This object is in archive! 

[CZ] LM4 a routovací profily

Josef Žajdlík shared this problem 3 years ago
Solved

Všiml jsem si, že v grafech itineráře plánovače trasy se špatně zobrazují názvy routovacích profilů. Zřejmě tam zůstávají originální názvy, a to i přes to, že jsem si je změnil. Mimochodem, proč nejdou měnit i ikony u routovacích profilů, když mohu měnit názvy? Přikládám SCR. Je to jen malý problémek, ale bylo by dobré to odladit. Děkuji.

Replies (5)

photo
1

Zdravím Pepo,

oba "problémy" jsou aktuálně v podstatě neřešitelné.

1. aplikace/trasa po výpočtu ví, jaky typ profilu se použil (MTB, car, atd.) ale už netuší, jaký router (BRouter, GraphHopper, ...) trasu vypočítal. Tedy neví už od jakého routeru si vyžádat jméno. Pokud budeš při výpočtu měnit router, byly by údaje špatně.

2. Navazuje to na ten první problém. Každý profil potřebuje definovat co je zač (kvůli různým průměrným rychlostem atd). A ikona je to co to vyjadřuje. Tedy ikona MBT znamená, že ten profil bude vždy "Cyklo" ať už budeš používat profil na auto. Tedy Locus s ním bude vždy pracovat jako s cyklo profilem.

Tohle celé měnit by znamenalo selkem zásadní změny a na to zatím nebyl čas a po pravdě ani moc chuť.

Nicméně alespoň první bod jsme upravil a bude zobrazovat jméno dle aktuálního routing zdroje, tedy ne vždy zcela korektně ale lepší než aktuální.

Díky

photo
1

Ahoj Menione,

1) Názvy a ikony v grafech: Díky za úpravu. Samozřejmě, já bych si zvykl, to není problém, jen bych byl rád, kdyby byl Locus co nejdokonalejší.

2) Ikony v názvech profilů. Tohle chápu, bylo by to složité. Možná by ale bylo vhodné nějaké malé upozornění při nastavování routovacích profilů. Třeba něco v duchu: "Změna profilu může způsobit nekonzistenci v odhadech času jízdy atd. Ikona vždy vyjadřuje, podle čeho bude výpočet těchto věcí probíhat." Pokud by to tam bylo, pak by v budoucnu bylo uživateli zřejmé i to, proč se zobrazuje jiná ikona i v grafech.

Jo a ještě přidám trochu chvály na verzi 4. Dlouho jsem se z různých důvodů nevěnoval Betám, používal jen LM3x, a teď mě překvapilo, jak je LM4 svižná, jistější v GPS, rychle plánuje s interním routerem, prostě paráda. Klobouk dolů, opravdu je ta spousta práce znát.

photo
1

Zdravím Pepo,

že běhá LM4 rychleji jsem slyšel od více lidí a je to celkem zajímavé. Veškeré věci, které tohle ovlivňují, jsou stále pro LM3 i LM4 prostě společné. Nejen proto, že je to o něco jednoduší ale i proto, že chci aby Pro/Classic verze prostě byla pořád plnohodnotná apka, tak ten kód zbytečně nedělím. Možná tím, že je to nová instalace? Nevím. Ale jestli funguje rychleji? Tak tím lépe :). Ten interní router by mohl pomoci proti tomu z Google Play, navíc teda práce s ním je o dost jednoduší a pokud bude nějaký problém, můžu ho obratem opravit u sebe, což mi přijde jako tom výhoda.

No nic, jdu pokračovat v přípravě verze. Pěkný večer!

Menion

photo
1

Děkuji za úpravu. Nyní je to zobrazení v grafech mnohem jasnější. V LM4 jsem hned ocenil, že je možné jednoduše aktualizovat routovací data pro navigaci. Velmi často doplňuji informace do OSM map a když si chci ověřit funkčnost, nemusím to stahovat ručně. Mapy z Paws sice ano, ale i tak je to velké ulehčení.

photo
1

Též myslím, že je to super. Kolega na serveru generuje nová routovací data každé 3 dny, takže update 1x za čtyři dny, vždy stahuje nejnovější (max. tedy ty tři dny stará) data. Ať slouží a díky za podporu a pomoc Pepo. Hlavně ty problémy s předplatným moc pomohly, takže velký dík!

Menion

Replies have been locked on this page!