Changed cache details view

Mi_Jo shared this problem 45 days ago
Solved

Since the last update, only general and attachment are visible for many cache details. Listing, waypoints and logs are missing.

Comments (12)

photo
1

I reckon I noticed the same problem when looking at caches. When selecting the caches via another way, I expect the details will show again: eg via the group the caches are in. In general, looking at the issues I just submitted and the reactions, something broke in 3.44.0 in selecting items (caches, waypoints) and their details (like pictures, logs).

photo
1

Hi,

could you please verify your Premium membership and log in? We aren't able to simulate the problem.

best regards

Michal, Locus team

photo
1

Myslím, že to s premium member nebude souviset. Když otevřu keš z mapy načtenou ze živé mapy, otevře se správně. Když je uložena v lokálním seznamu otevře se špatně. Když tu samou kes otevřu přímo ze seznamu (ne z mapy), otevře se správně. Také se při načtení z mapy neukáže (a to dřív dělalo), pokud je tam kes 2x (jedna z živé mapy a druhá ze seznamu), která je která. A dělá to na obou zařízeních, která používám stejně.

photo
1

Po včerejší aktualizaci LocusPro na verzi 3.44.0 se mi kešky zobrazují viz printscreen obrazovky v příloze. A to když si dám zobrazit kešky z uložené databáze Geogetu , při stažení přes doplněk Geocaching4Locus (např. 10 nejbližších). Pouze při použití živé mapy se zobrazí správně jako dříve. Jsem premium member. Zařízení Xiaomi Redmi 4X android v.7.

photo
1

Vyzkoušel jsem beta verzi a zobrazení kešky je již plné, ještě doplnit zpět spodní lištu (hint, zalogování).

Díky moc za rychlou reakci.


Zbyněk (Ran55)

photo
photo
1

Hello Mi_Jo, Bohumile, Zbyňku,

may anyone of you try this new Beta version (APK installation file) of Locus Map Free (may be installed without worry next to your Locus Map Pro), if the problem with missing content in the cache detail, will be solved? Thank you.

photo
1

Horní lišta je OK, ale ve spodní stále část položek chybí.

photo
1

Taky děkuji za rychlou reakci, ale mám ještě jednu poznámku. Asi je to dáno současnou instalací dvou různých verzí, ale mám nyní problém s Field Notes. V původní verzi Locus Pro nevidím poslední záznamy (3), ale v té zkušební je vidím, ale když je chci odeslat snaží se verze Pro odeslat něco jiného. Ve zkušební verzi to odešlo. Díky

photo
1

Nemohlo dojít při nějakém hraní si či přeinstalaci ke zrušení těch prvních dvou rychlých tlačítek? Nastavují se v menu > nastavení > geocaching > Rychlé tlačítko 1/2.

photo
1

Ne opravdu ne, stejný problém na dvou mých zařízeních. Dnes jsem to konzultoval s kolegou v práci, stejná verze Locusu a ten tento problém nemá. Pro úplnost moje zařízení jsou Samsung S9 a tablet Huawei T3

photo
1

Oki, nicméně pokud nastavíte ve zmíněném nastavení hodnoty těch dvou rychlých tlačítek, tak to funguje, objeví se? Nebo je tam nějaká hodnota nastavená (např. nápověda) a přesto tlačítka vidět nejsou? Ať tedy vím, jestli je chyba že opravdu nefunguje toto nastavení a nebo se "jen" nějakou záhadou přenastavilo na "Žádné tlačítko". Díky

photo
1

Nastaveno to mám. Jak už jsem někde psal, když stejnou keš otevřu ze seznamu (ne z mapy) tak tam ta tlačítka jsou. Ale teď jsem to zkusil v té testovací verzi a tam to opravdu bylo vypnuté. Takže OK. V té testovací je to dobré vše. Díky a budu čekat na ostrou 👍😁

photo
1

Tak jsem si rychlá tlačítka do testovací verze doplnil a je to OK. V ostré verzi jsem je nastavil asi kdysi dávno a zapomněl, že jsem si je tam dal. Tou aktualizací 3.44.0 se tlačítkavypla nebo vymazala. Díky teď už počkám na ostrou verzi.

photo
1

Ale včera jsem narazil na další problém s tímto související. Po kliknutí na kešku (klepnutí na bod) když mám nastaveno vyskakovací okno je vše OK, když ale zvolím obrazovku (jak jsem měl dříve) tak mám stav zobrazení kešky jako po té aktualizaci 3.44.0 když se přepnu zpět do vyskakovacího okna a dám zobrazit tak je vše OK.

photo
1

Pánové, troušku neřešitelný problém pro mě protože stále nejsem schopen problém nasimulovat ani na jednom mém testovacím zařízení, divné. Bylo by pro někoho z vás reálně vyzkoušet speciální verzi co bych udělal a poslat mi pak log co ta verze vyprodukuje? Věřím že ano, jdu jednu připravit :).

photo
1

Jsem sice momentálně mimo ČR, ale asi bych to zkusit mohl.

photo
1

Zítra budu mít večer čas mohu taky něco vyzkoušet

photo
photo
1

The Beta version solves the problem. Now you can see the details like waypoints and listing again.

