Locus crashes immediately on start after reinstallation from factory reset

Peter Cloet shared this problem 6 years ago
Solved

I have a serious problem with Locus Pro.


Due to some issues with my phone, I had to perform factory reset.


I then re-installed Locus Pro through the Market Place.


However, when I start it up for the first time, Locus crashes just after the EULA page. After that when I try to restart, it crashes immediately. Clearing the data from the "applications menu", doesn`t solve the problem.


I tried installing Locus Free and have the same issue there aswell.


I am running Locus on a Galaxy S GT-I9000, firmware 2.3.6 (I9000XXJW4).


Kernel 2.6.35.7-I9000XWJW5-CL1045879 dpi@DELL141 #2


Build Gingerbread.xwjw5


Hope you can help!


Regards,


Peter

Comments (7)

photo
0
photo
0

Sorry for the late reply.


I found the cause of the problem.


The onboard GPS was not activated during the first startup of Locus. As soon as I fired it up with the GPS activated, it started properly.


Thanks for your interest.


Peter

photo
0

This shall not crash Locus. Locus shall be usable with and without activated GPS in Android system.


I have GPS mostly disabled and never got a crash when starting Locus (at least not due to missing GPS)

photo
0

mmm... let me be more specific.


It only crashed Locus on the first use. I couldn`t get passed the EULA screen as long as I hadn`t activated a GPS device.


Once it had started once, I can start Locus regardless the GPS being on or off.


Peter

photo
0

-> so fixed ;)

photo
0

Indeed. Fixed.


But... I have a feeling this is actually a bug as it shouldn`t behave this way. Even when the GPS is not activated, Locus should not crash on FIRST startup just after installing it.

photo
0

Hello Peter,