Locus Map Classic vs Locus Map 4
Mam nejake rozdiely, ktore mi vadia alebo neexistuju v Locus 4 a preto som sa co najdhsie drzal Locusu Classic. Na skusku som Locus 4 nainstaloval, lebo mam na rok Silver. Pouzivam OpenAndroMaps, ktore su aktualizovane velmi casto aj s bodmi.
https://www.openandromaps.org/en/downloads/europe
Na OpenAndroMaps webe je tlacitko stiahnut mapu aj s POI, ale v Locuse 4 tieto POI nie su zobrazovane. V Locuse Classic sa ale zobrazovali a dalo sa na ne aj navigovat. Namiesto toho su tu LoPointy, ktore ale pouzivat nechcem, pretoze by som radsej pouzival tie z OpenAndroMaps. Navyse po skonceni Silver tu ostanu iba online LoPointy.
Overlay lesnych ciest NLC SK fungoval v Locus Classic offline ako prekryv mapy, v Locuse 4 sa sice da pridat WMS z online adresy, ale nefunguje to offline. Je to teda nepouzitelne v lese, pretoze tam vacsinou nie je signal.
Geocaching doplnky - prestal fungovat doplnok Locus Geocaching plugin (plugin 3. strany) a takisto bol odstraneny doplnok Locus Field Notes a Coordinate Joker.
Toto vsetko v Locuse 3 fungovalo a pouzival som to denne. V Locuse 4 su tieto moznosti obmedzene a je pridana subsription na online sluzby, ktore vobec nepouzivam.
Rad by som vedel, ci OpenAndroMaps body nejako idu zobrazit na mape a ci sa planuju udrziavat aj pluginy (minimalne Field Notes a Coordinate Joker, ktore robi Asamm). Ostatne veci tykajuce sa Geocachingu viac menej funguju. Este dalsia vec je, ze sa mi zda, ze Locus 4 zerie viac bateriu.
Locus navyse na Samsung Galaxy A52 pri upozorneni na nedaleky bod vibrovanim (v mojom pripade geocache) zamrzne. Deje sa mi to aj pri Locus Classic aj Locus 4.
Ak sa toto nevyriesi, bohuzial budem musiet najst alternativu napriklad v pouzivani oficialnej Geocaching appky a na navigovanie v terene nejaku alternativu napriklad Orux Maps, bohuzial tu je ovladanie uplne ine ale funkcie su tu porovnatelne.
Dobrý den,
"OAM"
- jejich POI se v LM4 nezobrazují právě proto, že v LM4 jsou LoPointy které mají mnohem větší výhody - popisky a fotky z Wikipedie, fotky od uživatelů, lze je zvýrazňovat na mapě podle kategorií, vyhledávat...
"Navyse po skonceni Silver tu ostanu iba online LoPointy."
- offline LoPointy jsou samozřejmě k dispozici i bez Premium
"Overlay lesnych ciest NLC SK fungoval v Locus Classic offline ako prekryv mapy"
- princip overlay u LM4 se od LMC nijak neliší. Pokud máte soubor s mapou lesních cest, můžete jej použít pro překryv i v LM4
"prestal fungovat doplnok Locus Geocaching plugin"
- doplněk Geocaching4locus není náš produkt a zda funguje nebo ne, to bohužel neovlivníme. Všechny jeho funkce byly nicméně implementovány do hlavní aplikace, takže jej nepotřebujete.
"takisto bol odstraneny doplnok Locus Field Notes a Coordinate Joker"
- ani tyto doplňky nejsou naším produktem, Field notes byl svým autorem odstraněn z Google Play již dávno a v naktualizované podobě přežíval jen u nás v Locus Storu. Autor nereagoval na naše výzvy o aktualizaci, a proto jsme museli doplněk odstranit také z našeho Storu. Ohledně kompatibility Coord Jokera se rovněž obraťte na jeho autora, kontakt je na Google Play
"sa mi zda, ze Locus 4 zerie viac bateriu"
- máte pro toto tvrzení nějaké konkrétnější informace, měření, referenci?
"Locus navyse na Samsung Galaxy A52 pri upozorneni na nedaleky bod vibrovanim (v mojom pripade geocache) zamrzne. Deje sa mi to aj pri Locus Classic aj Locus 4."
- toto je na oddělený ticket, pošlete prosím podrobný popis, jak k problému dochází - problém je potřeba nasimulovat, abychom ho mohli opravit
Dobrý den,
"OAM"
- jejich POI se v LM4 nezobrazují právě proto, že v LM4 jsou LoPointy které mají mnohem větší výhody - popisky a fotky z Wikipedie, fotky od uživatelů, lze je zvýrazňovat na mapě podle kategorií, vyhledávat...
"Navyse po skonceni Silver tu ostanu iba online LoPointy."
- offline LoPointy jsou samozřejmě k dispozici i bez Premium
"Overlay lesnych ciest NLC SK fungoval v Locus Classic offline ako prekryv mapy"
- princip overlay u LM4 se od LMC nijak neliší. Pokud máte soubor s mapou lesních cest, můžete jej použít pro překryv i v LM4
"prestal fungovat doplnok Locus Geocaching plugin"
- doplněk Geocaching4locus není náš produkt a zda funguje nebo ne, to bohužel neovlivníme. Všechny jeho funkce byly nicméně implementovány do hlavní aplikace, takže jej nepotřebujete.
"takisto bol odstraneny doplnok Locus Field Notes a Coordinate Joker"
- ani tyto doplňky nejsou naším produktem, Field notes byl svým autorem odstraněn z Google Play již dávno a v naktualizované podobě přežíval jen u nás v Locus Storu. Autor nereagoval na naše výzvy o aktualizaci, a proto jsme museli doplněk odstranit také z našeho Storu. Ohledně kompatibility Coord Jokera se rovněž obraťte na jeho autora, kontakt je na Google Play
"sa mi zda, ze Locus 4 zerie viac bateriu"
- máte pro toto tvrzení nějaké konkrétnější informace, měření, referenci?
"Locus navyse na Samsung Galaxy A52 pri upozorneni na nedaleky bod vibrovanim (v mojom pripade geocache) zamrzne. Deje sa mi to aj pri Locus Classic aj Locus 4."
- toto je na oddělený ticket, pošlete prosím podrobný popis, jak k problému dochází - problém je potřeba nasimulovat, abychom ho mohli opravit
Replies have been locked on this page!