[CZ] Přepnutí nočního režimu v presetu - Adding night mode switch to presets

Josef Žajdlík shared this idea 3 years ago
Gathering feedback

Zkusil jsem používat Locus na kole v podvečer a nemohu se dopracovat k nějakému jednoduchém přepnutí na tmavou mapu. Našel jsem dvě možnosti.

1) Mapové téma. V Locus Obchodě je sice noční téma, ale je vhodné spíš pro turistiku neboť velmi zvýrazňuje nezpevněné cesty. Naopak ulice a silnice na něm nejsou na kole prakticky vidět. Téma by bylo ideální protože jde rychle aplikovat pomocí presetu.

2) Přepnutí do Nočního režimu v pokročilých nastaveních mapy. Tato možnost je skvělá, ale bohužel se nadá nastavit Presetem. Pouze přes Rychlá nastavení, ale zase nejde kombinovat s denním režimem ve vysokém kontrastu, který je pro nás starší ideální.


Existuje ještě nějaká jiná možnost jak jednoduše přepnout Locus na tmavou noční mapu? Případně, nestálo by za to upravit noční mapové téma i pro silniční cyklistiku a cykloturistiku?

Replies (4)

photo
1

Dobrý den Josefe,

přepnutí do nočního režimu funguje i automaticky - řídí se časem západu slunce. To jste zkoušel?

photo
1

Zdravím Michale,


ano, tu volbu jsem viděl, ale nastavení nabízí buď režim vysokého kontrastu nebo noční (včetně automatického přepnutí). Nepřišel jsem na to, jak mít přes den režim vysokého kontrastu a v noci noční. Je mi jasné, že si vymýšlím, ale přišlo by mi docela praktické mít možnost to jednoduše přepnout pomocí presetu. Už proto, že když člověk zastaví a chce si vyhledat trasu, tak by se mohl rychle vrátit k dennímu schématu a pak zase na jízdu k nočnímu. Neuvažujete o úpravě toho nočního mapového schématu? Nemuselo by to být složité, jen zvolit jiné priority zobrazení typů cest. Nebo, pokud by to bylo jednodušší, přidat možnost nastavení režimů zobrazení do presetů.

photo
1

Víte, jak to u nás chodí - pro takovou změnu je potřeba podpora většího počtu uživatelů. Přehazuji tedy na "ideu" a necháme ostatní hlasovat.

photo
1

Děkuji Michale, uvidíme co čas přinese.

Leave a Comment
 
Attach a file