[CZ] Jak aktuální jsou data v nových LoMaps?

Josef Žajdlík shared this question 2 months ago
Answered

Před deseti dny jsem provedl změny v OSM datech a v poslední aktualizaci Lopmaps nejsou. Je mi jasné, že nějakou dobu trvá, než se změny v OSM projeví. Tak se chci zeptat, z jak starých dat jsou mapy routované? A kolik je asi třeba času, aby se změny v nových podkladech objevily? Zatím ty změny nevidím ani ve webovém plánovači.

Replies (3)

photo
1

Tak už jsem to našel, můžete příspěvek smazat. Ono je to v podrobnostech o mapě 11.6.2024. Ale proč se mi mapy aktualizovaly až dnes?

photo
1

Dobrý den,

verze mapy (datum) reflektuje stáří dat použitých pro generování mapy a je odlišné než datum publikování generovaných map v Locus Store

photo
photo
1

Dobrý den,

online mapy se dle vyjádření Thunderforestu (poskytovatele jejich úložiště) aktualizují do 24 hodin. Někdy to bohužel z různých technických důvodů neplatí.

Offline mapy generujeme cca jednou za 1/4 roku. Datum 11.6.2024 ale není datum vydání mapy, ale datum začátku jejich generování z OSM dat. Takže změny, které jste vložil do OSM po 11.6. se již v offline LoMapě neobjeví.

photo
1

Děkuji, mě jen nenapadlo, že by se mapy generovaly 14 dnů. Ale vy asi napřed vygenerujete celý svět a pak je zveřejníte. To už chvíli trvá.

photo
1

Ano běžně připravujeme mapy pro celý svět v jedné dávce, a to trvá cca 2-3 týdny.

photo
Leave a Comment
 
Attach a file