CZ Trasa s viditelnými body

Josef Žajdlík shared this question 12 days ago
Answered

Potřeboval bych v Locusmap vytvořit trasu, na níž budou jasně dané body zastávek. Tu pak nasdílet a rozeslat, ale všichni obeslaní musí v mapě ty body vidět. Nemohu přijít na to, jak to udělat. V Mapy.cz je to jednoduché, ale v LocusMap se mi to nedaří, přitom při vytváření trasy jsou body viditelné, ale po uložení už vidím jen název trasy. Přitom mi přijde, že to je základní funkce pro všechny pořadatele nějakých akcí, typicky občerstvovací stanice, místa odpočinku, noclehů, body, kterými se musí proběhnout atp. Nemohu nějak uvěřit, že to nejde ani v placené verzi Locusu. Dělám něco špatně?

Replies (6)

photo
1

Dobrý den Josefe,

plánujete trasu na webu nebo v aplikaci? Ve které verzi, Locus Map 3 Classic nebo Locus Map 4? Jak ji pak sdílíte, jako soubor GPX (KMZ, TCX...) nebo pomocí odkazu na web?

photo
1

Plánuji ve webovém plánovači a sdílím odkazem z něj. Teoreticky bych mohl body do připravené trasy doplňovat v Locus Map 4 Gold, ale to by bylo dost nepohodlné.

Určitě jste se už museli setkat s tím, že vám pořadatel závodu poslal odkaz, kde jsou vyznačeny různé body, které je třeba znát. Jde i o různé zajímavosti na trase. Třeba vložím jako průjezdní bod zajímavý kostel a chci, aby každý v odkazu viděl, že to je průjezdní bod a mohl se rovnou podívat na informace o něm. Nyní ho sice do trasy při plánování vložím, ale po uložení už se v žádném seznamu nezobrazí. Dokonce ani já sám ho v zobrazení trasy na webu nevidím.

photo
1

Přikládám odkazy a obrázky v rozdílu zobrazení. Trasy byly přitom vytvořeny úplně stejně, kliknutím na bod a "Přidat do trasy". Jak vidíte, v Locusu nejsou body vidět, jen název trasy.

https://mapy.cz/s/kumuvumoza

https://link.locusmap.app/t/84nmq8

photo
1

Webový plánovač je bohužel ve vývoji stále poněkud pozadu, takže tuto funkcionalitu zatím nenabízí. Při sdílení trasy z aplikace do aplikace to již funguje jak potřebujete.

photo
1

Rozumím, je pravda, že Locus app je prakticky dokonalá aplikace, která už takřka žádná vylepšení nepotřebuje. Ale webová část velmi zaostává, což je opravdu škoda a opravdu to hodně snižuje konkurenceschopnost. Osobně mám Locus moc rád, ale stejně nakonec vždy musím kvůli takovým "drobnostem" všechny trasy před rozesláním ostatním účastníkům předělat do Mapy.cz.

photo
2

Dobrý den Josefe, jsme si tohoto moc dobře vědomi. Naštěstí se nám podařilo před koncem minulého roku posílit tým pro webový plánovač a významně vývoj zrychlit. Věřím tedy, že konečně začneme spoustu chybějících věcí rychle dohánět a budeme opět na cestě z tohoto projektu udělat nejlepší web planner na internetu. Tak nám držte palce! :-)

Leave a Comment

Attach a file