[CZ] Lepsi navigacni panel na kesku v2

Rudolf Musil shared this idea 3 years ago
Gathering feedback

Poprosilbych po letech opet o vylepseni navigacniho panelu na kesku. Na silu si tam procpavam nazev. To male mistecko nanazev co tam je je na pytel. Prakticky na nic. Nazev by mel byt na celou sirku displeje. Pod nim pak plnohodnotna ikonka kesky, navigacni sipka je fajn. Do volneho prostoru bych pridal velikost. Nebo i pocet fp. Pripadne poslu navrh.

Replies (5)

photo
1

Zdravím Rudo,

tvůj telefon má evidentně (i dle jiných topiků) relativně malé rozlišení, nebo minimálně se toho na displej vejde dost málo. Nevím kdy se k takovým drobnějším úpravám dostanu. Rád bych na více místech změnil zobrazení geocaching parametrů ze symbolu hvězdiček na číselné vyjádření, právě pro ušetření místa. Pak určitě pořeším i problém zde. Zeptám se, proč je jméno pro tebe důležité? V tomto případě uživatel aktivně musel kešku/bod vybrat a jeho název tedy dost pravděpodobně ví a nemusel by tedy zabírat místo na displeji.

Menion

photo
1

Dnes je prave dost serii kesi ktere se lisi jen cislem na konci nazvu. Vim ze se da pouzit logovani v Locusu, ale je to dost pomale (moc klikani) a seznam nalezu se pak tezko pouziva. Takze zena si vede papirovou evidenci nalezu. Je to smutne, ale je to tak. Uzasne by bylo mit moznost v menu, mit rovnou log nalezeno pripadne nenalezeno. Bez lezeni na nejakoi obrazovku a popisu kese. A stejne i jako seznam nalezu. Strasne spatne se z nej loguje na web protoze, po kazdem zalogovani se mi zavre. Kdyz das za den 5 kesi o nic nejde.kdyz jich das 30 uz je to vopruz a kdyz 280, tak je locus nepritel. Pak uz bys chtel hint rovnou na obrazovce. Ano da se jich dat i tolik 😉. Kdyz pak kazdej klik a cekani vynasobis poctem kesi, tak zjistis ze klikani zabere i hodiny za den. Tak jsem experimentoval s nastavenim velikosti pisma a velikosti zobrazeni v systemu. Lze tim hodne zmenit a uplne jsem si rozhodil dashboard nebo jak se to jmenuje. Skoda tam by se hint dal pridat, ale to uz bylo zamitnuto. 😪Jinak rozlisenim mam 2340 x 1080 na 6,3palce.

photo
1

Zdravím. Tady je nevýhoda, že jsem tak obřím lovem keší zcela nepolíben, takže ani nedošlo k tomu "osobnímu tlaku" na zlepšení v téhle oblasti.

Nicméně snad částečně chápu. Předně, do menu jde alespoň umístit možnost "zalogovat", které teda přeskočí klik do detailu keše a menu > logovat. Po zalogování lze použít automatika na schování keše atd. A pro hromadné logování na webu, ty ještě zpětně edituješ logy v Locusu a pak je online loguješ? Nepomůže tady například "Field notes" add-on, který kolem editace logů dělá přeci jen více než samotný Locus?

Tahle práce s 100+ kešemi za den, je Locusí slabost. Za to už hodně loboval @Condor a nejspíše kvůli mému nepochopení a neaktivitě v téhle oblasti Locus Map (nejspíše) na GC nadále nepoužívá. To co by mi hodně pomohlo pokud bych s tím cokoliv měl dělat, by bylo sejít se s tebou, Condorem, někde v Praze na čaj, nejspíše na pár hodin a ty kritické věci probrat osobně.

Nicméně na tohle se teď opravdu nedostanu. Máme rozpracovaný Locus Map 4 a už se těším až to bude vypuštěné a budu se konečně moci věnovat takovýmhle milejším záležitostem. Kdyby se kolem tohoto nic nezměnilo, zkus se mi tady prosím připomenout hned začátkem roku, to už (snad) bude troška času. Díky!

Menion

photo
1

Strasne rad zajdu na pokec. Jen nebyvam v Praze tak casto. Jsem z Brna. Ukazal bych ti co me trapi a dost mozna i ostatni. Jako programator muzu snad i poradit co me sem tam napadlo za reseni. A taky mozna nevim co Locus poradne umi. Nicmene menu mam upravene. Stejne jako ikonky. Muzes je nabidnout ostatnim. Ale stejne je Locus porad nejlepsi sw co je. ;) Nebo muzeme pokecat online. Pripadne muzu vsechny problemy znovu otevrit v pozadavcich, Uf. Jeste bych mohl natocit video z obrazvky z mobilu :)

photo
1

Zdravím Rudo,

myslím, že když se někdy později sejdeme osobně bude to ideální. Psát požadavky sem je často fajn, ale pokud chceš opravdu něco prosadit, bude to chtít osobní setkání a trošku více mi to povysvětlovat. Aktuálně mám program dost plný, takže bych stějne na zapracování nových GC věcí moc čas neměl. Ke konci roku to určitě (velmi doufám) bude lepší, takže pak se rád uvidím a pokecám a třeba ti ty dvě hoďky se mnou (a změny které by to mohlo přinést) pak ušetří čas při těch šílených drive-in sériích ;).

Menion

Leave a Comment
 
Attach a file