This object is in archive! 

[CZ] Aktualizace LoMaps

Jiří Šebestík shared this question 6 years ago
Answered

Dobrý den, dnes jsem si zaplatil a stáhnul aktualizaci ze dne 14.3.2017 LoMaps Česká republika. V zápětí po aktualizaci jsem zjistil, že se v mapě ztratily některé lesní cesty, po kterých běžně jezdím na MTB. Proč??? Nejsou to jen lesní cesty, ale i příjezdové cesty k nemovitostem na okraji vesnic, nebo malých měst. Před tím jsem měl verzi mapy z 8-2016. Na víc se některé trasy lehce posunuli mimo záznam mého pohybu. Dá se prosím někde zpětně stáhnout tato verze, která se mi jeví, jako daleko přesnější? Do teď jsem bral vaše mapy jako detailnější než třeba od Seznamu. Nyní ale nevím, co si o tom mám myslet. Prosím o info, zda se dá původní verze map stáhnou znovu. V příloze posílám fotku i se souřadnicemi, kde vidíte rozdíl. Takových rozdílů je nyní spousty...Děkuj Jiří Š.

Replies (2)

photo
1

Dobrý den,


LoMaps jsou vytvářeny mimo jiné na základě dat komunitního projektu OpenStreetMap (OSM). Nastává se, že by se cesty "ztrácely" a pokud se tak stane, tak většinou z určitého důvodu (cesta byla špatně zakreslena, je rozorána apod...).

Výhodou komunitního projektu je, že lze dohledat kdo a kdy prováděl dané změny. Například část lesní cesty z vašeho screenshotu byla vytvořena před rokem a od té doby nebyla změněna. Viz https://www.openstreetmap.org/way/416515529/history#map=17/49.63470/18.24345&layers=N

Je možné, že cesta je chybně zakreslena, ale určitě se nezměnila její poloha od minulé verze LoMaps.


Pošlete mě prosím screenshot oblasti, kde jste zaznamenal ztrátu cesty a já zkusím ověřit v historii, jestli došlo v dané oblasti k nějaké změně (ideálně mě prosím naznačte, kde přesně cesta vedla).


Co se týče posunu trasy od vašeho záznamu - opět lze vidět z historie dalších cest, že se jejich poloha víc jak rok neměnila. Viz: https://www.openstreetmap.org/way/175806631/history https://www.openstreetmap.org/way/416515530/history


Starší verzi bohužel není možné stáhnout. Mohl bych ji pro Vás možná ručně připravit, ale na 99% bude poloha lesních cest stejná.


Děkuji

S pozdravem

Petr V.

photo
1

Zdravim,

chtel bych se zeptat jak casta je aktualizace LoMaps, pripadne kdy bude dalsi pro CR?

Myslim, ze driv byla nekde dohledatelna frekvence/ historie verzi, ale ted se mi nedari...


Diky

photo
1

LoMaps jsou aktualizovány přibližně v 3 měsíčním intervalu. Právě probíhá jejich generovaní a očekávám, že do týdne by mohla být publikována nová verze.

Děkuji Petr V,

photo
2

Díky za bleskurychlou odpověď

Replies have been locked on this page!