[CZ] Existuje nějaká překryvná mapa s hustotu provozu?

Josef Žajdlík shared this question 3 years ago
Need Answer

Mám dotaz, zda existuje v Locusu nějaká možnost zobrazit překryvnou mapu s hustotou provozu aut. Něco jako to mají Mapy od Google. Pro cykloturistiku by to byla úžasná věc, člověk by se mohl snadno vyhnout silnicím s velkým provozem. Data by asi někde tady http://registr.dopravniinfo.cz/cs/sources/cz-ndic_d2-traffic-status/ měly být zdarma k dispozici, ale nevím jak je dostat do Locusu.

Replies (4)

photo
1

Dobrý den, dostat do Locusu data z uvedeného linku asi nebude snadná a přímočará záležitost. Nicméně v sekci Mapy pod záložkou WMS je pod tlačítkem + malá knihovna online překryvných map (Knihovna webových služeb). Po zadání "doprava" se na čtvrtém místě ukáže "Jednotná dopravní vektorová mapa", která vizualizuje sčítání dopravy. Vypadá takto:

Snad vám to pomůže, hezký den. Radim

photo
1

Děkuji, vyzkouším to.

photo
1

Tak jsem o víkendovém etapáku vyzkoušel tu WMS mapu, ale podle všeho to nedokáže reagovat na uzavírky silnic. A právě na tohle by ta hustota provozu byla pro cykloturistiku nejužitečnější. Není problém si dopředu naplánovat trasu po trojkách, ale stačí uzavírka nedaleké jedničky a jízda po trojce je utrpením když tudy vedou objížďku. Zažil jsem to v okolí Ivančic dvakrát a vždy jsem si musel vypomoci pomocí appky Mapy.cz.

photo
1

Tomu rozumíme, ale není to snadný úkol. Bohužel ani vydavatel té mapy ani Locus nesbírá data o uživatelích v autech a v reálném čase a aktuálně ani nevíme o veřejné globální službě, která by kvalitně uzavírky silnic publikovala.

Leave a Comment
 
Attach a file