This object is in archive! 

[CZ] Okno doplňku G4L je viditelné v task manageru

Tomáš Pažourek shared this problem 3 years ago
Not a Problem

Zdravím vás!

Zřejmě po nějaké poslední aktualizaci buď Locusu nebo doplňku Geocaching4Locus nastává drobný problém:

Po zavolání doplňku G4L z Locusu (např. úprava filtrů keší) a opět návratu do mapy sice v Locusu zobrazení doplňku normálně zmizí a vše jede jak má. Ale, v task manageru je od toho okamžiku permanentně viditelné spuštěné okno doplňku. To nebývalo, doplněk se volal jen přímo z Locusu a externě se nezobrazoval. Navíc, i po exitu Locusu zůstává v task manageru to okno viditelné i nadále.

Sice to nemá vliv na funkci (ani rostlináře), ale je to nepříjemné a nezvyklé, něco se změnilo a funguje jinak než má.

Mimochodem, když už o tom píšu, podobný efekt má celý Locus: když se exitne dvojitým poklepem na "back", tak i když se ukončí, tak v task manageru stále viditelně visí, místo aby zcela zmizel. To také nebývalo, začalo to před pár měsíci, ale zvyknul jsem si - asi to tak má být. Ale ten doplněk, to jeho permanentní zobrazení je blbé.

Replies (2)

photo
1

Zdravím Vás Tomáši,

díky za nahlášení "chyby". Nejsem si ale bohužel vůbec vědom, že by v této oblasti došlo k nějakým změnám.

Task manažerem pravděpodobně myslíte seznam posledních běžících aplikací. Tento seznam nicméně nezobrazuje opravdu aktivní běžící aplikace ale spíše ty, které v poslední době běželi (ale již nemusí být aktivní). Locus Map a Geocaching4Locus jsou samostatné aplikace a není tedy podle mě překvapením, že jsou obě takto viditelné v seznamu. Že se vám to dříve nedělo? To je zajímavější otázka.

Možnosti aby aplikace v tomto seznamu nebyla vidět vůbec nebo po ukočení jsou (např viz. zde) ale Locus Map tuto možnost nevyužívá (proč by) a add-on nejspíše též ne. Pokud je to v případě add-onu problém, je s tím třeba na tvůrce add-onu.

Díky za pochopení,

Jiří M. aka Menion

photo
1

Díky za odpověď. Překvapuje mne to, nicméně asi s tím nic nenadělám. Skutečně to ale takto nebývalo, když se doplněk zavolal přímo z Locusu tak se jako samostatný běžící program neukázal, tvářilo se to prostě jako integrální plugin. Nyní po zavolání vidět jako task je a zůstává zcela nezávisle. Je to trochu otravné, ale dá se s tím žít.

Replies have been locked on this page!