Nová databáze a práce se soubory

Josef Žajdlík shared this question 2 months ago
Answered

Rád bych týmu Locusu poděkoval za nového správce dat. Tohle je snad nejlepší změna pro nás, kdo používáme Locus od samých začátků a máme tisíce záznamů a bodů. Především možnost ukládat body a trasy do jedné složky je pro plánovače skvělou novinkou. Jen bych ještě poprosil i ve webové verzi o filtr, umožňující zobrazit jen trasy nebo body z dané složky. Stejně jako to umí apka. Když člověk plánuje třeba týdenní akci a má ve složce různé varianty tras a k tomu spoustu bodů, které jsou s plánováním nějak spojené, je to nyní trochu nepřehledné.

Replies (7)

photo
2

Prave som zacal robit poriadky v trasach a bodoch a cakal som, ze cez web to pojde rychlejsie.

Ale ano, je to konecne uzitocna zmena - tahto sa da jednoduchsie nazdielat jeden adresar so vsetkym co s tym suvisi. Este pridat zdielanie udajov so skupinou a bude to pecka :)

photo
2

Díky za hezký feedback. Ano, na webovém plánovači stále máme co dohánět. Hledání v rámci knihovny i filtry jsou určitě v plánu, jen předtím musíme upřednostnit nějaké jiné priority, takže nemohu slíbit, že to v dotáhneme v nejbližších týdnech. Mezitím se ale ještě doladí i finální podoba těchto funkcionalit v androidu ze které pak budeme vycházet.

photo
1

A bude k tomu aj nejake API? Minimalne na vytvaranie adresarov, upload/download suborov a citanie metadat.

photo
1

Romane, to myslíte webové API? Takové prozatím není v plánu. :)

photo
1

Ano, web api pre https://web.locusmap.app a vlastne aj pre livetrack, kedze je tam integrovany messaging a zdielanie suborov. Ale to je skor na samostany feature request.

photo
2

Určitě o něčem takovém do budoucna přemýšlíme, ale zatím je to daleko. Čeká nás předtím mimojiné synchronizace a modernější práce s přílohami.

photo
photo
2

Také se mi začíná líbit práce s novou strukturou složek. Je super plánování tras na velkém monitoru a použít smíšené složky do šesté úrovně. Jediné co mi ještě chybí, je synchronizace vlastních ikon co mám v telefonu a následné použití v knihovně na webu, to by byla opravdu velká paráda.

A vlastně ještě jednu věc jsem v nové knihovně nenašel, možná jen špatně hledám, ale v minulé struktuře složek šlo vyfiltrovat, když měl člověk různé druhy bodů v jedné složce (a nebyla to geocache), tak mu bylo zobrazeno obsažené typy bodů ve filtru a mohlo se zaškrtnout jen jeden nebo více druhů bodů, ale to jsem v nové struktuře nenašel, je to tam?

photo
1

Ono je jasné, že těch požadavků na stejnou funkcionalitu appky a webu je hodně a je otázkou, které funkce mají nyní v Locus týmu přednost. Za mě je z pohledu cyklistiky třeba zásadní, aby trasy obsahovaly typy povrchů cest i když jsou vytvořené na webu a ne v appce. Kdo někdy plánoval akce pro více lidí tak ví, jak je to důležité. Zatím musím kvůli tomu vše exportovat do Komoot. Přitom Locus tohle umí, ale trasa se musí plánovat v mobilu. Jenže plánovat 100km trasy v mobilu je tak na zničení zraku. Jenže tohle je jen můj osobní požadavek, zcela jiný asi nají kačeři, motorkáři, autaři či běžci.

photo
1

Díky za zpětné vazby, je to tak, na webu toho oproti aplikace ještě chybí mnoho. Věřím, že k tomu ukládání povrchů se dostaneme relativně brzy, protože v tomto případě chybí už jen relativně málo.

Romane, i synchronizace souborů je v našich prioritách celkem vysoko, ale kdy bude možné i na webu možné pracovat s custom ikonami zatím nejsem schopen říct. Toto je velký projekt sám o sobě. Filtry i hledání v rámci MyLibrary zatím na webu zcela chybí a také čekají, než se na jejich implementaci dostaneme.

Leave a Comment

Attach a file