Kalibrace obrázku s mapou

Martin Toman shared this problem 9 months ago
Not a Problem

Dobrý den,

při pokusu o kalibraci obrázku s mapou nelze vybrat obrázek ke kalibraci. Respektive, obrázek zvolit jde, ale neobjeví se nabídka pro volbu kalibračních bodů a Locus se znovu načte, jako při prvním spuštění.
Použil jsem pro nahrání dostupné "appky" pro výběr obrázku, ale stále stejná věc. Zkoušel jsem ještě změnit velikost jednoho obrázku ze 3Mb na 800kB, ale nic se nedělo.
V odkazu je případně pořízený záznam obrazovky z některých pokusů a obrázky, které jsem se snažil nakalibrovat:
https://drive.google.com/drive/folders/1gCw9PJQqJCBXI7jrJeQA3PRoeI4-3DWJ?usp=sharing

Samsung XCover Pro
Android 13


Každopádně, super appka! Jen tak dál. :)

Replies (5)

photo
1

Dobrý den, včera jsme aplikaci aktualizovali na verzi 3.70.2. Používáte tuto nejnovější verzi?

photo
1

Dobrý den. Ano. Aplikaci mám aktualizovanou na tuto verzi. Ještě jsem zkoušel, zda není problém v uložení obrázku na SD i v interní paměti, ale je to stejné.

photo
1

Problém se nám nedaří nasimulovat - zkontrolujte prosím v nastavení systémových povolení pro Locus Map, zda má povolen přístup k médiím - k fotkám a videjím.

photo
1

Nakonec vyřešeno. Problém byl v tom, že jsem měl Locus na SD kartě a tahal jsem obrázek z interní paměti. Mapy jsou zkalibrované, každopádně se chci zeptat, kde najdu kalibrované mapy ve formátu .kmz, jelikož ve složce "calibrated maps" nejsou. Děkuji.

photo
1

Locus jsem zkusil odinstalovat a znovu nainstalovat. Následně po spuštění jsem měl vybrat hlavní adresář, ten jsem zvolil na SD kartě, stejně tak všechny ostatní podadresáře. Každopádně stále nemohu najít kalibrované mapy.

photo
photo
1

Dobrý den,

Kalibrované obrázky se v aplikaci zobrazují mezi "mapovými položkami". Fyzicky Locus Map ukládá KMZ soubory do složky Locus/mapItems/calibrated_maps.

photo
1

Dobrý den. Fyzicky mi bohužel složka v adresáři neexistuje, ačkoliv mám obrázek nakalibrovaný zobrazuje se v aplikaci. Viz. screeny

photo
photo
1

Dobrý den,

hlavní adresář aplikace máte v /Storage/emulated/0/Android/data/menion.android.locus.pro/files/Locus/, nikoli v /Android/media/. Tam jsou pouze složky pro mapy. Takže nakaliboravé soubory máte fyzicky v /Storage/emulated/0/Android/data/menion.android.locus.pro/files/Locus/mapItems/calibrated_maps.

Leave a Comment
 
Attach a file