This object is in archive! 

[CZ] Živá mapa někdy zobrazuje velké ikony

Rudolf Musil shared this problem 4 years ago
Solved

Nekdy je potreba nekolikrat Locus ukoncit a znovu zapnout nez jsou vsechny ikonky stejne velke.

Replies (2)

photo
1

Zdárek Rudo,

neřešili jsme náhodou tohle už před lety? Stále jsem tenhle problém u sebe nikdy nezaregistroval a nikdo jiný snad tohle ani nehlásil.

Máš nějaký zaručený kroky který když u sebe udělám tak budu mít stejný problém, ideálně vždy? Díky

Menion

photo
1

Myslel jsem ze uz jsem odeslal odpoved, ale asi z mobilu a nejak nedosla. Tak jeste jednou to zkusim popsat. Ano asi mas pravdu, uz jsem to asi reportoval. Je to tak davno, ze jsem na to zapomel. Stava se mi to obcas kdyz mam nejaka data naimportovana a zapnu zivou mapu. Chova se to chaoticky. Nedavno se mi stalo, ze vsechny multikese meli polovicni velikost ikonky. Nestava se to bohuzel vzdy a nedokazu prijit na to proc se to stane. Je zajimave, ze restart Locusu nekdy nepomuze a chova se to stejne dal.

photo
1

Tak jsem teď rejdil s mapou dle tvého popisu (vlastní keše + live mapa) snad 10 minut divoce sem-tam a bohužel opět jako vždy nic.

Netuším ... nějak se mi nezdá že by nějaké nastavení v aplikaci na tohle mohlo mít vliv, nicméně pokud, můžu to zkusit stejně tak pokud mi pošleš zálohu nastavení vyrobenou přes menu > více > Správce zálohování. Jediné co tady může ovlivńovat velikost je nastavení > Body & Trasy > Velikost ikon bodů. Nicméně ani s tím se mi velikost prostě nerozhodí. Divný. Bohužel ale bez nasimulování tohle nemám šanci opravit. Udělal jsem malou drobnost v kódu která by tady mohl pomoci, tak uvidíme v další verzi.

photo
1

Ach jo tento web je nepritel lidstva. Vzdy napisu komentar a pak si ho smazu tlacitkem Leave a Comment. Grrr

Tak jo znovu. Nedavno se mi to stalo po importu z zive mapy. Pridavam obrazek. Dnes znovu kdyz jsem brousil kolem Brma a zkousel touto zdlouhavou metodou nacist kesky. Po 10-15 nacteni zase bum. Rozliseni ikon 150%, map 100 + optimalizace dle DPI. Do jineho pozadavku jeste neco prihodim.

photo
1

Restart vse ok. A hned jsem to bezproblemu zopakoval. 10 importu a mam vsechno paradne velke.

photo
1

Zdravím Rudo,

oki, co mám tedy přesně udělat? 10 importů čeho? Případně pokud nějaké GPX soubory, pošli je prosím. Ikonky to je stále ta tvá starší sada že?

photo
1

Nazdarek, tak mrkni na prilohu. Nejdriv jsem si pridal tlacitko na geokesacke nastroje. Diky bohu nebo tobe za to ze to jde. Zapnu zi zivou mapu 1. A pak jezdim po mape tak aby se oblasti prekryvali a davam opakovane import ze zive mapy. Pritom na mape zoomuju a posouvam. A sup zase import z zive mapy. A je potreba vzdy odklikat kam a duplicity vsechny preskocit.

photo
1

Tak, díky. Kolegové už se mi lehce smějí, že by se mi spíše vyplatilo, koupit ti jiný telefon :).

Hraju si s tím jak blázen a nic. Nicméně prolézáním kódu jsem našel potenciální místo problému a napsal jsem ten kus kódu jinak, takže snad v další verzi to bude ok, uvidíme.

Jinak ten postup je teda děsně krkolomný a doufám, že to takhle prakticky neděláš. Proč nevyužít přímo "Nearest" funkci Geocaching4Locus kde stáhneš 500 plnohodnotných keší v okolí?

Menion

photo
1

Abych se připojil k tématu, občas mi to také udělá - viz. screen. Jen to není živá mapa přes Geocaching4Locus ale živá mapa přes plugin Geoget.

Replies have been locked on this page!