This object is in archive! 

Track label, locus 4.1.0

Ondrej Vacha shared this question 2 years ago
Answered

Dobrý den,

po upgrade na locus 4.1.0 se mi po ťuknutí (tap) na trasu na mapě místo popup malého okna otevře velké okno v dolní části obrazovky s detailním popisem trasy. Tam ovšem chybí zajímavé údaje jako vzdálenost od začátku a konce trasy.

V nastavení -> Trasy -> Track label je nastavení, které ale je bez změny (možná je na něco jiného).


Jde prosím nastavi zobrazení pùvodního popup okna, popsaného zde https://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:user_guide:tracks:management&s[]=track&s[]=name#track_route_map_label ?


Děkuji

OndřejV

Replies (5)

photo
1

A protože na druhém zařízení mám ještě verzi 4.0.2, tak je to jasné - tam v nastavení -> Body a trasy, sekce Trasy je položka Klepnutí na trasu a má možnosti Vyskakovací okno (default) a Obrazovka. A když zadám Obrazovka, tak dostanu něco podobného, co je ve verzi 4.1.0 default. Tedy resumé je, že položka Track label v. 4.1.0 je nepřeložená a taky nefunkční.

photo
1

This is the new popup. If you need this information click on the exclamation mark in the lower left corner. The distance to the destination is displayed there. Below then again with more information and also the distance to the start.

Click anywhere else and the information will change.

photo
1

As I mentioned above, in 4.1.0 is no popup (with exclamation), only window with details of the track.

photo
1

Hi Ondřej,

beginning with 4.1, there is no popup on a track - all info is on the slide-up panel. if you need info about a particular trackpoint (distance to end/start, ETA, elevation gan etc.), tap the info button in the bottom left corner. The manual info is obsolete - we're working on its update.

photo
1

Bude možno nastavit obsah té spodní obrazovky po kliknutí na trasu (resp. bod trasy)? Chodím dálkové trasy a též je pro mne velmi důležité vědět, kolik mám v daném místě ještě před sebou km a kolik jestě nastoupám - kvůli rozvržení sil, naplánování přestávky apod.

Teď tam vidím celkovou informaci o trase na prvním místě a musím složitě překlikávat abych viděl pro mne podstatné informace.

Pokud bych měl možnost si vybrat k zobrazení jen část informací (ty relevantní), byl bych rád.


Díky za zobrazení profilu trasy včetně aktuální polohy (a možnost si po kliknutí zobrazit i ty vrcholy na mapě) je to perfektní a chybělo to tam 👍

photo
1

tyhle informace máte po ruce na dva kliky:

/f6e0320ac16b194c9e783992ac48234e /28f17dd6988a1e46fea4f8db651a904c

photo
1

Děkuji, je to tam.

Dřive to bylo na jeden klik (na trasu), teď je to na kliky tři.

Dá se nastavit, co se má zobrazit při kliknutí na trasu?

photo
1

zatím ne, ale do budoucna uvažujeme o možnosti obrazovku nějak customizovat

photo
1

Možná by stačilo mít volbu, co zobrazit po kliknutí na trasu.

Při použití v terénu (zapnutém nahrávání trasy) by se mohl při kliknutí na trasu zobrazit trackpoint, při domácím plánování naopak detail trasy. A mít možnost zvolit to druhé, jako je teď možné z detailu trasy jít na trackpoint.

Jinak je u mě statistika trackpointu dosažitelná 2 kliknutími a 1 rolováním.

Replies have been locked on this page!