[CZ] LM 3.61 in some cases doesn't react to touch

roze shared this problem 2 months ago
In Progress

Náhodou jsem si všiml vlákna https://forum.locusmap.eu/index.php?topic=7446.msg68342#msg68342

Své postřehy k tomuto problému jsou v odkazu výše. Doplňuji to, že problém s opuštěním detailu bodu nastává při zapnuté navigaci se záznamem trasy, Zdroj dat - žádná vazba na geocaching, pouze vlastní zdroj dat, databází průběžně aktualizuji/redukuji prostředky LM. již několik let.

Používaný telefon Samsung A70.

Z diskuze jsem pochopil, že se to vyskytovalo/vyskytuje i na LM 4. Jde o evidovaný problém?

Replies (4)

photo
1

Zdravím,

pokračujme tedy zde, přeci jen help desk je více navštěvovaný než starší fórum a tak třeba někdo dodá nějakou informaci co to posune ke zdárnému řešení.

Abych tomu dobře rozuměl:

- dříve byl problém v tom, že kliknutí na bod nic nedělalo, povedl se až x-tý klik

- nyní je navíc problém, že po zobrazení obrazovky s detailem bodu, kliknutí na "zpět" pro návrat do mapy, se aplikace chová stejně, tedy klik na nějaký další bod nedělá nic?

Na fóru navíc čtu "Ten nový typ výskytu je navíc nepříjemný v tom, že vlastně vůbec nevím, jak ten detail bodu opustit.". Tomu moc nerozumím. On nefunguje ani ten "zpět"? A pokud by platilo "v určité konstelaci okolností je LM zaměstnán tak, že není schopen okamžité odpovědi při poklepání na cokoli", mělo by stačit nechat aplikaci pár vteřin být a klik by nakonec měl probublat. Pokud se tak stane, opravdu to může být tímto způsobené.

Hraju si teď s tím snad 15 minut a prostě se mi nedaří za žádnou cenu mít aplikaci kde klik na bod na mapě nic nedělá, chjo ...

photo
1

No, včera mě to chování zaskočilo přímo v terénu a systematicky jsem to moc nezkoumal. Večer jsem pak psal dotaz ještě pod vlivem emocí (byl jsem na*rán hlavně na sebe, že jsem si to přivodil sám tou omylem vyvolanou aktualizací). Tím, že se mi to stalo venku, tak jsem si to asi chybně spojil s tím, že problém nastává při navigaci, resp. při zapnutém záznamu trasy.

Teď tuto domněnku beru zpět, problém se mi podařilo simulovat doma, tj. žádná navigace resp. záznam trasy neběžel.

Moje nové zjištění je to, že problém je patrně spojen s typem bodu, resp. jeho doprovodnými daty.

Data mám v podstatě trojího druhu. Všechny typy pocházejí z mnou vyrobených GPX.

1) nejjednodušší bod - pouze TXT informace obsažené v detailu bodu

2) stejné jako 1) a navíc link na obrázek uložený v adresářové struktuře Androidu - tj. link mimo strukturu LM. Má to pro mne tu výhodu, že LM databáze je tak mnohem víc kompaktnější apod.

3) stejné jako 1) a navíc 1-2 obrázky získané pomocí LM Offlinenizeru. A tady zpřesňuji dřívější tvrzení... platí to, že moje body nejsou kešky, ale vstupní GPX se strukturou podobají gecachingovému GPX - jde o GPX exporty z GeoGetu, kde body spravuji.

Když zamrzání LM zkouším teď, tak se problém projevuje u bodu typu 3. Když jen procházím záložky bodu, tak návrat z detailu bodu na mapu je OK. Když ale na záložce OBRAZKY začnu s obrázkem, něco dělat (zoom, otevření v přidružené aplikaci) tak taky je vše OK (včetně otevření/zavření apky v mém případě Photoshop). Vrátím se tedy do detailu bodu a chci pokračovat dále zpět - tj. až na mapu. A tady jsem byl zvyklý používat telefonní integrované zpět na spodním panelu telefonu - nikoliv šipku zpět v levém horním rohu Locusu.

Přestalo fungovat toto zpět, ale zřejmě jen v této situaci - tj. po manipulaci s offline obrázkem.

Když to zkouším doma, tak šipka v levém horním rohu funguje. Při navigaci to ještě jednou prověřím.


K tvým dotazům:

- pokud nefungoval klik na bod na mapě, tak jsem zkusil pohnout s mapou, resp. přezoomovat a po X-pokusech jsem se chytil

- z detailu bodu se dá na mapu vrátit na mapu minimálně třemi způsoby, integrovaným zpět na panelu telefonu, klikem na náhledovou mapku anebo návratovou šipkou v levém horním bodu okna.

Já hlásím, že mě u určitých bodů, po určitých úkonech přestane reagovat integrované zpět z panelu telefonu. Přestane ale fungovat trvale, dokud se detailu bodu nedostanu na mapu, žádná prodleva nepomůže. problém nastal s nějakou verzí Locusu vydanou v posledním 3/4 - 1 roce.. Data mám pořízena v Locusu cca před 5-6 lety, nahrál jsem jich jednorázově cca 10 tisíc a od té doby jen odmazávám.

Pokud by byl zájem, tak bych zkusil vypreparovat jejich fragment pro případnou reprodukci.

photo
1

Zdravím,

perfecktní popis, díky za něj!

Myslím, že tu tedy máme dva rozdílné problémy. To co se primárně řešilo(řeší) na fóru je problém s klikem na bod přímo na mapě, kde apka občas nereaguje. Tohle se mi stane tak 1-2x za rok a samozřejmě vždy venku. Pátý klik už projde ...

Tvůj hlavní problém s "back" tlačítkem v detailu bodu se mi povedlo na Classic verzi nasimulovat a nevím proč se to děje (co se změnilo) ale našel jsem způsob jako to zprovoznit, takže v další verzi už tohle pošlape.

photo
1

jj souhlasím... jde o dva odlišné problémy

a to, že se ti to povedlo reprodukovat - to mě uklidnilo (to není ironie :-))

už jsem začal mít obavu, že problém je způsoben kombinaci mých rukou a mých trochu "zvláštních dat"

Leave a Comment
 
Attach a file