This object is in archive! 

[CZ] Úprava kurzoru, nová data

Josef Žajdlík shared this question 12 months ago
Answered

Zkusil jsem si kvůli horšímu zraku upravit PNG soubory v balíčku kurzorů, které jsem před několika lety vytvořil. Když ale ZIP uložím do složky locus/icons/cursors (tam je i ten původní) správce kurzorů v Locusu ho nevidí. Ten původní ZIP ale vidí bez problémů. Přikládám ZIP na kontrolu, zda v něm není něco špatně. A děkuji.

Replies (5)

photo
1

Dobrý den,

kurzory se v aplikaci zobrazují, jen se nenabízí tam, kde by asi měly, což bude otázka pojmenování.

ZIP obsahuje ikonu začínající "ic_location_" co by měla být ikona pro středový kříž. Navigační kurzor by měl obsahovat "ic_navig_".

Zkuste, snad to pomůže.

S pozdravem,


Zdenek, Locus team

photo
1

Děkuji za rady. Zajímavé, že sem použil původní soubory i s názvy ze ZIPu, který už jsem používal (v2 na SCR), jen jsem šipky upravil v photoshopu. Osobně mě vlastně zajímá jen kurzor, který zobrazuje polohu GPS při záznamu nebo i bez záznamu, což předpokládám, že bude ic_location_gps.png, případně ic_location_move.png. Navigaci totiž prakticky vůbec nepoužívám.

Potíž je spíš v tom, že vůbec v Locusu nevidím ten ZIPový soubor. Nemám ho náhodou ve špatné složce? Sice je tam i ten funkční, ale možná je na dvou místech současně, jak se měnily verze Locusu, mohlo k tomu dojít. Přikládám SCR složky i správce kurzorů.

photo
1

Dobrý den,

ano, to může být i tím. Locus se v tomto případě dívá pouze do hlavního adresáře. Nevím, jestli jste migroval data na doporučený privátní adresář, ale pokud ano, musíte umístit soubory tam. V tom případě je možné, že celá tato složka v interní paměti (screenshot) je duplikát, který Locus už vůbec nebere v potaz.

Hlavní adresář můžete zkontrolovat v "Nastavení > O aplikaci/Podpora > Informace o aplikaci"

S pozdravem,


Zdenek, Locus team

photo
1

Zdeňku, děkuji za radu. Bylo to opravdu ono, musí se jít do android/data atd. Ten adresář co jsem našel, byl asi nějaký pozůstatek staré verze Locusu, který se přesunul do nového telefonu při migraci pomocí zálohování/obnovení aplikací Samsung Smart Switch.

photo
1

Dobrý den Josefe,

jsem rád, že se to vyřešilo. Je možné, že to způsobil i sám Locus při migraci do privátního uložiště (pokud se migrovala existující instalace). V některých případech se jakoby rozštěpí a zůstanou polo-aktivní oba adresáře. Děje se to jen výjimečně a zdá se že náhodně - proto nejsme schopni zjistit příčinu. Každopádně doporučuji tuto složku ve vnitřní paměti projít, jestli v ní není něco důležitého a pak pro pořádek smazat.

A co se přesunu na nový telefon týká, obecně jsou tyto "přesouvací" aplikace ve většině případů, co se Locusu týká, neúspěšné. Doporučuji tedy spíše postup manuální: https://docs.locusmap.app/cs/doku.php?id=manual:faq:move_to_new_phone

Hezké Velikonoce,


Zdenek, Locus team

Replies have been locked on this page!