This object is in archive! 

[CZ] Pád aplikace po startu v 4.0.2

Josef Žajdlík shared this problem 2 years ago
Solved

S aktualizací na verzi 4.0.2. Locus občas z ničeho nic nechce naběhnout. Chyba se vyskytuje, pokud mám Locus spuštěný, ukončím ho tlačítkeam zpět a po chvíli spustím znovu. Vypadá to, jako by se chtěl spustit, ale trvá mu to tak dlouho, že ho android ukončí. Po restartu telefonu vždy naběhne ihned naprosto bez problémů. Zkusil jsem zaznamenat i tříhodinovou trasu a opět bez problémů. Po příchodu jsem Locus ukončil a opět nechtěl naběhnout. Asi na desátý pokus se to povedlo a od té doba to už zase jde. Odeslal jsem hlášení. Četl jsem si o možné souvislosti se skrytím spodního panelu, ale ten mám nastaven na poklepání,

Replies (9)

photo
1

Ahoj Menione, jen by mě zajímalo, jestli jsi tuhle chybu zaznamenal i u jiných uživatelů. Vyskytuje se totiž dost ojediněle a nahodile, pořád nemohu přijít na to, s čím by mohla souviset. Už zvažuji i výměnu SD karty, na které mám uložené offline mapy. Mám totiž pocit, že ten problém je v dlouhém startu aplikace. Napřed vyskočí hlášení, že start trvá dlouho, jestli chci počkat. I když se mi ale podaří rychle kliknout na tlačítko počkat, tak se stejně záhy objeví hlášení, že se aplikace stále zastavuje.

photo
1

Zdravím Pepo,

omluva, nějak poslední dobou nestíhám.

Jeden balíček chyb kdy aplikace je zaseknutá při startu v reportovacím systému vidím, takže je možné, že sem spadáš i ty. Na tu SD kartu bych to asi neházel. To by se nicméně mohlo dát celkem snadno otestovat. Přejmenoval bych adresář na SD kartě aby Locus mapy nadále neviděl, jednu používanou bych dal do interní paměti a zkus pak apku používat a uvidíš jestli tam bude nějaký rozdíl.

Jinak tyhle ANR (aplikace neodpovídá) chyby jsou dost komplikovaný na opravu. Můžeme v prvním kroce zkusit vytvoření klasického bug-reportu po tom co se tenhle problém stane? Díky

photo
1

Díky, nevím proč mě nenapadlo ten report vytvořit hned. Protože se ale pád vyskytuje ojediněle, ještě pár postřehů.

1) pád se vyskytl vždy pouze potom, co jsem Locus spustil krátce po jeho ukončení


3) poprvé jsem ho zaznamenal až v 4.0.2. Je tedy možné, že souvisí s některou se změn mezi 4.0.1. a 4.0.2


4) děje se pouze v telefonu s A8, na tabletu s A5 se nevyskytl nikdy i když tam Locus startuje mnohem déle.

5) žádná jiná aplikace v telefonu nehavaruje, takže to asi nebude závada v telefonu

photo
1

Díky za postřehy. Já bych to též na telefon jako takový nesváděl. Tohle určitě bude problém na mé straně, jen těžko odhalitelný.

Zkusme prosím tedy ten log. Já do další (i Beta) verze dodělám ještě trošku lepší logování těch problémů na službu co používám a pak bych měl být konečně po letech!! schopen podle "tvého ID" viditelného v záložce "o aplikaci", identifikovat tvoje errory, čímž by se to výrazně mělo usnadnit!

photo
1

Zatím se pády nekonají, takže pokud by Ti to pomohlo, tak to moje hlášení muselo přijít 10.4. tak těsně okolo 14. hodiny. Vím to jistě, protože jsem se v autě chystal na výšlap, zapnul jsem Locus a pak zjistil, že jsem si nepustil hudbu. Tak jsem Locus ukončil a když se ho pokusil spustit znovu, stále havaroval. Restartoval jsem telefon, šlo to a vyšel jsem. Vrátil jsem se nějak v 17:15, ukončil záznam a když jsem zkusil Locus spustit, opět havaroval. Už jsem telefon nerestartoval, ale zkusil Locus spustit po návratu domů a normálně se rozběhl. Jednalo se konkrétně o tento záznam: https://web.locusmap.app/cs/?shared_track=M2NhOTQwOWEtYzM2Yy00MDJkLTg5MjAtN2EzMWFlMTg4MTg4OmFjNzU4NjIzLWQzZWItNDEzZi04NDEzLTc4ZWNiNWRlZmEzMg.. Včera jsem ještě jen pro jistotu naklonoval SD kartu a vyměnil ji za jinou.

photo
1

Zdravím Pepo,

nějaký pokrok u tebe? Nedostal se mi do ruky žádný bug-report.

