není a výběr retrieve.

Dělám něco špatně? 

Díky Martin

On Sat, Feb 29, 2020, 12:00 Locus Map <locus.map@asamm.com> wrote:

photo
1

Zdravím Martine,

perfekt, díky, myslím že jsem jednu chybu našel. Skoro se až divím, že se nikdo neozval již dříve.

Pokud vám nevadí troška experimentu, vydal bych ještě dneska Beta verzi, takže můžete zkusit opravu v ní, případně by to mohlo jít obejít přes Menu > Více > Geocachingové nástroje > Zalogovat trackable kde se znalostí trackovacího čísla by "Retrieve from" možnost mohla existovat.

Díky za pomoc.

Menion

photo
1

Zdravím,

tak jsem zkusil jak beta aplikaci, tak Geocaching nástroje - Log trackable a obojí funguje. Zkusil jsem i normální release a zjistil jsem, že když chci trackable lognout z cache, ve které se momentálně nachází, tak "retrieve" na výběr není, nicméně pokud trackable loguju z jakékoliv jiné cache, tak mám na výběr "retreive", ale vzhledem k tomu, že v beta verzi to již funguje, předpokládám, že to asi víte.

Moc díky za řešení.

Martin

photo
1

Zdravím Martine,

s tím objevem ohledně kdy je a není "retrieve" vidět, je to přesně jak píšete. Nevím proč, ale měl jsme tam přesně tuto podmínku (tedy nenabízet "retrive" pokud loguje uživatel předvět který se nachází v dané keši) a bohužel bez hlubšího komentáře. Takže doufám, že tam byla spíše nedopatřením ... ale to uvidíme :). Díky za ověření funkčnosti a pěkný večer.

Menion

Replies have been locked on this page!