This object is in archive! 

[CZ] Navigace podle stopy modifikuje stopu

Tonda - shared this problem 3 years ago
Solved

Vytvořím si trasu v online plánovači mapy.cz a vyexportuji ji jako GPX stopu. Stopu naimportuji do Locusu. Pokud ji jen nechám zobrazit v mapě tapnutím na oko, zobrazí se jak má, pokud ale v detailu stopy spustím navigaci, tak dojde k jakési optimalizaci a redukci počtu bodů a bohužel to není uděláno moc chytře a dojde k odstranění podstatných detailů. Je to nějaká vlastnost, kterou nechápu nebo chyba. Viz přiložené obrázky, udělal sem kopii stopy, v jednom případě ji pouze zobrazil (zelenočervená) a podruhé spustil navigaci (modrožlutá). Režim Guidance se chová stejně.


8e1512062209e0fc88edcd6d9a2913f7c2ec0452585bcec956b0663230696bd8

Replies (1)

photo
1

Zdravím Tondo,

nejste první kdo na tohle chování upozorňuje, takže zdá se, ho budeme muset nějak opravit.

Nicméně do té doby > pokud provedete import obyč GPX souboru který nemá navigační příkazy, aplikace při spustění navigace využívá intervní tzv. "Navigační generátor", kde podle tvaru trasy! generuje navigační příkazy. Jelikož často jsou to trasy zaznamenané, tedy různě zubaté, dojde nejdříve k lehké úpravě tvaru a až se příkazy generují. Což bude asi váš případ.

Tedy možnosti co vidím je prozatím pouze v nastavení > Navigace > pokročilé > "Frequency of commands" > žádné. Tím se použije originální trasa nicméně nebudou se za jízdy hlásit žádné příkazy. Případně zvolte počet příkazů "Hodně", což by mělo modifikaci trasy výrazně omezit. Tedy za cenu většího množství příkazů, což by ale u takto plánované trasy neměl být problém.

Omlouvám se že nemám lepší řešení. Jak jsem psal, zkusíme promyslet, jestli by to nešlo nějak vylepšit. Dejte vědět zda je můj popis jasný a třeba i řešení dostačuje.

Pěkný večer,

Jiří M. aka Menion

photo
1

Ahoj,

skutečně jsem měl nastaveno Frequency of commands na Low a skutečně pokud nastavím na High je odchylka výrazně menší, byť stále je přítomna a takto by to asi v zásadě bylo použitelné, pokud lze soudit takto od stolu, víc uvidím až jak se jak to bude chovat reálně při navigaci.


82b4253194f28a74cb58c6cefe60f048

Pokud ovšem nastavím Frequency of commands na None, tak se stopa zobrazí přesně, ale i když jsem v Navigation/guidance dialogu vybral navigaci, tak navigace se nespustí a místo ní se spustí režim Guidance.

Každopádně takovéto chování volby Frequency of commands mi přijde celkem matoucí, čekal bych, že to bude ovlivňovat jen ukecanost, tedy např. počet opakování povelů.

Díky.


S pozdravem Tonda.

photo
1

Zdravím Tondo,

jak jsem zmínil, toto chování je aktuálně dá se říci vlastností, ne chybou. Nicméně něco zkouším, ještě budu testovat ale v další verzi 3.52 by to snad mohlo být celkem pořešené. Díky za "nakopnutí".

Jiří M. aka Menion

photo
1

Taky díky

Replies have been locked on this page!