[SK] SRAM Rival AXS Power Meter

Remus shared this problem 44 days ago
Solved

Zrdavim.
Kupil som si tento power meter:
https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/wattmetre/sram-lava-kluka-a-power-meter-os-rival-d1-dub-170-mm-p133495.html
Locus si ho v spravcovi senzorov pekne najde aj sa s nim spoji no stale mi ukazuje hlasku "Ziadne platne udaje"
Viete niekto v com je problem co treba nastavit alebo pod?
Diki.


Hi I bought this power meter https://www.mtbiker.sk/shop/komponenty/wattmetre/sram-lava-kluka-a-power-meter-os-rival-d1-dub-170-mm-p133495.html Locus finds it nicely in the sensor manager and connects to it, but it keeps showing me the voice "No valid data" Does anyone know what the problem is, what needs to be set or something? Well thank you.

Replies (20)

photo
1

Zdravím,

takové to senzory, navíc ještě značkové, by neměli dělat žádné problémy. Zeptám se, v nějaké jiné aplikaci zařízení funguje? Též zkoušel jste to při jízdě? Otočením kliky se většinou zapne a Locus Map se tedy může připojit, nicméně stále nebude produkovat žádná platná data.

photo
1

Ano skusal som to v aplikaci AXS od Sramu tam sa powermeter kalibruje a pod. Tam mi pekne ukazuje aj waty aj kadenciu. No chcem to mat hlavne v Locuse aby som mal waty v zazname trasy.

photo
1

Díky. Zkuste to prosím předně za jízdy na pár-minutové projíždce kolem baráku, zda se nechytne.

Jinak vás pak poprosím o nainstalování LightBlue aplikace z Google Play. Ta umožní po spuštění připojit se k senzoru a vyčíst všechny jeho možnosti které nabízí. Pokud byste mi tedy zkusil udělat delší screenshot (nebo více), hned té první obrazovky co uvidíte po stisku na "Connect" u vašeho senzoru, mohlo by to pomoci ověřit, zda tam není nějaká nekonzistence. Díky moc.

photo
1

Skusal som to samozrejme za jazdy asi tak 1km ale este skusim dlksi usek a ak to nepomoze nainstalujem tu apku a uvidime.

photo
1

Takze nefunguje to ani na niekolko km vyjazde... Urobil som nejake screenshot ako vam to mam poslat?

Diki

photo
1

Zdravím,

to je nemilé a překvapivé. Dobrá, zkusme s tím něco udělat. Pokud můžete, přiložte jakékoliv možné podklady sem, díky.

photo
1

oki pokusim sa to sem nahrat

photo
1

Zdravím,

díky za obrázky. Obrazovka kterou vidíte po připojení senzoru do LightBlue je scrollovací a důležité údaje pro mě jsou až pak dole. Mělo by tam hlavně být někde vidět možnost připojení ke službě začínající "00001818-" (služba s "Cycling power" a ta by měla mít charakteristiku začínající "00002a63" (samotné "power" měření). To je to, co Locus Map očekává a bez toho čtení dat nebude fungovat. Pokud bych viděl delší screenshot hned po připojení k SRam, mohlo by být jasnější proč to v Locusu nefunguje a co lze udělat (pokud něco) aby to šlapalo. Díky

photo
1

Tak v aplikacii Wahoo vsetko krasne funguje na prvy pokus. Myslim ze chyba je v tom ze Locus mi ho ako Quarq ani nenajde ale najde ho vzdy len ako Sram. Wahoo krasne nasiel Quarq aj snimac kadencie aj Quarq power meter.

photo
1

Zdravím,

jsem zahlcen screenshoty, díky za ně. Bohužel na žádném nevidím parametry, které bych od senzoru čekal. Netušíte, proč se senzor hlásí jako SRAM i Quarq zároveň? Nebo spíše, je SRAM senzor opravdu od tohoto power metru? Protože i jak jsem si četl na internetu informace, Quarq by měl být ten senzor, který poskytuje data o výkonu. A raději kontroluji kód, nicméně v aplikaci opravdu není žádné omezení na výběr power metru, tedy měli by být vidět všechny dostupné BT4+ senzory a tedy i Quarq.

photo
1

"Netušíte, proč se senzor hlásí jako SRAM i Quarq zároveň? Nebo spíše, je SRAM senzor opravdu od tohoto power metru?"

