[CZ] Povrch cest na webu & zobrazení v apce

Josef Žajdlík shared this question 9 months ago
Need Answer

Dobrý den, uplynul více než rok od zavedení zobrazení povrchů a typů cest. Bohužel u tras vytvořených ve webovém prohlížeči a synchronizovaných do APP se stále nezobrazují. Je to dost nepříjemné, přeci jen ve webovém plánovači se na velké obrazovce lepší plánuje. Nemohl by si Locus APP tyto údaje sám doplnit? Mám obavu, že webový plánovač poněkud ustrnul ve vývoji a nebude to v něm nikdy.

Replies (4)

photo
1

Zdravím Josefe,

přiznáváme se, že vývoj web planneru nám nejde rychlostí jak jsme na počátku doufali. V pozadí se v poslední době nejen kvůli němu musí řešit spoustu infrastrukturních záležitostí a ty nám "kradou" potřebný čas pro něj. Ale nic co bychom usilovně neřešili a doufám, že např. teď v druhé polovině léta bude vidět, že se věci trochu pohnou kupředu.

Toto ukládání povrchů z web plánovače určitě budeme řešit na straně webu, aby nebyl rozdíl mezi trasami plánovanými zde nebo v appce. Jen to z pohledu dalších chybějících funcionalit na web planneru zatím nejsem schopen zařadit na časovou osu. Díky každopádně za pošťouchnutí - s naším web plannerem máme nadále velké ambice, takže slovo "nikdy" zde rozhodně není na místě. ;)

Honza, Locus team

photo
1

V mezidobí je k dispozici následující řešení:

  1. naplánovat trasu na webu
  2. synchronizovat do appky
  3. tam otevřít a poslat do plánovače
  4. přepočítat trasy s požadovaným profilem
  5. uložit

Rozhodně to není ideální, ale pravděpodobně lepší než nutnost plánovat celou trasu na displeji malého telefonu.

photo
1

Děkuji Honzo za radu. Už to udělat nemohu, protože jsem trasy "zveřejnil" pro další stovku účastníků a kdyby to Locus přepočítal jinak, bylo by divné kdybych nejel stejnou trasou jako oni. Nicméně i tak díky, v budoucnu to vyzkouším. Nicméně mám ještě dotaz. Často trasy musím upravovat a když trasu přeplánuji v appce, půjde mi pak ještě upravovat na webu? A pokud ano, zůstanou tam ty povrchy?

Nechtěl jsem být s tím "nikdy" nepříjemný, ale je pravda, že web je už snad třetím rokem v Beta provozu a na to, že jde o placenou aplikaci je to už fakt dost dlouho. Bylo by dobré ten čas nějak rozdělit, část ho věnovat úpravě infrastruktury a část vývoji. A pokud mohu, bylo by super, kdyby se nové funkce konzultovaly podobně jako u appky. Mám pocit, že v ní je vždy více dotaženo do konce. Ty webové změny mi často přijdou trochu ušité horkou jehlou s tím, že se to někdy dodělá a to je škoda. Vždyť i pro programátora musí být lepší udělat něco definitivně a nemuset se k to mu po čase vracet.

photo
1

Trasu z aplikace můžete dál upravovat na webu. Pravda je obávám se ale taková, že nyní o povrchy přijdete nejen opět při této operaci, jelikož dojde opět k přepočítání všech segmentů na straně web planneru, ale i při otevření v plánovači v appce (bez opětovného přepočítání segmentů routingem). To druhé je nicméně pro nás čerstvě objevená chyba, takže se také bude řešit.


Příčinou pro tyto nedotaženosti v tomto tématu je , že celé ty povrchy jsou u nás prozatím takové rozpracované téma a i proto jsme tomu prozatím nepřisuzovali takovou důležitost. Důvodem je, že aktuální zdrojová data nejsou ideální, takže použitelnost určitě není 100%. Vedeme zde k tomu diskuze jak to můžeme změnit, ale nejsou pro nás teď hlavní prioritou.


Jak jsem psal, zrychlení vývoje na webu řešíme - to nám teprve umožní ty věci zde lépe "dotahovat".

Leave a Comment
 
Attach a file