[CZ] Vlastní routovací profily v LoRouteru

Zdeněk Zlámal shared this question 2 months ago
Answered

Ahoj. Před dvěmi lety jsem to řešil a mezitím se situace změnila (Locus v4, Android 5). Je prosím možnost úpravy a editace profilů? Dříve to šlo přes adresář "Locus/router/profiles2". Ale dnes se kvůli androidu do adresáře nedostanu. Zmizela také možnost zapnout v Locusu "Advanced settings".

Je tedy nějaký způsob? Jezdím převážně na ATV a motorky a originální profily toto moc nepodporují. Děkuji Zdeněk.

Replies (3)

photo
1

Dobrý den,

plně nastavitelné profily jsou k dispozici, pokud zvolíte jako výchozí router BRouter. Ten nabízí pár výchozích profilů, u nichž ovšem můžete namapovat vlastní profily, viz https://docs.locusmap.app/doku.php?id=manual:faq:how_to_navigate_offline#profiles, které předtím nahrajete do složky Locus/router/profiles2. To lze bohužel pouze přes Total Commander v PC propojeném s mobilem pomocí USB kabelu.

Pokud máte chuť, můžete otestovat nejnovější beta verzi, která umožňuje nastavit hlavní adresář Locusu do složky /Android/Media/, která je bez problému přístupná i na nejnovějších Androidech. Stahujte z https://bit.ly/lmVersionsTest.

photo
1

Děkuji za info. Problém je, že při použítí BRouteru mi to píše "Služba BRouter nemá žádné další nastavení" takže nelze vybírat žádný jiný profil než z existujících (Tůra, Rychle, Trekking, Úsporně). Možnosti jako EDIT uvedené třeba tady "https://docs.locusmap.app/doku.php?id=manual:faq:how_to_navigate_offline#profiles:~:text=Edit%3A long-pres a selected profile in the list and tap Edit on the popup" vůbec nejsou dostupné.

Víte co je špatně? Děkuji ZZ

A ještě drobnost - vím, že stažená beta verze z 1.3.24 je opravdu jen BETA, ale na S23 ULTRA se načítá dlouho, trhá se a odezvy jsou pomalé. Ale to určitě vychytáte. S Locusem nikdy problém nebyl ;)

photo
1

Dobrý den,

možnost vlastního namapování profilů BRouteru je momentálně možné pouze v plánovači tras, jak je popsáno v manuálu (odkaz jsem vám posílal):

0eefded6f1c43e65910d34f73fe620e1

photo
1

Zdravím. Takže opět chyba na straně uživatele. Všechno podle návodu jsem zkusil, mimo to, že profily jsem měl uložené v profilech BRouteru (\Interní paměť\Android\media\btools.routingapp\brouter\profiles2\) a ne v adresáři profilů Locusu (\Interní paměť\Android\media\menion.android.locus\router\profiles2\). Takže vše je OK.

Už zase je Locus nejlepší navigace na světě :) (Tedy až na to zpomalení betaverze.. :) )

Děkuji.

photo
Leave a Comment
 
Attach a file