Ako Quarq a aj ako Sram ho vidim len v Lightblue v Locuse je vzdy len ako Sram a vo Wahoo ho vidim ako Quarq vtedy sa aj pekne pripoji a ako Quarq ho vidim aj v aple AXS od sramu. Takze to zhrniem tam kde senzor funguje vidim ho ako Quarq a tam kde nefunguje (v Locuse) ho vidim ako Sram. Mozem este raz pre istotu urobit screenshosty z Lightblue kde bude pripojeny ako Quarq ak to pomoze ale uz to tu je v tych predoslych screenshotoch.

photo
1

Zdravím,

tohle je pro mě opravdu záhada. Omlouvám se, ale tohle bez zařízení domu se kterým si můžu hrát a testovat nevymyslím.

To jak aplikace komunikuje s PowerMetry je defacto standart a doposud nevím o zařízení na kterém by systém nefungoval.

Problém tady bude nejspíše v tom, že senzor ke kterému by se měl Locus Map připojit je Quarq a ne Sram. Proč ale Quarq není v nabídce netuším.

Omlouvám se tedy, nicméně nevidím zde snadné řešení. Díky za pochopení.

photo
1

Tak som to skusal na dalsich dvoch zariadeniach tablet a iny telefon na oboch Locus pekne najde Quarq a vsetko fuguje. Len na tom mojom posr....om telefone vzdy najde len Sram a to som v spravcovi aplikacii Locusu zakazal pripojit sa k Sramu.... Porobil som vsetky mozne aktualizacie vymazal vyrovnavaciu pamat restartol telefon uz fakt kur...a neviem cim to je a ako ho mam donutit aby nasiel ten Quarq a nie Sram...

photo
1

Tak sa mi to podarilo rozchodit a vsetko konecne funguje ako ma huraaa😁. Pochopil som ze problem bude v samotnej aplikacii bluetooth telefonu. Nepohla ani jej aktualizacia ale urobil som to ze som vypol bluetooth a tak som nechal Locus vyhladavat senzor no a ked si Locus pytal zapnut bluetooth tak som to potvrdil a nechal Locus nech ho zapne a potom sa stal zazrak a Locus nasiel Quarq a odvtedy vsetko krasne funguje😁🚲Dik za ochotu za rady a za strateny cas so mnou.

photo
1

Zdravím,

tak to jsem mile překvapen. Díky moc za informaci a jsem rád, že vše funguje. Možná by ve výsledku mohl pomoci klasický restart telefonu, který je až překvapivě účinný na spoustu problémů.

photo
1

Tak som to asi prilis prechvalil lebo ked niekde zastavim na prestavku napr. na pivo chvilu si oddychnem uz sa znova sam nepripoji a je nutne zase vypnut bluetooth a proceduru s hladanim snimaca zopakovat a aj vtedy Quarq najde az na niekolky pokus.... Restart telefonu som samozrejme robil a to niekolkokrat.

photo
1

To mě mrzí. Pokud to byl ten problém co jsme řešili nazačátku, že v podstatě senzor Quarq nebyl vůbec vidět, ještě jsem i trošku pochyboval, jestli není problém vysloveně na naší straně, tedy v detekci dostupných zařížení a podobně. Ale takto, kdy systém reaguje dost nepředvídatelně ... no upřímně, s tím už "tumplem" vůbec netuším co dělat.

Není možnost nějakého updatu firmwaru v tom power metru? Zavání to opravdu spíše nějakým problémem na jejich straně.

photo
1

Firmware je aktualny dnes som vymazal vsetky data z bluetooth a teraz je v tovarenskom nastaveni tak uvidim co to bude robit.

photo
1

V apke Wahoo vsetko vzdy krasne funguje za par sekund nabehne aj snimac srdca aj Quarq.

photo
Leave a Comment
 
Attach a file