This object is in archive! 

[CZ] LM 3.61 ignoruje groundspeak:short_description při importu GPX

roze shared this problem 21 months ago
Not a Problem

Léta jsem používal LM tak, že jsem si evidoval obecné body zájmu na PC v programu GeoGet z něj jsem si dělal GPX exporty v "goundspeak" formátu a tyto jsem importoval do LM.

Relativně často jsem dával do tagu <groundspeak:short_description> linky na různé zdroje dat ..internet, lokální soubory mimo správu LM. Nyní jsem zjistil, že takto připravený GPX export, který odkazuje na obrázky v souborovém systému, jde sice naimportovat, ale následně obsah tagu <groundspeak:short_description> nezobrazí. Resp. detail bodu nevypadá na keš, nahoře jsou pouze dvě záložky "Základní info a Příloha".

Pokud nahraju přiložené 3 body do LM 3.51.3 tak, se tváří jako keš a obsah <groundspeak:short_description> se zobrazí - tj. pro mě žádoucí chování. Tím, že se GPX podaří na starší verzi LM nahrát, tak tím bych vyloučil chybu vstupních dat.

Ta pro mě problematická verze LM 3.61.0 naštěstí alespoň zobrazuje <groundspeak:short_description> pro body dříve nahrané.

Chtěl bych se zeptat, co s tím mohu dělat? Jde o novou vlastnost LM? Je to něčím vynuceno nebo ne?

Files: 3a.gpx

Replies (3)

photo
1

Zdravím,

je zajímavé, že si nejsem vědom, že by se něco změnilo ale muselo teda.

Nicméně aby to fungovali, je třeba změnit "groundspeak:type" na validní hodnotu. Tedy např. na: "Traditional Cache".

Pak by snad mělo vše šlapat.

Jiří M. aka Menion

photo
1

jj, když se nastaví "groundspeak:type" na validní hodnotu, tak to GPX jde nahrát a když se rozklikne detail bodu, tak tam mám strukturu kešky a ve <groundspeak:short_description> jsou i ty moje odkazy. To je sice OK , ale taková změna GPX má pro mě dvě velké nevýhody:

a) body mám roztříděné do několika desítek vlastních kategorií, GeoGet to umožňoval a starší verze LM to akceptoval

b) a hlavně... pro každou kategorii mám vlastní ikonu (stejné ikony mám i na PC), pokud nastavím "groundspeak:type" na validní hodnotu, tak bod chytne ikonu validní hodnoty kešky, a navíc ji nemůžu už ani následně změnit :-(.

Ten předchozí stav/verze LM byla pro mě ideální,

a) LM akceptoval v GPX strukturu jako keška, i když to keška nebyla,

b) zachovával i "neomezený počet" druhů nestandardních "groundspeak:type"

c) po importu jsem mohl měnit ikonu bodu, ale spíše jsem to dělal tak, že jsem změnil ikonu LM složky, a tím jsem změnil ikony všem bodům ve složce.

Chápu, že současné chování je striktnější kontrola vstupních dat, ale mě to zaskočilo. Jak píšu výše, LM 3.51.3 byl pro mne použitelný. Nečekal jsem, že při ukončeném rozvoji LM 3.x k takovéto změně dojde.

photo
1

Zdravím,

koukám do kódu a na tohle jsem naposledy šahal v roce 2018. Je divné tedy, že to před rokem fungovalo, protože nemělo.

Nicméně celá tahle funkcionalita je dělaná pro kešky, takže použití jinak je samozřejmě možné, nicméně logicky nepodporované.

Já tady asi moc nepomůžu. Aktuální chování je validní a zámerně a korektně testuje jestli keš je opravdu keškou, jinak bod jako "keš" ignoruje.

Starší verze (viz. PM na fóru) je samozřejmě řešení, nicméně co vše bude a nebude fungovat na nových telefonech, to nezaručuju. Ale aktuálně by mělo fungovat snad vše.

A poslední věc: nikde jsme nepsali že LM3 má ukončený vývoj!! Vývoj nadále pokračuje a ještě pár let bude. Nebudou tam již větší zásadní změny a větší nové funkce ale jinak se aplikace pořád udžuje. Značná část, a i import souborů, je identický s LM4 ...

Díky za pochopení a omluva za nechtěné komplikace.

Replies have been locked on this page!