Zkoušíš Beta verze? Pokud ne, poslední Beta verze mají zabudované to co popisuju tady. Takže pokud by jsi používal tu, stačí mi pak při pádu poslat jen tvoje ID z aplikace a já bych si měl být schopen chybu dohledat.

Menion

photo
1

Ahoj Menione,

zatím mi Locus při startu ani jednou nezhavaroval, ale nerazil jsem na obdobný problém u Rose zde: https://forum.locusmap.eu/index.php?topic=7335.msg63202;topicseen#msg63202 Tak slíbil, že log vytvoří a pošle. Včera mi sice na výšlapu Locus 4 nečekaně zhavaroval, ale to mělo nejspíš souvislost se zběsilými posuny mapy jak jsem hledal, kde jsem uprostřed lesa zabloudil. O návratu k Betě už jsem uvažoval, ale zatím jsem nedospěl k přesvědčení, že si mohu dovolit odinstalovat verzi 3x a tři Locusy by můj A3 už paměťově nedal. Nicméně diskuzi o Betě sleduji a je to skvělé vylepšení.

photo
1

Zdravím,

aha oki. Jinak tři Locusy ani mít nelze. Ta Beta se instaluje přes existující Locus Map 4. Tedy bohužel nelze mít vedle sebe produkční Locus Map 4 z Google Play a tuhle Betu.

Tak snad bude sloužit jak se patří :).

photo
1

Oh, a to je záměr? Občas se stávalo, že nebyla Beta úplně spolehlivá nebo nešla ani spustit. Mohlo by se stát, že by člověk zůstal úplně bez funkční verze. Já se snažím 3x nepoužívat, abych v té databázi nenadělal bordel. Nevím jak to přesně funguje, ale přijde mi, že by asi pro ni nebylo moc dobré udělat občas záznam v 3x a jindy zase v 4x. Nicméně Locus používám opravdu denně a jako nouzovka by 3x sloužit mohla.


I když to do tohoto vlákna úplně nepatří, zeptám se soukromě na jednu věc. Kdysi dávno jsem koupil appku GPS status, Locus s ní tuším i spolupracoval. Pořád ji ještě v telefonu mám, ale nejsem si jist zda má v dnešní době pro Locus vůbec nějaký přínos. Nemáš s ní nějaké zkušenosti?

photo
1

Záměr to je, spíše ale z toho důvodu že to zatím technicky jinak nejde. Verze mají stejné interní ID a jsou tedy považovany za identické.

To střídání 3x a 4x verzí by aktuálně nemělo vadit, dokud sdílejí stejný "locus" adresář. To se nicméně bude měnit. Každopádně 3x jako záloha dokud ti 4x tak nějak zlobí, tak určitě nechat!

GPS Status > já tuhle apku vůbec nepoužívám, nicméně nic by se tam měnit nemělo.

Menion

photo
1

Ona je ta appka uvedená v seznamu spolupracujících s Locusem, proto jsem se ptal. Zatím jediný přínos vidím v pravidelně stahovaných A-data pro upřesnění umístění družic. Ale jestli to ještě u současných telefonů k něčemu je nevím. Zkusím ji odinstalovat a uvidíme.

Ta Beta se musí instalovat ručně jako Alpha? To musí dost zužovat seznam uživatelů a Tobě pak komplikovat život při odstraňování problémů u ostrých verzí ne?

photo
1

Zůžený seznam zde tolik nevadí. Alespoň mám jistotu že jsou si všichni vědomi, že jim apka přepíše verzi z Google Play a jsou buď obezřetní nebo si jí instalují na druhé zařízení, ne to hlavní. A komplikovat práci při odstraňování problémů? Nevím, asi ne :). Teď s to novotou kdy mi opravdu jen stačí uživatelské ID k dohledání automaticky reportovaného problému, je situace o dost snazší.

No uvidíme, zatím nevím jasně jak distribuci Bety udělat lépe, takže zatím tak.

Menion

Replies have been locked on this page!