Při navigaci se vypíná displej

Martin Filip shared this question 3 months ago
Answered

Nevím, zda nedělám něco špatně, zatím se s Locusem sžívám, ale trápí mě základní věc. Najdu si nějaký bod, ke kterému chci navigovat, zapnu navigaci a teď bych čekal, že jako ve všech jiných aplikacích pro navigaci zůstane displej trvale zapnutý. U Locusu se po 30 sekundách (tak jak je nastaven android) vypne, což je pro navigaci docela nepoužitelné. Pochopil bych nějaký úsporný režim, že se displej zapne před odbočkou a pak zase zhasne, ale tady zhasne natrvalo a přestane úplně navigovat.

C:Geo, mapy.cz, waze i google mapy všem těmto aplikacím vydrží svítit displej trvale, tak nevím, v čem je problém - špatné oprávnění aplikace v systému, nebo nějaké špatné nastavení v aplikaci

telefon je Samsung S10e

Replies (3)

photo
1

Dobrý den,

narozdíl od navigace v autě, kde máte mobil napájený kabelem, Locus Map je navigace pro použití na kole nebo pěšky, kdy potřebujete hlavně šetřit baterii. Z tohoto důvodu se ve výchozím nastavení displej zhasíná a appka naviguje pouze hlasově. Displej ovšem můžete zapnout trvale a také zvolit režim automatického zapínání před odbočkou. Více viz https://docs.locusmap.app/doku.php?id=manual:user_guide:settings:control#screen_on_off_control.

photo
1

Tak nakonec to už nějak funguje, na zkušební, cca 40 minutové, vyjížďce to navigovalo. Musel jsem ale ještě povolit "spustit Locus jako službu", aby po zhasnutí displeje navigovala hlasově. Bez této volby po zhasnutí displeje ustaly i hlasové pokyny.

Díky!

photo
1

Dobrý den,

spíš aplikaci zavřel systém kvůli optimalizaci baterie. Doporučujeme Locus Map vyjmout ze všech možností optimalizace, aby mohl korektně fungovat na pozadí, a k tomu udělit oprávnění pro přístup k poloze po celou dobu. Možnost "Locus jako služba" je spíš jen doplňková berlička, pokud systém appku i tak vypíná.

Leave a Comment
 
Attach a file