This object is in archive! 

[CZ] přechod Free/Pro problém

Miroslav Šedivý shared this problem 10 years ago
Solved

Dobrý den, po přechodu z Free verze na verzi Pro 2.20.0 mi na mém Sony Xperia Miro 4.0.4 přestalo fungovat automatické zapínání/vypínání GPS při startu/vypnutí Locus. Dále pok přestalo fungovat automatické otáčení mapy/pohledu. HW kompas je povolen. Děkuji! Míra

Replies (13)

photo
2

Dobrý den,


do verze 2.19.0 bylo defaultně nastaveno, aby si Locus pamatoval předchozí stav GPS. Nyní, od verze 2.20.0 jsme defaultní nastavení změnili - GPS se zapne vždy při startu Locusu. Pokud vám toto nastavení nevyhovuje, můžete jej změnit v nastavení Locusu: Menu - Nastavení - GPS a pozice - zapnout při startu - vyberte z možností.


Co se týče otáčení mapy, ujistěte se, prosím, zda máte zapnutou funkci "Rotace mapy". Funkci aktivujete tlačítkem na spodním panelu obrazovky s mapou.

Pokud je problém v něčem jiném, prosím, napište nám více informací.

photo
1

Dobrý den, bohužel GPS se mi při startu Locusu nezapíná ač bych o to stál. Po spuštění Locusu vyskočí informační hláška (Locusu), že je GPS zapnutá, ale není. Musím jí zapnout z Androidu. S vypnutím je to totožné.


Funkci rotace mapy (nebo zobrazit pohled) mám zapnutou.

Oboje na Free verzi bez problémů fungovalo. Problémy nastali až s přechodem na Pro.

photo
1

Děkuji za odpověď. Zapínání GPS v Androidu je nadřazené nad všechny aplikace, které využívají funkci GPS. Nechte, prosím, v Androidu GPS stále aktivovanou. Poté spusťte Locus a nastavte zapínání/vypínání GPS dle příspěvku výše.

Pokud máte Free verzi stále nainstalovanou, udělejte si, prosím, zálohu nastavení, abyste ho následně mohl používat v Pro verzi. Pak budou obě verze fungovat stejně. Jak vytvořit zálohu nastavení najdete zde (bohužel máme návod pouze v angličtině, pokud by vám něco nebylo jasné, určitě se, prosím, ptejte) http://support.locusmap.eu/hc/en-us/articles/200017302-Backup-manager

photo
1

Zapínání/vypínání GPS je vyřešeno! Moc děkuji! :)


Napadá vás prosím něco k té orientaci mapy? Děkuji!

photo
1

Zdravím,


zapojím se do diskuze. Pro to aby fungovala funkce "Zobrazit pohled", je potřeba mít v Locusu zapnout GPS (už neřeším že musí být zapnutá i v telefonu). Jakmile se na mapě objeví zelené kolečko (poloha z Wi-fi/BTS), nebo modré (poloha z GPS), pak by se u tohoto kolečka měla objevit i kruhová výseč znázoňující váš pohled. Rotace mapy by měla fungovat i bez zapnuté GPS.


Pokud máte druhé tlačítko zleva dole na mapě svítící a přesto mapa nerotuje, pak by mě zajímalo zda se se spuštěním funkce rotace mapy vlev nahoře zobrazil malý červeno-bílý kompas. Pokud ano tak funkce běží v pořádku, jen nemá správná data. Na to bych zkusil zkalibrovat telefon (udělat pár osmiček celým telefonem v ruce), případně i restart občas pomůže.


Kdyžtak zapněte rotaci a GPS a pošlete nám sem obrázek obrazovky jak to vypadá.

photo
1

Též zdravím,


chtěl bych moc poděkovat za perfektní podporu a zároveň se omluvit. Vše co jste popisoval funguje a ukazuje na správnou funkci Locusu. Ještě jsem zkusil nainstalovat nějakou aplikaci kompas a skutečně je vina na straně HW kompasu, který se mi nedaří rozchodit. Ještě jednou moc děkuji!

photo
1

Kompas zkalibrován, Locus šlape jako hodinky! Jste nejlepší, děkuji! :)

photo
1

Perfekt, za málo :)

photo
1

Já bych se rád zeptal na to zelené a modré kolečko. Pokud v menu polohy vypnu GPS, nevidím na mapě kolečko žádné. Předtím fungovalo, že s vypnutou GPS Locus zjišťoval polohu z wi-fi/bts automaticky a ukazoval mi i oblast. Teď když vypnu GPS, vypne se poloha celkově a jediný způsob, jak se dostat k zelenému kolečku je přepnout přímo v androidu režim získávání polohy z GPS/vysoká přesnost na wi-fi/úspora baterie.


Často mi stačí jen orientační poloha a nechci kvůli tomu plýtvat baterku na GPS fixy. Nedá se nějak přímo v Locusu zvolit zjišťování polohy úspornějšími metodami v případě, že vypnu GPS v Locusu, ale nechám ji zapnutou v Androidu? Možná to tam je a jen jsem to nenašel.

photo
1

Jsem si jist, že jak to funguje teď, tak to fungovalo snad od nepaměti. Ovládání v Locusu je jediné - získávání polohy zapnuto/vypnuto. Při stavu "Zapnuto" se Locus snaží získat nejpřesnější možnou polohu, tedy z BTS a když je k mání GPS, tak i z té.


Rozumím důvodům, nicméně jak jsem psal, takové nastavení v Locusu bohužel není.

photo
1

A šlo by přidat? :) Něktré aplikace to umí. Mám to hodit do ideas / suggestions?

photo
2

Hoď prosím pokud myslíš že o to bude zájem:).


Přidat by samozřejmě šlo, ale osobně si nemyslím, že je potřeba. Buď stojím o nějakou polohu a pak mě půl procenta baterie nezabije, nebo o ní nestojím a pak si to v nastavení Androida můžu snadno vypnout.

photo
1

Ono se to týká jen Androidu 4.4.+, takže zájem asi bude zatím malý; proto se pokusím vysvětlit, proč je to důležité. To nastavení v Androidu totiž už teď není tak snadné.


Na starších Androidech s tím nebyl problém a já sám jsem to dělal tak, že jsem měl v oznamovací liště přepínač GPS a to bylo bez problémů. Jenže na KitKatu už nic takového nejde a přepínačem v liště si můžeš buď zapnout polohu jako takovou nebo vypnout všechno. Jestli to bude GPS, wi-fi nebo BTS musíš zvolit manuálně hlouběji v nastavení Androidu.

Aplikace pak mohou v případě, že je poloha jako taková aktivována, používat všechny prostředky až do toho nejvyššího systémem povoleného.


Já mám na systémové úrovni povolené GPS, protože ji často potřebuju a nemá smysl ji zakazovat. Jenže jelikož Locus při zapnuté poloze využívá automaticky nejpřesnější dostupnou metodu, tedy GPS, musím se v Locusu rozhodnout, jestli budu používat GPS nebo nic; případně musím kvůli každé změně lézt hluboko do system settings a měnit onu nejvyšší povolenou metodu, což pak musím zase v zápětí vracet kvůli jiným aplikacím. Velice nepříjemné.


Proto by se hodilo, kdyby si Locus volil sám, kterou metodu určení polohy použije, jak je to pravděpodobně v nových verzích Androidu zamýšleno. Dala by se na to použít třeba obrazovka s GPS satelity, kde by se tapnutím na satelity zapínalo používání GPS a to tlačítko dole "Vypnout/Zapnout získávání polohy" by pak mohlo fungovat jako doposud. Teď má obojí stejnou funkci.

Replies have been locked on this page!