[CZ] Postřehy s navigací na kole za mokra

Josef Žajdlík shared this question 11 months ago
Answered

Včera jsem použil navigaci pro cykloturistiku na kole v Locusu za deště a myslím, že by bylo dobré ji malinko doladit.

Zkoušel jsem pro cykloturistiku profily LoGravel a LoMTB.

1) I když se v nastavení zatrhl "Za mokra", stále se mě oba profily snažily vést po polních cestách. Bylo by dobré v případě "Za mokra" trochu zvýšit koeficient vyloučení nezpevněných cest. Myslím, že v dešti dá každý přednost o pár kilometrů delší asfaltce před brodění blátem.

2) Pokud dojde k přepočtu trasy (nastaveno 200 m), často vedou první přepočty po původní trase. To by nevadilo, ale navigace hlásí: "Jeďte rovně". On by tomuto ale měl předcházet příkaz: "Otočte se do protisměru" a pak teprve: "Jeďte rovně". Takto je to zavádějící. Za deště není na obrazovku moc vidět a při posunutí středu obrazovky dolů už vůbec ne. Takže člověku připadá, že Locus hlásí nesmysly.

Jsou to jen takové postřehy, nemusíte na to nijak reagovat, ale kdyby se dělaly nějaké zásahy do routovacích profilů, vemte to prosím v úvahu.

Replies (5)

photo
1

Nechci k tomu zakládat nové vlákno, tak to připíšu sem. Plánování pěší turistiky je v poslední verzi webového plánovače divné, jakoby ignorovalo turistické trasy. Zkuste si třeba zadat trasu od kostela v Podolí ke zřícenině Horákovského hradu (u Brna). Logicky se nabízí hned za kostelem jít po modré značce a dojít až ke hradu. Locus ale zbytečně vymyslel delší trasu kdesi polními cestami. Viz. SCR. Chtělo by to zvýšit prioritu plánování po značených trasách.

photo
1

Jen tak pro zajímavost, jek si s tím poradila konkurence.

photo
1

Dobrý den. Moc děkujeme za přínosný report. K tomu chodeckému plánování: Už je to opraveno, skutečně tam byla nedávno nějaká neoptimální změna. Zítra by to mělo být online. Cyklistika: bereme v potaz, poznamenám si. R

photo
1

Tak jsem zkusil nové plánování stejné trasy a stále to vede mimo značku. Jasně, po značce je to o 200 m delší, ale pokud zatrhnu "Turistika", tak na rozdíl od "Chůze" bych přece jen čekal, že to bude preferovat tu modrou turistickou značku. Už jen proto, že značky KČT většinou vedou po atraktivnějších místech.

photo
1

A i když se snažím plánovač přinutit průjezdním bodem k přeplánování, stále tam dává nějakou cestu mimo značku, a to za cenu, že bych se musel kousek vrátit. Viz. SCR.

photo
photo
1

Zdravím též Pepo,

díky za mokrý teréní test! Druhý bod je pak na mě. Upravil jsem to teď tak, že po přepočtu apka otestuje směr pohybu a směr vypočtené trasy. Pokud bude směr opačný, měla by to zahlásit, jinak bude raději mlčet. Chce to otestovat, tak uvidíme v další beta verzi. Díky,

photo
1

Díky pánové, mrknu na to.

Leave a Comment
 
Attach a file