Double contours line with LoMaps

Raffaele Ziraldo shared this problem 4 months ago
Solved

After the re-installation of Locus Map 3 Classic after e phone reset I see double contours lines when I use LoMaps (North Italy 2015). It does not happen with other source offline maps.

See attached picture.

Replies (8)

photo
1

Hi Raffaele, the map is from the year 2015? Then please download a newer version.

photo
1

No sorry, I was wrong, the North Italy LoMaps is dated 12/05/2020. I have also an Italy LoMaps of 2015. The problem appears with both the maps and not at startup, but only when I zoom out a lot and zoom in again.

photo
1

Raffaele, do you have both maps in one folder? If yes, you can do two things:

1) remove the old map from there and use only the new one

2) in Locus settings > Maps > Offline maps > Lomaps&other vector maps > Automatic map loading - switch it OFF

photo
1

HI Michal,

the step 2 was enough to fix the issue. I must remove one map from the folder anyway? I would like to keep both and I think I do not need the "Automatic map loading" function and I can keep it off (but nice feature).

photo
1

Raffaele, you don't have to remove the map from the folder if you just switched off the automatic loading.

photo
1

OK, thanks.

Anyway, is this problem a bug or a limit when you have two maps that cover the same are? I mean, if I have multiple maps (more than 2) and I want to use the "Automatic map loading" but two of the maps partially cover the same area, there is no possibility to avoid the issue in the common covered area?

photo
1

Locus can auto-load only maps from the same source, i.e. LoMaps to LoMaps, OAM to OAM, Kompass to Kompass etc. The issue here is that you have two maps of the same area but 7 years apart. In 2015 LoMaps were generated from different elevation data so the contour lines ran differently.

photo
1

Ah OK! It is clear now.

Many thanks for the support!

Leave a Comment
 
Attach a file