Cursor position not always correct

Wolfgang shared this problem 2 months ago
In Progress

Hi,

since the big update (map rendering engine) some weeks/months ago I mentioned a problem. Till yesterday I thought I'm alone with that but then I heard from friend having the same issue.

For cycling I have a profile set with map rotation and shift map cursor. This worked fine but sometimes (since mentioned app update) the cursor is placed at the button of the map.

I could not yet identify when this exactly happens. The most things I do is guide on to a point and then I zoom in and out, move the map and then I switch back to map center (left bottom button)

One other thing what happen is when I press the map center button (left bottom button) it normally stays highlighted but sometimes it switches automatically off. See attached video.

I think both problems belong together.

Sorry that I'm not able to describe what to do that this happens.

Wolfgang

Comments (2)

photo
1

Hello Wolfgang,

really interesting problem I never saw on own device. It is probably clear that without an option to simulate this, I won't be able to fix it.

I remember I made smaller changes related to centration system a few weeks ago and these changes are already in public Beta. So if you are a Beta tester, please give a try to recent Beta version. New version 3.40 will be (on 50% published next week, or a week later). If till then you do not find any reason, we may try to dig deeper with next 3.40 version out. Thanks.

photo
1

Hi Menion,

yes I know that without being able to mention how to reproduce this it's almost not possible to find once the problematic code part. But because I now mentioned that I'm not alone I have a little bit of hope.

I'm not a beta tester. Locus is to important for me to test with betas ;) I'll stay tuned and will update this thread when I mention something....

Thanks Wolfgang

photo
1

Oki understand. Then please, try it with next public version 3.40. If there still be the same issue, at the moment it happens, please do a backup of settings (in menu > more > backup manager) and send me please this small file. I should then restore it on own device with hope, some combination of settings cause this mess on my device as well. Thanks!

photo
1

Thanks Menion, I'll wait for the next version and then I'll do some testing. It's not so easy to go through all the setting files to check them what's included - so first I wait before I share them.

photo
photo
1

I also had this behaviour, but could not really reproduce it. I also work with different profile settings (1. Geocaching with no centering and rotation, 2. car navigation with centering and rotation and autozoom to speed). Maybe it has a relation with my other topic of not updating (freeze) of the position...

photo
1

Do you maybe also use OpenAndroMaps (ML - v4) - that's what I have. Not sure if it also has to do with that.

photo
1

I mostly use Locus Maps (vector).

photo
1

Good to know, so it cannot be map related.

photo