Zmizlo označenie v motive od LoMaps

Martin Ch shared this problem 10 months ago
Solved

Dobrý deň. Používam Locus vo verzii 3.68.2 a problém nastal, odkedy som aktualizoval LoMaps na poslednú verziu zo dňa 5.5.2023. Pri určitom priblížení na mape (2km, 800m a čiastočne aj 400m) nevidím žiadne informácie pri použití interného motívu. Ak zmením motív na iný, napríklad od freemap, všetko ukazuje. Problém vidím aj pri online LoMaps cez tento Locus. Mám ho nainštalovaný ešte na starom telefóne, LoMaps tam mám zo dňa 27.4.2021 a tam ukazuje informácie na mape pri všetkých priblíženiach. Pri použití Locusu vo verzii 4.17.2 a online mape, všetko funguje. Je nejaká možnosť nainštalovať staršiu verziu LoMapy? Teraz som skúsil aj preinštalovať Locus aj nanovo stiahnuť LoMaps, ale bez zmeny.

Replies (10)

photo
1

Dobrý den,

zkontrolujte prosím, že máte LoPointy zapnuté: Menu > More functions > LoPoints
https://docs.locusmap.eu/doku.php?id=manual:user_guide:points:locus_maps_pois

Mimochodem, Locus Map Classic (ver. 3.x) neobsahuje online LoMapu, takže na čem přesně to zkoušíte? :-)

S pozdravem,


Zdenek, Locus team

photo
1

Noo skúsil som to, ikony pribudli, názvy vrcholov ale nie. Pri prejdeni na kopec sa mi zdupluje názov. Pre upresnenie, pri väčšom priblížení (200m) alebo menšom (3km), všetko je v poriadku. Čo sa týka online LoMaps, nemám ich, predtým som ich ale mal v rýchlom výbere AJ medzi poslednými online mapami 🤔 tak neviem.

photo
1

Tak som to ja doplietol, online LoMapy (ne) ukazuju rovnako vo verzii 4.xx. Toľko som to včera kombinoval až som sám seba poplietol. Takže šlo by nejakým spôsobom nainštalovať predchádzajúcu verziu LoMaps? Na tieto mapy som si už zvykol, iné mi až tak nevyhovuju.

photo
1

Dobrý den,

pro jistotu jsem si to ověřil, ale mělo by to být korektně.

Vrcholy se zobrazují napřed jen jako ikony a teprve od zoomu 14 se doplní i názvy.

Duplikace názvu je pravděpodobně způsobena duplikací bodu. Nemáte zapnuté online i offline LoPointy současně? Nebo nemáte nainstalovanou i OpenAndroMapu?

S pozdravem,


Zdenek, Locus team

photo
1

Dobrý deň. Presne o to ide, že názvy vrcholov sa zobrazuju až od väčšieho zoomu. V staršej verzii sa zobrazovali aj v menšom zoome a to by som chcel, aj staršiu verziu som mal zakupenu, len nejako sa k tomu dostať. Tie dvojité názvy neriešim, skúšal som to zapnúť len na vašu radu, inak to nepoužívam.

photo
1

Dobrý den,

bohužel mapu nelze downgradovat, ale kolega co to má na starosti je ochotný upravit zobrazování názvů a posunout je o zoom výše.

Snad to pomůže.

S pozdravem,


Zdenek, Locus team

photo
1

To je škoda, zvykol som si na to, že názvy boli pri všetkých zoomoch.

Aký bol vlastne dôvod rušiť označenia kopcov pri menších zoomoch?

photo
1

Dobrý den,

jde o přehlednost mapy. Čím víc detailů v menších zoomech, tím víc se ztrácí celkový kontext (pro samý text není vidět kopce).

Je obecně složité vybalancovat potřeby všech uživatelů v jedné mapě, nicméně pokud bude podobného feedbacku více, můžeme zobrazování přehodnotit.

S pozdravem,


Zdenek, Locus team

photo
1

Dobrý deň.

Keďže je to otázka témy, nešlo by teda urobiť tému pôvodnú, kde bolo všetko označenie pri všetkých zoomoch ako je to stále v iných mapách (napr Freemap) a ďalšiu tému ako máte teraz, že nevidno názvy? Prípadne možnosť v téme zapnúť/vypnúť okrem štandardných možností (cyklotrasy, turistické,...) aj zobrazovanie informácií pri úplne všetkých zoomoch, ako to bolo kedysi. A každý by si vybral čo mu vyhovuje.

photo
1

Dobrý den,

"tisíc lidí, tisíc pohledů na věc" :-)

Ano, šlo by udělat téma jakékoli, jenže bychom se pak v těch tématech pravděpodobně utopili a jelikož v Locusu můžete používat i externí témata, nemáme nyní v plánu přidávat další. Omlouvám se.

S pozdravem,


Zdenek, Locus team

Leave a Comment
 
Attach a file