This object is in archive! 

Nastavení osy Y v grafu v dashboardu

Peter Petrulák shared this question 3 years ago
Answered

Dá sa v grafe stopy v DASHBOARDE nastaviť aj hodnota osy Y napr. po pár desiatkach metroch tak ako je možnosť nastavenia osy X?

Ak na mobily si nastavím v DASHBOARDE zobrazenie grafu stopy tak osa X zobrazuje vzdialenosť a osa Y výškové metre. Osu X viem nastaviť od 200m do niekoľko km. Ale osu Y neovlyvním. A tak sa mi zobrazí na grafe len takmer rovná čiara, hoci som práve zdolal väčšie stúpanie. Potom už v štatistike trasy je stúpanie znázornené v poriadku.

Viem že riešením je vytvoriť si iný vlastný DASHBOARD a zobraziť si graf nie na jeden riadok ale napr. na dva a tri, alebo na celú obrazovku ale prekrýva to potom mapu.

Replies (2)

photo
1

Dobrý den,

nastavit rozsah osy Y nelze. Na ose X zobrazte delší úsek trasy aby graf převýšení bral v potaz širší kontext.

photo
3

Ahoj,

dnes som to otestoval aby som to lepšie pochopil.

Nastavil som si DASHBOARD s dvomi grafmi na celú obrazovku, na hornom som dal rozsah 200m a na dolnom 12000m. Prešiel som niečo cez 10km. Pekne vidno rozdiel v grafoch, kde ten horný zobrazuje posledných 200m a ten spodný celých vyše 10km výletu.

Nastavil som si DASHBOARD s dvomi grafmi na menšiu veľkosť riadkov, na hornom som nechal rozsah 200m a na dolnom 12000m. Pekne vidno v grafoch rozdiel. Kedže oba stále ukazujú že som sa pohyboval v nadmorskej výške 200-400m, tak ten spodný pekne zobrazuje celý profil a ten horný ozaj len posledných 200m, ale rozsah dosiahnutých nadmorských výšok sa nemení.

Teda aj keby som potom prekonával malé strmé stúpania napr. +/- 20m, teda by som sa pohyboval vo výške 200-220m tak to je malá zmena oproti celovej zmene výšky 200-400m. A ten graf by bol ďalej pri takom malom zobrazení stále takmer bez zmeny, teda len mierne zvlnený.

A to bola moja chyba, neuvedomil som si že celkovo som predtým prekonal väčšie stúpanie, takže ak som potom stúpal malé ale strmé stúpania tak som ich nemohol na malom grafe s rozsahom 200m takmer vidieť.

Výsledkom je nastaviť rozsah nie na čo najmenší rozsah ale radšej na niekoľko km a graf zobraziť nie na jeden malý riadok ale upraviť aj jeho výšku.

Ďakujem, už budem vedieť ako to lepšie nastaviť.

Replies have been locked on this page!