This object is in archive! 

[CZ] Jak synchronizovat body mezi mobilem a PC ?

Ivan KLIKA shared this question 3 years ago
Answered

Mám předplacenou verzi GOLD. V popisu novinek píšete, že je možné synchronizovat body a trasy mezi zařízeními v cloudu. Trasy se mi synchronizují, ale body ne. Jaký je tedy postup pro synchronizaci bodů ?

Děkuji za odpověď.

Replies (1)

photo
1

Zdravím Ivane,

pokud se bavíme o viditelnosti bodů přímo na webu ve web plánovačí, tak tam opravdu chybí. Bude nám to trvat ještě měsíc/dva na dodělání. Omluva za to, nicméně vyměnili jsme pár nedodělků za možnost vypustit plánovač mezi lidi již nyní.

Pokud ale používáte více zařízení, pak by se i body měli korektně mezi zařízeními přenášet. Jsou tedy již nahrané u nás na serveru.

Snad je má odpověď jasná, případně se prosím ptejte.

Pěkný víkend,

Jiří M. aka Menion

photo
1

Zdravím Jiří,

díval jsem se v možnostech exportu / importu dat (bodů) a předpokládal jsem, že tam najdu nějaký odkaz na cloud, ale našel jsem pouze cestu k externím zdrojům jako je Dropbox, OneDrive nebo Google Drive. Jaká je správná cesta k Locus cloudu, kde jsou body (data) uložené ?

Krásné Velikonoční pondělí přeje

Ivan

photo
1

Zdravím Ivane,

psal jste že trasy se vám synchronizují. Jak jste tohle poznal? Díval jste se na web.locusmap.app portálu?

Jinak pro synchronizaci nevyužíváme žádnou takovouto službu, to by bylo technicky neproveditelné. Data jsou uložena na našem vlastním serverovém řešení a jsou napojena na váš účet který u nás máte a pod kterým máte i aktivní předplatné.

Takže tedy odkaz na cloud: správné místo kde můžete data vidět online je opravdu na web.locusmap.app. Jak jsem psal, body tam ještě vidět nejsou. Tato funkce je aktuálně ve výrobě.

Pěkný nedělní večer,

Jiří M. aka Menion

photo
1

Pohodový večer Jiří,

asi jsem přesně nepochopil Vaši větu z prvního příspěvku, cituji: "Pokud ale používáte více zařízení, pak by se i body měli korektně mezi zařízeními přenášet. Jsou tedy již nahrané u nás na serveru."

Pokud zatím ještě body nevidím na portálu web.locusmap.app, tak jak je podle Vás přenesu např. mezi dvěma telefony ? Nehovoříme zde asi o přenosu, ale o tom, že když se přihlásím pod svým účtem na nějakém zařízení, tak budu mít hned body i trasy (v Locusu již dříve uložené) hned viditelné v nově přihlášeném zařízení. Nebo se pletu ?

Hezký sváteční večer přeje

Ivan

photo
1

Zdravím Ivane,

terminologie je občas komplikovaná i v mateřštině :).


Je to jak píšete. Berte web portál jako takové další zařízení které zobrazuje vaše data. Narozdil od vašeho primárního telefonu (ze kterého jste data poslal), vašeho další (např. tabletu) kam se data po přihlášení stáhnou, web portál zatím body ještě nedokáže zobrazit, přestože tato data jsou již u nás na serveru nahraná a dostupná.

Podpora pro body je opravdu ve výrobě a věřím že kolega práci na tomto uspíší.

Pokud ještě něco nějasné, určitě se ptejte.

Pěkný večer,

Replies have been locked on this page!