This object is in archive! 

[CZ] Zapnutí WiFi z Locusu

Josef Žajdlík shared this question 6 years ago
Answered

Hodilo by se mi zapnutí Wifi po příjezdu z trasy abych mohl rovnou udělat export. V Locusu jsem takovou funkci nenašel, nevíte o nějaké jednoduché appce, která by WiFi zapnula spuštěním přes ikonu v liště Locusu? Používám Locus v zobrazení celé obrazovky (malý telefon) a tak se nedostanu k horní liště abych ho zapnul tam.

Replies (10)

photo
1

A co třeba zapnutí Wifi, pokud jsi v dosahu určité GSM cely, možná i poblíž urřité souřadnice GPS ? Třeba Automate It! umí přinejmenším to první .

photo
1

Ja pouzivam (nie jednoduchu) PhoneProfilesPlus.

Najlepsia aku som nasiel. Dokaze to automaticky manazovat komplet mobil podla kadecoho a roznych situacii a stavov, polohy, casu......

Trocha casu tomu treba venovat pri nastaveni ale potom.... mobil sa sam prepina na auto, praca, noc, geocaching, vonku, doma, a k tomu prislusne nastavenie, GPS, WiFi, Data, hlasitosti, posvietenie atd....

Uplna vychytavka je ze to vie prepnut profil na zaklade prichadzajuceho urciteho hovoru. Tak v noci napr. sa z ticheho nerusit mobil prepne na doma ak vola rodina alebo VIP zoznam. A ceresnicka na torte ze po ukonceni hovoru to prepne naspat na noc a spanok :-)

A vela vela dalsich roznych udalosti sa da nastavit.

Odporucam ;-)


Edit P.S.:

Som zabudol dodat ze pri profile geocaching to samozrejme automaticky startuje Locus :-)

photo
1

Díky za tip, ale to naráží opět na problém mobilu bez simky, tudíž není podle čeho detekovat polohu. Snad by to šlo podle souřadnic GPS, ale moc si to nedovedu v praxi představit.

photo
1

Tak jsem to dělával když jsem používal Xperii M, však víš, ta to umí sama o sobě. Pak jsem "zdědil" po dceři vyřazený Alcatel a ten mám bez simky takže takto to nejde. Používám na něm k zapnutí wifi appku "WiFi widget" https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sharp_eu.ste.wifiwidget ale ta nejde zapnout z Locusu. Nechce se mi nechávat WiFi pořád zapnuté protože mobil stále hledá kam se připojit a na výdrži baterie je to znát. Tak jsem si říkal jestli někdo nezná nějakou jinou jednoduchou appku, která by se dala spustit rovnou z Locusu.

photo
1

Jednoducho tlacitko na mobile "domov" - on wifi - posledne aplikacie - Locus.

Takto to nejde?


Apropo:

urcite by sa dalo doprogramovat do Locusu funkcia (tlacidlo) tak ako je GPS on/off aj WiFi on/off ale ci prave toto ludom chyba netusim.


Skus dat navrh na hlasovanie a mozno to ludia podporia ;-)

photo
1

Jasně, takhle to dělám. Přejdu na domovskou obrazovku, přes widget zapnu wifi a pak musím znovu spustit Locus. Myslím ale, že nějaká jednoduchá appka na zapnutí přes tlačítko v Locusu bude. Je to jen drobnost, pár kliknutí navíc, ale po čase to začne být otravné. Doprogramovávat nové tlačítko v Locusu nechci, to by skoro nikdo nevyužil.

photo
1

Znova spustit Locus?

Nepoznam Tvoj mobil ale nezostane locus bezat na pozadi? Nemyslel som off Locus len "prepnut okna".

Ak mas nastavenie v mobile ponechat bezat aplikaciu na pozadi tak by nemalo off Locus.

photo
1

Je to ještě stará And. 4.3 a na pravém tlačítku nemá ještě seznam aplikací na pozadí. Je nutná ji spustit znovu, ale jde to rychle. Jak už jsem psal jde jen o drobnost, která by mě potěšila.

photo
1

Synove HTC 300 (Moje byvale HTC 500) Andr. 4.2 JB podrzat (dvoj klik) prave (home) = zoznam aplikacii na pozadi.

Alebo zeby to bola vychytavka HTC Sense a nie Androidu? Neviem....

photo
1

Asi je to vychytávka HTC, Alcatel dlouhým stiskem spouští Google.

Nicméně dobrá věc se podařila, dostal jsem tip na naprosto skvělou appku WiFi On/Off https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pacv.wifionoff Má je 12 kB! a nechová se jako widget, ale jako aplikace i když je to v podstatě jen jedno tlačítko. Tudíž ji není problém přiřadit do tlačítek v Locusu. Naprostá spokojenost.

photo
1

ahh, zdá se, že se problém zatím vyřešil...ideální situace .-) Nicméně Tasker podle všeho umožňuje nastavení akce na základě GPS polohy: https://play.google.com/store/apps/details?id=net.dinglisch.android.taskerm Nezkoušel jsem, ale asi je možné připravit automatické řešení s Taskerem, ačkoli tlačítko je také elegantní.

photo
1

Taky jsem o tom uvažoval, ale bylo by to komplikované. Zapnout wifi mi stačí jen na chvíli po příjezdu domů abych vyexportoval trasu. Tasker by se asi snažil ho udržovat zapnuté stále když by byl poblíž zadaných souřadnic. Navíc mi všechny tyhle procesy na pozadí připadají jako zbytečné plýtvání energií baterie. Díky všem za rady a pokud je to možné, prosím o přepnutí vlákna do "vyřízeno"

Replies have been locked on this page!