Přílohy body zájmu

ondrej kolbl shared this question 3 months ago
Answered

Ahoj,


V Locusu u některých bodů zájmu využívám možnosti přiložit soubor (v mém případ pdf nebo jpg). Soubory jsem měl vždy uložené v adresáři

/storage/emulated/0/Locus/-=Topos=-/

a při změně zařízení jsem je jenom zkopíroval do stejného umístění a vše (propojení) fungovalo.

Při změně telefonu (Android 14) jsem opět udělat tento postup, ale Locus my nechce přílohy zobrazit.

Co funguje je export všech bodů z původního zařízení do KLM souboru a následný import. Tím ale nemám "kontrolu" nad soubory.

Vím že od verze Android 11 jsou nějak upravena práva pro přístup na úložiště.

Otázky tedy zní:

Je cesta přes KLM soubory možná jediná pro původní body?

Je u nově vytvořených bodů možné opět využívat výše zmíněnou cestu pro ukládání příloh, když mi systém dovolí tyto složky vytvořit?

Předem moc děkuji za osvětu a rady.

Ondřej

Replies (1)

photo
1

Dobrý den,

import KMZ souborů s body a přílohami možný je, ale takto importované přílohy jsou uloženy uvnitř hlavního adresáře aplikace, kam se pomocí běžných nástrojů nedostanete (třeba systémová galerie nebo Google Photos sem nemají přístup). Bohužel situace s přílohami je na A11+ velmi tristní. Locus Map může přikládat fotografie a videa pouze ze systémové galerie a co se týče PDF souborů, ty může přiložit pouze pokud jsou uloženy uvnitř hlavního adresáře aplikace v privátním sektoru Android/data/. Tam je lze nakopírovat pouze pomocí PC a Total Commanderu, což je hodně nepohodlné. Takové přílohy můžete také lehce ztratit, pokud se rozhodnete Locus odinstalovat.

Leave a Comment
 
Attach a file