Thanks

Alexandra

photo
1

I installed the beta version 3.44.0.1 and linked in geocaching4locus (which was also already linked to my locus pro): select a cache in 3.44.0.1 and all details for the cache are visible. Select a cache from locus pro 3.44.0 and only some basics are shown for the cache. So I concur that the issues appears to be fixed in 3.44.0.1

photo
1

Guys, thanks for the help! The official bug-fixed version is in preparation.

And sorry for this small technical problem that missed my eyes and that caused such a mess.

photo
1

Well, I reckon there is a lessons learned in this case: about software testing and how to prevent such issues from happening again. I was discussing this 'case' at work where test automation is a big thing: I was wondering whether you have a test strategy, test spec, test implementation that can harness code changes. I am not trying to blame or throw big words, I am truly curious. What you guys surely have and show is fun in work and high level of ownership, pride on product: that enables these quick fixes on issues that sneaked in / through. Thanks for that.

photo
1

The lesson for me (us)? Hard to say. I'm doing such issues again and again. Why? No testing and a rapid and huge amount of changes in code across the whole app. Also not always ideal independent design and so on, and so on.

So my moto may be something like "code quickly, fix even faster" :).

photo
photo
1

Sorry to say that for Locus Pro 3.44.1 this issue is not yet solved. Maybe it is due to existing db that plays tricks, I dunno. Workaround as described here also works for this issue: https://help.locusmap.eu/topic/pictures-not-shown-to-waypoint#comment-81308

photo
1

I want to add that some caches in my DB show the issue and others do not.

photo
photo
1

Koukám, že jsou zde ještě nějaké dohady, Tak jen info pro autora, možné se bude hodit. Nějak to bude souviset s něčím v nastavení, ale nepovedlo se mi zjistit v čem. Ale když jsem uložil konfiguraci funkčního zkušebního Locusu do nefunkčního starého tak začal fungovat. A obráceně zase ten zkušební přestal fungovat po nahrání konfigurace ze starého. Tak jsem si novou verzi nakonfigurovat znova, stejně a vše funguje.

photo
1

I think I read in Tsjech that a debug version is being prepped: I am open for testing as well.

photo
1

Hi guys,

I believe I've finally found a reason for this issue. Some of you already tested Beta version prepared last week, but after some more tests, I found out that problem was not really solved. But it should be now ... so on Google Play will be within few hours available Beta version (so Locus Map Free/Beta) 3.44.1.1 . Please give it a try, but I believe it will work. Feel free to use this version till the new official version will be published.

Thanks.

photo
1

I installed the Beta free from Playstore. Tried to reload a backup from Locus Pro but that failed: DB problems. So I just linked in geocaching4locus and selected some caches: again this works as expected. But I believe the previous beta also worked in this particular use case. I also made some new WPs and added pics: again fine. I would like to test it in Locus Pro against my current database to be conclusive.

photo
1

Hello, "DB problem", hmm weird. Indeed, in 3.44 was a bigger update of internal database, but even restoring older backup should not cause any problems. If you want, send me your backup on support email or you may just try to create crash-log right after restart of the app (after restoring backup finish), I'll gladly look at it. And thanks for patience.

photo
1

I just used the contact form (?) to sent you a share to google drive for file: 2020-03-02_07-00-00_Locus_Map_Pro.zip

Pls indicate whether you got the DL link. Or point me to the support email address.

And a new case was created: pls delete.

photo
1

Thanks, email received, backup download and unfortunately, my "Restore" works completely without a problem. Because no other user reported a problem with database conversion, May I suggest doing it manually? In case, you have Locus Map in the base internal memory root folder, you may simply see the same content in both apps. Which is most probably not your case. Points & tracks are stored in Locus/data/database directory, so simply copy this folder from a directory of one app to second. Path to root folders of these apps is visible in the menu > about app > first tab.

photo
1

I installed the Beta Free and copied over database files from my Pro and more: eventually I had the same 'experience' in Free. It seemed to work fine in Free. My recommendation is to release 3.44.1.1 Pro and we'll see whether it now all solved.

photo
1

Fine, thanks. I already did some changes in route planner that needs a little more tests, but I'll try to speed things up and release new version during next week.

photo
photo
1

Sounds like this ....

photo
1

Yes, it's the same problem. I had only searched in the Geocaching4Locus issues.

photo