[CZ] Nefunkční "Tudy ne" zóny

Pavel Fojtík shared this problem 3 years ago
Known

Ahoj, už u předešlé verze jsem zjistil, že nefunguje pomůcka "Tudy NE!" při plánování trasy. Trať se přepočítá, alespoň dle oznámení, ale přepočet ve skutečnosti neproběhne a trať vede původní trajektorií. Nemyslím si, že bych tuto funkci nějak omezil v jiných nastaveních. Jinak Locus je prostě mazel a používám jej téměř každý den 😉

Replies (7)

photo
1

Používám BRouter. Nyní jsem zjistil, že záleží na routovacím profilu a asi i konkrétní trase. Zatím jsem nevysledoval souvislosti 😕

photo
1

Dobrý den,

mohl byste prosím podrobněji popsat, jak k problému dospějete? Standardním postupem se nám to nedaří nasimulovat:

/7a7fe2dd902112066bfd0d1bcc0399ad /c1eb1d2f2b53ab4671b300bf361926a5

photo
photo
1

(no go - poloměr 1km, aktivní pro všechny prostředky)

photo
1

Dobrý den,

díky za upřesnění, problém nasimulován - trasa se nepřepočítá, pokud je v nastavení zvolen auto přepočet s prioritou trasy. S prioritou bodu je to OK. Budeme v nejbližší době řešit.

photo
1

Díky! 😉

photo
1

Zdravím,

tohle je celkem pěkný oříšek. Při přepočtu "Priorita trasy", aplikace počítá s tím, že jste sjel z trasy a snažíte se co nejchleji dostat nazpět. To, že někde v průběhu do trasy vložíte no-go zónu, přepočet v podstatě ignoruje.

Řešení se nabízí, detekovat místo kde byl no-go bod vložen a vytvořit přepočtem objízdnou trasu jen pro tento bod. To už je celkem zajímavý problém, který si píši do seznamu věcí na vylepšení kolem navigace. Na jedno odpoledne to určitě nebude.

Díky za report. Dáme vědět až to v budoucnu vyřešíme.

Jiří M. aka Menion

photo
1

Sám nic nevymyslím, ale slabá místa nalézám docela často 😁 Díky, máte můj velký obdiv!

Leave a Comment
 
Attach a file