This object is in archive! 

[CZ] Jak přidat zobrazení vrstvy/elementu z OSM map?

Tomáš Pažourek shared this question 17 months ago
Answered

Prosím o radu: lze nějak v aplikaci přidat a zobrazit prvek (sadu prvků), který existuje v OSM?

Konkrétně mi nyní jde o prvek "Hitlerova dálnice"

https://www.openstreetmap.org/relation/1426545

Díky!

Replies (3)

photo
2

Ano, je to možné pokud jsou prvky důležité pro cykloturistiku. Ovšem tento element je velmi specifický a obávám se, že tento nápad budeme muset odmítnout. Možná nejjednodušší je exportovat prvek do GPX/KML - např přes OverPass Turbo https://overpass-turbo.eu/s/1nTq a následně importovat do LocusMap

photo
1

Diky za radu, udelal jsem to tak a funguje!


Jen pro vyjasneni: nemel jsem v umyslu zadat o trvale pridani do map, i kdyz tento artefakt by za to stal jako turisticky historicky element carkovanou carou. Jeho casti jsou rozesety po krajine a casto se pouzivaji jako orientacni body, tedy mit moznost je spojit do logickeho celku by bylo prakticke.


Moje puvodni otazka smerovala pouze k tomu, jak v Locusu jakkoliv zobrazit takovyto OSM prvek typu relace. Protoze OSM podporuji pouze export v XML a ten Locus neumi importovat. A konverzi do GPX/KML jsem prave neznal jak udelat.


Takze diky za radu, nicmene z toho vyplyvaji 2 veci:

Zvazit pridani Hitlerovy dalnice jako celku do turisticke mapy.

Zvazit moznost primeho importu XML produkovaneho OSM, nemuset pouzivat obskurni konvertory tretich stran.


Zdravi

Tom.

photo
2

Bezva, to rád slyším.
Podpora pro OSM XML je opět velmi specifický požadavek. V podstatě to je i velmi komplexní záležitost z hlediska definice stylů, optimalizace dat apod.
Hitlerova dálnice je zajímavější nápad, protože se skutečně může jednat o orientační prvek. Nicméně radši bych se přikláněl k tomu, aby byly zmapované v OSM např svahy/náspy, které v mapě vyniknou. Stejně tak by bylo možná zajímavé přidat jednotlivé mosty jako LoPoints.
Díky za nápad

Replies have been locked on this page!