This object is in archive! 

[CZ] Podivný itinerář

ZdenekC shared this question 3 years ago
Answered

Vytvořil jsem trasu. Otevřel jsem itinerář. Na každém řádku je uvedeno "Neznámá ulice", přestože na mapě názvy ulic jsou.

Replies (8)

photo
1

Dobrý den,

mohl bych se zeptat, jak byla trasa vytvořena? Použil jste plánovač v Locusu? Pokud ano, tak záleží, jakým způsobem jste trasu vytvořil - jestli jste každý lomový bod zadával ručně (mód kreslit manuálně) a nebo jestli jste zvolil mód, kdy zadáte jen start / cíl a Locus dopočte vhodný tvar trasy?

Děkuji, Petr

photo
1

Nejdříve jsem si uložil mnou požadované body podle souřadnic a s vlastními názvy.

Potom jsem v plánovači Lotusu vytvořil trasu.

Jinak si myslím, že bez ohledu na způsob vytvoření trasy by itinerář měl být správný.

photo
1

Trasa je nezávislá na podkladové mapě. Pokud si ručně vytvoříte trasu, která vede pouze přes Vámi definované lomové body, tak Locus neví, jestli trasa vede po ulicích, polem nebo lesem.

Vyzkoušejte prosím v plánovači mód Pěší/Cyklo (či jiný způsob) a následně vyberte v plánovači Vaše body jako tvarovací body

/abd51d481b6d4467ab4917c2a11bf8ce

V tomto případě je trasa vypočtena na serveru a trasa bude obsahovat i názvy ulic.

photo
1

S Locusem se teprve snažím seznamovat. Věřím, že pro znalé nabízí mnoho možností. Pro neznalé je však velice neintuitivní.

Ani v manuálu se mi nepodařilo najít, jak se znovu dostat na itinerář. Náhodně se mi to podařilo, ale znovu zase ne. Nevím jak.

Často ani nevím jak se dostat k manuálu.

Náhodně se mi podařilo zase trasu zopakovat. Měl jsem nastaveno auto, rychlé. Trasa je nakreslena správně, vede po silnici. Itinerář sice obsahuje pokyny a vzdálenosti, ale na každém řádku píše "neznámá ulice".

photo
1

Dobrý den,

rozumím, že někdy může být složitější se zorientovat v množství funkcí. Manuálové stránky jsou k dispozici https://docs.locusmap.eu/doku.php?id=cz:main , případně nás samozřejmě můžete kontaktovat.

Jména ulic také závisí na zdroji pro výpočet navigace. Ve výchozím nastavení se používá online služba Graphopper. Pokud ale zvolíte alternativní zdroj - např offline Brouter, tak názvy ulic skutečně chybí. Nevíte tedy, jestli jste si nastavil offline Brouter jako zdroj pro výpočet navigace?

Děkuji

Petr Voldán

photo
1

Děkuji za odpověď.

Použil jsem offline Brouter. Neexistuje jiný offline zdroj pro výpočet navigace?

photo
1

Dobrý den,

alternativou může být offline Graphhopper plugin, od tohoto řešení budeme postupně upouštět. Více informací naleznete https://forum.locusmap.eu/index.php?topic=4036.0

Děkuji

Petr Voldán

photo
1

Děkuji za odpověď.

Replies have been locked on this page!